A 7 legjobb mesterséges intelligencia chatbot használati esete a távközlésben

A megnövelt konverziók, a csalások felderítése és az egyszerű fizetés csak néhány dolog, amit a társalgási AI tehet Önért. Íme 7 távközlési mesterséges intelligencia chatbot használati esete, amelyekhez mesterséges intelligencia szükséges.

A forgó telefonoktól a vezetékes telefonokig és most az okostelefonokig – kommunikációnk módja nagy utat tett meg az elmúlt 100 évben. A telekommunikáció manapság kulcsfontosságú abban, hogy a világ bármely pontjáról hogyan tudunk kapcsolatot teremteni az emberekkel. És most az azonnali üzenetküldés mindent felülmúl a kapcsolatok újradefiniálásában. Manapság egy mesterséges intelligencia chatbotnak többféle felhasználási módja van a távközlési iparban.

Az iparág mai beszédmódjára és információmegosztásunkra gyakorolt ​​hatása fenomenális. Valójában a világ több mint 7,66 milliárd mobilkapcsolattal van összekötve.

Az oligopóliumban virágzó távközlési vállalkozások általában szokatlan forgalommal szembesülnek, amikor a felhasználók megpróbálják elérni őket. Itt Ön is élvezheti az automatizálás előnyeit.

Ebben a mai blogban megvitatjuk a különböző mesterséges intelligencia chatbot-használati eseteket a telekommunikációban, és azt, hogy a párbeszédes AI hogyan segíthet a legtöbb folyamat automatizálásában. értelmesen.

Először azonban értsük meg, hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia a mai távközlési iparágat.

A lehetőség

A távközlés világszerte népszerűvé vált a beszélgetések gyorsaságának és hatékonyságának köszönhetően.

A Közel-Keleten az Etisalat emírségi távközlési vállalat hatalmas, csaknem 8,4 milliárd dolláros márkaértékkel rendelkezik, ami nemcsak az iparág legmagasabb értéke, hanem az Egyesült Arab Emírségek összes vállalata között is. Míg India a második legnagyobb távközlési piac a világon, több mint 1,2 milliárd előfizetői bázissal. Mondanunk sem kell, hogy egy ilyen óriási méretű piac mellett a távközlés mélyreható innovációs és beszélgetési automatizálási potenciált rejt magában.

A probléma

Az élő ügynökök átlagosan jelen vannak és megoldják 31,5 chat napontaminden csevegés átlagosan 12 percig tartahol a felhasználók általában 4 percet várnak az ügynökhöz való csatlakozásra.

A fogyasztók nélkülözhetetlenek egy olyan iparágban, amely kizárólag a vevői elégedettségre támaszkodik. A megőrzés bonyolult és sokkal nehezebb a távközlésben. Ezek a magas várakozási idők és a felbontási ciklusok rosszul tükrözik a CSAT pontszámát. Nagyon egyszerű és meglehetősen gyakori, hogy a felhasználók márkát váltanak, ha olyan szolgáltatást találnak, amely alacsonyabb szintű, vagy korlátozott a funkcionalitása. Pontosan ezért kell a távközlési vállalatoknak a legjobb játékban lenniük, ha versenyképesek akarnak maradni és meg akarják tartani az ügyfeleket. Ilyen kiterjedt ügyfélkörrel nehéz mindenkit boldoggá tenni – legalábbis manuálisan.

Például, ha egy ügyfélnek panaszt kell benyújtania a körzetében tapasztalható rossz vétel miatt, az utolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy virtuális sorban álljon az IVR-en. Azt akarják, hogy valaki minél hamarabb foglalkozzon velük, és megoldja a problémát. Hasonlóképpen, a távközlési vállalatok folyamatosan özönlenek a támogatási hívások között, amelyeket a támogatási ügynökök egyedül nehezen tudnak kezelni.

De erre is van megoldás.

A megoldás

Mi lenne, ha az ügynökeinek lenne egy segédje, aki kirakná nekik az ismétlődő jegyeket? Az intelligens társalgási AI már csak ilyen. A társalgási mesterséges intelligencia a chatbotok és a hangalapú AI formájában képes arra az egy dologra, ami segíthet megnyerni és megtartani a legtöbb ügyfelet – ez a súrlódásmentes utazások feltérképezése.

A társalgási AI az gyors, hatékony, pontos és valós idejű válaszaival. Kíváncsi vagy, hányféleképpen segíthet neked? Mondhatnám, bőven. Beszéljünk róluk!

A társalgási mesterséges intelligencia legnépszerűbb felhasználási esetei a távközlésben

Nem egy, nem kettő, de íme 7 módszer, amellyel saját beszélgetős mesterséges intelligencia chatbotja segítheti távközlési vállalatát abban, hogy folyamatosan – minden alkalommal – kivételes élményeket nyújtson.

1. Gyors ügyféllekérdezések megoldása

A legtöbb lekérdezés, amellyel az ügynökei naponta foglalkoznak, könnyen automatizálhatók. Az élő ügynököket pedig leggyakrabban olyan lekérdezések árasztják el, amelyek hasonlóak, ismétlődnek, és felemésztik a csapat produktív óráinak egy jó részét.

