6 Robotalkalmazás gyógyszeripari vállalatok számára

A gyógyszergyárak gyorsabban alkalmazzák a robotokat, mint jelenleg bármely más iparágban.

De milyen robotalkalmazásokat érdemes telepítenie a cégében?

Mely feladatokat alkalmas robotnak adni?

A gyógyszeripar az utóbbi időben sok változáson ment keresztül. A világ gyorsan fejlődik, és a vállalatoknak módosítaniuk kellett folyamataikat, hogy lépést tarthassanak.

A robotok az egyik legfontosabb technológia, amelyet a gyógyszergyárak használnak, hogy a görbe előtt maradjanak. Egy friss jelentés szerint a robotika növekedése a gyógyszeriparban jelenleg magasabb, mint más iparágakban.

Lehet, hogy ezt a trendet nézi és gondolkodik „A cégemnek több robotot kellene hozzáadnia a tevékenységünkhöz?”

Lehet, hogy korábban használt már robotokat, vagy most először gondolkodik a használatukon. Akárhogy is, nehéz lehet eldönteni, melyik alkalmazást válassza, hogy a legtöbbet hozza ki befektetéséből.

Valóban relevánsak a robotok a vállalkozásom számára?

Ha tanácsokat keres a gyógyszeriparban a robotikával kapcsolatban, akkor néhány más iparághoz képest kevés a hasznos információ. A legtöbb jó blog – a miénk is – gyakrabban beszél a gyártókkal, mint mi konkrétan a gyógyszergyárakkal.

Ez tévesen azt feltételezheti, hogy a robotokat kevésbé használják a gyógyszeriparban.

Megnézheti a javasolt alkalmazásokat, mint például a robotgép-megmunkálás, festés és hegesztés, és elgondolkodhat… ezek valóban relevánsak a vállalkozásom szempontjából?

Azonban számos nagyszerű robotalkalmazás hasznos lehet egy olyan vállalat mindennapi igényeinek kielégítésére, mint az Öné.

Hogyan lehet azonosítani a megfelelő alkalmazást egy gyógyszeripari vállalat számára

Egy jó robotalkalmazás megtalálásának kulcsa az, hogy azokra összpontosítson, amelyekkel gyorsan nyerhet.

Gondolja át, milyen előnyökkel jár a robot, amelyek a legfontosabbak az Ön és vállalkozása számára.

A robotika gyógyszeripari vállalatokra gyakorolt ​​általános hatásai a következők:

  • Megnövelt termelékenység – A robotok javíthatják egy adott feladat termelési teljesítményét.
  • Jobb konzisztencia – A robot mindig pontosan ugyanúgy végzi el a feladatot minden alkalommal, ami javítja a termék konzisztenciáját.
  • Az állásidő csökkentése – Egy robot a nap 24 órájában futhat, ha szükséges, és nem kell szünetet tartania.
  • Fokozott rugalmasság – A megfelelő programozási eszközökkel gyorsan megváltoztathatja a robot feladatait, hogy reagáljon a változásokra.
  • Gyorsabb piacra kerülési idő – A robotok sok gyógyszergyártó céget segítenek abban, hogy „az ismeretlenre tervezzenek” azáltal, hogy jobban reagálnak a kutatásra és fejlesztésre.

Gondolja át, hogy ezek közül az előnyök közül melyik lesz a legnagyobb hatással Önre és vállalkozására.

Konkrétan mely feladatok profitálnának leginkább ezekből a hatásokból? Ezek jó jelek arra, hogy egy feladat jó jelölt lehet egy robotnak.

Hasznos átgondolni azt is, hogy mely feladatok teszik lehetővé a befektetés gyorsabb megtérülését a legkevesebb felfordulással. Ezek jó jelöltek az első robottelepítéshez. Miután sikerrel járt az első robotalkalmazásaival, áttérhet más feladatokra.

6 Robotalkalmazás gyógyszeripari vállalatok számára

Sok robot megfelelő lehet a gyógyszergyárak számára.

Íme 6 olyan lehetséges alkalmazás, amelyek jól működnek a gyógyszergyárakban:

1. Pick and Place

Ahogy a neve is sugallja, a pick and place magában foglalja az objektumok egyik térből a másikba való mozgatását. Ez jelentheti az elemek szállítását a szállítószalagról a munkaterületre, az elemek válogatását további feldolgozáshoz vagy bármilyen hasonló feladatot.

A szedési és elhelyezési feladatok közé tartozik például a gyógyszeres palackok válogatása, a fecskendők elrendezése a csomagoláshoz, valamint a hibás termékek eltávolítása az ellenőrzés során.

2. Ellenőrzés

Az ellenőrzés minden iparágban fáradságos feladat, és a következetlen ellenőrzések következményei katasztrofálisak lehetnek egy gyógyszergyár számára. A robotok nagyszerű lehetőséget kínálnak az ellenőrzési feladatok következetességének javítására.

Az ellenőrzési feladatra példa lehet annak ellenőrzése, hogy a buborékcsomagolásban lévő összes rekesz meg van-e töltve.

3. Kupak üvegek

Egyes gyógyszeripari cégeknél gyakori feladat, hogy a palackok lezárása egy jól bevált robotalkalmazás. A megfelelő robottal, végeffektorral és érzékelőkkel a palackok robottal történő lezárása gyorsabb és következetesebb folyamatot tesz lehetővé.

A palackzáró feladatra példa lehet a kupak elhelyezése a gyógyszeres üvegekre.

4. Kiadagolás

Az adagolás olyan feladat, amelyet az emberek nem mindig gondolnak egy robotra. A robotos adagolást azonban különféle helyzetekben alkalmazzák a ragasztástól az élelmiszergyártásig. Vagy az adagolóeszköz van a robothoz rögzítve, vagy a robot a tartályokat egy adagológép alatt mozgatja.

Az adagolási feladatra példa lehet a fecskendők gyógyszerrel való feltöltése.

5. Gépi gondozás

A gyógyszeriparban rengeteg félautonóm gép létezik. Ezeket általában emberi kezelő tölti be és rakja ki. Ez azonban nem a legjobb időfelhasználás az ember számára. A robot sokkal jobb megoldás a gépkezelési feladatokhoz, lehetővé téve a kezelők számára, hogy több hozzáadott értéket képviselő feladatokat hajtsanak végre.

A gépi karbantartási feladatra példa lehet a minták betáplálása egy vizsgálógépbe.

6. Csomagolás

Minden terméket, amely elhagyja vállalkozását, be kell csomagolni. Általában több lehetőség adódik arra, hogy egy gyógyszergyártó cégen belül a csomagolási feladatokat robotoknak adják át.

Csomagolási feladatok közé tartozik például a termékek csomagolása egyedi zsákokba, a termékek tálcákra töltése és a dobozok raklapokra rakása.

Hogyan állítsd be gyorsan a robotodat

Amint látja, a robotalkalmazásokhoz számos lehetőség kínálkozik, amelyeket bevezethet vállalkozásába. Ezen kívül a cikkben felsoroltakon kívül még több lehetőség van.

Ha el szeretné kezdeni a robotok telepítését, az egyik legfontosabb döntés, amelyet meg kell hoznia, hogy milyen programozási eszközt fog használni.

A megfelelő programozási eszköz megkönnyíti az életét, míg a rossz eszköz hetekkel meghosszabbíthatja a robot telepítését.