A mesterséges intelligencia átvétele kötelező a feldolgozóipar számára

Ahogyan a mesterséges intelligencia ebben a században szolgálja az üzletet és a társadalmat, hasonló ahhoz az átalakuláshoz, amelyet az ipari forradalom hozott létre korábban. A gépek megjelenése előtt minden gyártási folyamat kézzel történt. Ez azt jelenti, hogy az iparágak növekedése fárasztó és időigényes volt – folyamatos munkaerőre és ismétlődő feladatokra volt szükség az üzleti célok eléréséhez.

A pamut gin (pamutmotor) Eli Whitney feltalálásával a pamutszálak tisztítási folyamata felgyorsult. Így lehetett először percek alatt, zökkenőmentesen teljesíteni a vajúdás órákat. A mesterséges intelligencia mindent meg tud tenni, kezdve a trendek megfigyelésétől és cselekvésétől, az adott helyzetek kezelésével kapcsolatos bölcs döntések meghozatalán, valamint a problémák előrejelzésén vagy megoldásán keresztül, vagy amikor azok felmerülnek.

Ismerjük meg a mesterséges intelligencia és a mesterséges intelligencia készségeinek szerepét a feldolgozóiparban, valamint azokat a trendeket, amelyek támogatják az AI használatát a gyártási folyamatokban.

A mesterséges intelligencia alkalmazásának feltörekvő trendjei a feldolgozóiparban

A gyártók az AI-t különféle üzleti folyamatokban használják fel, hogy automatizálják és frissített technológiájával javítsák működésüket. A technológia népszerű példája a prediktív karbantartás alkalmazása. Ez a megelőző gondozás olyan stratégiát alkalmaz, amely ellenőrzéseket és javításokat alkalmaz a rendszer tartósságának megőrzése érdekében.

Jelentős szerepet kaptak a távoli karbantartási stratégiák is, ahol a gyártók az eszközöket integrálva adatgyűjtést kezdeményeznek a gépeken, amikor azok futnak. Ez segíthet a berendezések valós idejű felügyeletében olyan tényezők tekintetében, mint az idő, hőmérséklet, rezgés, nyomás stb. Ha bármely paraméter túllép a biztonságos működési tartományon, a rendszer automatikusan figyelmezteti a technikusokat, és lehetővé teszi számukra, hogy ütemezzenek ellenőrzést vagy karbantartást.

A prediktív karbantartás valós idejű adatokat használ a berendezés meghibásodásának előrejelzésére egy mesterséges intelligencia algoritmus segítségével, amely a múltbeli működési információkból táplálkozik. Ez tovább építi a rendszer teljesítményének finom mintáit annak eldöntésére, hogy mikor kell ütemezni a karbantartást.

A PwC jelentése szerint a gyártás előrejelző karbantartásával növelheti az időt és a költségeket 9% és 12% illetőleg. Ezenkívül 14%-kal elkerülheti az egészséget, a minőséget vagy a biztonságot érintő lehetséges kockázatokat.

Az autonóm robotok a többi technológia, amely gépi látást használ, hogy segítse az iparágakat eligazodni a bonyolult és változó környezetben – ez lehetővé teszi a gépek számára, hogy „átlátjanak”. Az AI algoritmus ismételten elemzi a robotra szerelt videokamerák adatait, hogy a vizuális információt akadályokra, alapterületre, munkatársakra stb.

Az olyan hatalmas cégek, mint az Amazon, autonóm robotokat használnak a raktári dolgozók támogatására olyan feladatokban, mint a komissiózás vagy a rendelések csomagolása. A vállalatok arra is törekszenek, hogy növeljék a működési hatékonyságot olyan automatizált drónok révén, mint a légi szállítás technológiája, az áruk raktáron túli mozgatása stb.

Az AI jelentősége a gyártásban

Nézzük meg most az AI-nak a gyártási folyamatokban betöltött szerepét számos iparágban:

Automatizálási megoldások:

A mesterséges intelligencia és a robotok az ipari gyártásban használatosak, mivel átalakítják a tömegtermelést. A robotok ismétlődő feladatokat hajthatnak végre, felszámolhatják az emberi hibákat, építhetnek automatizálási rendszereket, és segíthetnek a modellek kompetenciájának fejlesztésében.

Éjjel-nappali gyártás:

Korábban az emberek folyamatosan műszakban dolgoztak az áramvonalas termelés érdekében, míg a modern mesterséges intelligencia által vezetett gyártási folyamatban a robotok éjjel-nappal dolgozhatnak a gyártósoron. Ez segít a vállalkozásoknak megfelelni az ügyfelek óriási keresletének világszerte.