Például az adattervek módosításának kérése vagy akár aggodalomra ad okot, a valós idejű lekérdezésfeloldás a távközlési mesterséges intelligencia felhasználási eseteinek csúcsa. A távközlési chatbot és a hangalapú mesterséges intelligencia közvetlen hatással lehet az Ön bevételére is. Az ügyfelek útjainak feltérképezése és a viselkedés nyomon követése segít az AI-ban személyre szabott válaszokat kínálni. Ha nagymértékben alkalmazzák, a személyre szabás 5-15 százalékos bevételnövekedést eredményezhet a távközlési vállalatoknál.

2. Megingathatatlan csalás elleni védelem

Az AI gyorsan felismer egy mintát. Így az egyik legjövedelmezőbb mesterséges intelligencia felhasználási eset a távközlési hálózatokban a csalások megelőzése. Valójában a távközlési csalás meglehetősen gyakori esemény, amelynek leküzdése általában több erőforrást, időt és technikai know-how-t igényel.

Egy robusztus, távközlési mesterséges intelligencia chatbot még azelőtt megkeresheti a következetlenségeket és a csalásra utaló gyakori jeleket, mielőtt azok megtörténnének. Ezután megjelölheti a felhasználót, és átirányíthatja az érintett csapat figyelmét további eszkalációra.

3. Akadálytalan konverziók

A távközlési hálózatok legnépszerűbb mesterségesintelligencia-használati eseteinek listáján egy másik eset az, hogy növelheti a hálózat konverzióit. A beszélgetős hang vagy chatbot felhasználhatja az összegyűjtött adatokat az ajánlások személyre szabására – ezzel lejjebb tolva az ügyfeleket a tölcsérben, és növelve a konverziós esélyeiket. Az akadálytalan beszélgetések közé tartozik a felhasználó konverzióhoz való elvezetése – a társalgási AI segíthet a felhasználóknak megalapozott döntések meghozatalában, amikor a legrelevánsabb lehetőségek közül választhat.

4. Gyorsabb ügyfélfogadás

Ahhoz, hogy a szolgáltatásokat az ügyfelek számára elindíthassa, meg kell tennie néhány lépést. Ideális esetben ezek a folyamatok dokumentumgyűjtést és ellenőrzést igényelnek. Találd ki? A társalgási AI chatbotok ezt is automatizálhatják.

Egy nagy teljesítményű telekommunikációs chatbot kérheti a felhasználót, hogy nyújtsa be a szükséges dokumentumokat, könnyedén gyűjtse össze és ellenőrizze – mindezt ugyanazon a csevegés alatt. Íme egy példa az AI chatbotokra a távközlésben.

5. Villámgyors fizetések

Ha minden elkészült, a voicebot és a chatbot is megkönnyítheti az online fizetést a gyorsabb konverzió érdekében. Az IBM azt találta, hogy a távközlési ügyfelek 56 százaléka önkiszolgálási lehetőségeket használ a legjobb csomag kiválasztásához, 77 százalékuk pedig önkiszolgálót használ a számlák kifizetéséhez vagy a fiókok feltöltéséhez. Egyszerűsítse ezt az utat azzal, hogy hagyja, hogy ugyanazon a csatornán, ugyanazon a chat-ablakban fizessenek – valós időben.

A robusztus mesterséges intelligencia többféle fizetési átjárót és integrációt támogat, hogy biztosítsa a felhasználók számára a fizetést – az általuk választott és kényelmes opciókkal. A beszélgető robot segíthet a felhasználóknak ismétlődő számlafizetések teljesítésében, mondjuk egy havi adatcsomag lejártakor.

6. Tervezze be a helyszíni látogatásokat

Vezessük ezt egy példával: Ügyfele új szélessávú kapcsolatot vásárolt az Ön távközlési szolgáltatójától. A következő lépés valószínűleg az Ön ügynöke, aki felkeresi a helyet, és telepíti az internetkapcsolatot. A beszélgetős chatbot és voicebot képes megtudni a felhasználók által preferált dátumot és időt, egyeztetni az elérhető ügynökökkel, és másodperceken belül ütemezni a látogatásokat. Magától, emberi beavatkozás nélkül.

7. Boldogabb IVR élmények

Rég elmúltak azok az idők, amikor ügyfeleinek az 1-est kellett tárcsázniuk, vagy a 2-est kellett tárcsázniuk ahhoz – a beszélgetős voicebotok azonnal szólnak az ügyfelekhez, és ott és akkor végezzék el a munkát. A hagyományos IVR-támogatási munkamenetek általában megkövetelik a felhasználótól, hogy tartásban maradjon még akkor is, ha egy élő ügynökhöz való csatlakozást kért.

Itt lépnek működésbe a hangrobotok! Míg a hangalapú mesterséges intelligencia képes egymaga feloldani a jegyeket, szükség esetén képes a jegyet egy elérhető ügynökhöz irányítani. A Voice AI a hosszú, bosszantó IVR-sorokat másodperceken belül gyors és pontos felbontásra helyezte át, boldogabb, elégedettebb márkaérzékelést teremtve.

Következtetni

A távközlési ipar nagyobb potenciállal rendelkezik a társalgási mesterséges intelligencia integrálására, mint gondolnánk. Ebben a legfőbb tényező a távközlési vállalatok széles körű ügyfélbázisa. De a több ember azt is jelenti, hogy az ügyfelek bármikor túláradnak.

Ma ügyfelei számára nem kereskedhető igény, hogy mindenkor virtuálisan kapcsolatban maradjanak. A mesterséges intelligencia által vezetett chatbotok folyamatosan fejlődnek, és tanulnak a tapasztalatokból, hogy jobbá tegyék a sajátjukat.