Biztonságos műveletek:

A gyártóüzemben végzett műveletek hibákkal járnak, ha több emberi erőforrást és fárasztó kézi munkát igényelnek. Amikor a robotok segítik az embereket, és részt vesznek a kockázatos gyártási folyamatok automatizálásában, a munkahelyi balesetek is nagymértékben csökkenhetnek.

Innovatív lehetőségek az emberek számára:

A mesterséges intelligencia gyártási folyamatokban való megjelenésével a dolgozóknak van idejük, hogy jobban összpontosítsanak az innovatív feladatokra. Amikor a mesterséges intelligencia a szakképzetlen munkaerőt veszi figyelembe, az embereknek ideje lesz arra összpontosítani, hogy vállalkozásukat haladó szintre vigyék, és ösztönözzék az innovációt.

Alacsony üzemeltetési költségek:

Az üzleti folyamatok mesterséges intelligenciával történő kihasználása révén, amely kezdetben hatalmas tőkebefektetést igényel, a ROI hihetetlenül magas lehet. Mivel az intelligens gépek elősegíthetik a mindennapi üzleti tevékenységet, a vállalkozások élvezhetik a csökkentett működési költségek előnyeit.

Termékfejlesztés elősegítése:

Az AI kiválóan képes megérteni és lefordítani a természetes nyelvet, és ez megkönnyíti az alkalmazottak és a vezetők számára a szoftverrel való kommunikációt. Például a szoftverhasználók általában inkább keresnek dolgokat, ahelyett, hogy bonyolult menüben navigálnának. Az AI segítségével megértheti a felhasználó preferenciáit, és jobb eredményeket biztosíthat kevesebb hibával.

Az AI jövője a gyártásban

A mesterséges intelligencia 2035-re várhatóan 40%-kal, vagy még nagyobb mértékben növekszik majd a termelésben. A mesterséges intelligencia a jövőben sok tekintetben hatással lesz a gyártási szegmensre, nézzük meg azokat a legszembetűnőbb technológiákat, amelyek a leginkább forradalmasíthatják az iparágat.

A számítógépes vizualizációt régóta használják a termékhibák valós idejű azonosítására, de mivel a gyártás több adat felhasználásával jár, mint az integrált valaha, a számítógépes látással ellátott mesterséges intelligencia az a fejlett technológia, amely képes racionalizálni az információkat. A dolgozónak képesnek kell lennie az alapanyagok beszerzésére, és hagynia kell, hogy a készlettranzakció automatikusan létrejöjjön, ahogy a kamera figyeli az eljárást.

Egy másik áttörést az IoT, azaz a tárgyak internete hatása jelentene – egy olyan folyamat, amely olyan szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek, akik nem értenék meg, hogy erre szükség van. Ennek ellenére az IoT részletes telemetriát is küldhet vissza a forgalmazóknak és a gyártóknak, hogy elemezzék azokat a tényezőket, amelyek az adott hibákat okozzák. Az IoT egy hatékony eszköz, amellyel a mesterséges intelligencia kibővítheti a tervezési folyamatokat, és újragondolhatja a termékeket az evolúció érdekében.

Vegyük az Ascalia esetét, aki a Sainsburyvel dolgozott azon, hogy megoldást találjon a fogyasztásra kész élelmiszerekre, amelyek segítik a mikrobiális kontrollt, fejlett kamerák és mesterséges intelligencia segítségével. A Singular Intelligence a szupermarketekkel való együttműködésben is megjelent, hogy a mesterséges intelligencia-specifikus döntéshozatalt felhasználja a prediktív eltarthatósági rendszerekhez. A rendszer központi és automatizált vezérlőrendszereket is elképzel a felügyeleti folyamat egyszerűsítésére.

Következtetés

A mesterséges intelligencia egy értékes eszköz, amely segíthet a gyártóknak betekintést nyerni az adatkészletek hatalmas készletéből, javítani a prediktív algoritmusokat, és felszerelni őket fejlett robotikai innovációkkal. A vállalkozások több mesterséges intelligencia-készséggel és -kompetenciával rendelkező jelölteket keresnek, hogy csúcstechnológiával indítsák el gyártási folyamataikat.

A neves intézmények mesterségesintelligencia-tanúsítvánnyal rendelkező szakemberei iránt nagy a kereslet, mivel az AI szerepe a gyártási szektorban virágzik. Ha azt tervezi, hogy mesterséges intelligencia-szakértőként fejlődik, és ígéretes iparágakkal dolgozik, akkor a mesterséges intelligencia tanúsítványai segíthetnek biztonságosan elérni úti célját.