A Voice Chatbot valóban megtakaríthatja a működési költségeket?

Észrevette, hogy a chatbotokat és a voicebotokat milyen sok felhasználási esetre telepítik? Ez azért van így, mert a vállalkozások olyan élményekkel segítik a felhasználókat, amelyekre a felhasználók vágynak.

Az Accenture kutatása szerint a digitális fogyasztók előnyben részesítik azokat az üzenetküldő platformokat, amelyek hang- és szöveges felülettel rendelkeznek. Valóban szükségünk van ehhez kutatásra? Csak nézzen körül maga körül, és észreveszi, hogy valaki éppen Alexával és Sirivel beszél.

A változó vásárlói magatartással az üzleti modellek is változnak. Egyre több vállalat készít olyan eszközöket és alkalmazásokat, amelyek több fájdalompontot is megoldhatnak ugyanazon az alkalmazáson/eszközön belül. Miért? Mert a mai felhasználók kényelemre vágynak. A kényelem alatt pedig a cél eléréséhez szükséges minimális lépéseket értjük.

E folyamat során a vállalkozások egyre újabb és jobb módszereket alkalmaznak az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésre és az ügyfelek bevonására. A voicebotok pedig nagyon gyakorlott megoldások lehetnek.

Az AI-alapú voicebot költséghatékony, mivel technológiát, különösen automatizálást alkalmaz a működési költségek csökkentése érdekében. Az elragadó élmények nyújtásával a hangos chatbotok biztosítják, hogy új üzleteket szerezzen, és megtartsa a régebbi ügyfeleket, ami növeli bevételeit.

Hogyan segíthetnek a hangos chatbotok csökkenteni az ügyfélszolgálati költségeket?

A jobb szolgáltatások iránti növekvő kereslet alapján a hangalapú AI chatbot hatékony eszköz, amely költséghatékony. Öt módszert azonosítottunk, amelyek segítségével a voicebot segíthet megtakarítani vagy több pénzt keresni.

1. Csökkentse az OpEx-et

2. Alacsonyabb marketing költségek

3. Növelje az ügynök termelékenységét

4. Csökkentse a kosár elhagyását

5. Növelje az ügyfelek megtartását

1. Csökkentse a működési költségeket

A működési költségek olyan költségek, amelyek egy vállalkozás működtetéséhez szükségesek, például a munkaerő- és gépköltségek. Az ügyfélszolgálatnál a működési költségek közé tartoznak az ügynökök felvételével és képzésével kapcsolatos költségek.

Ezek a költségek fájdalmassá válnak a vállalat mérlegelésekor. Az ismétlődő és gyakran ismételt kérdések végül szükségtelen erőforrás-sávszélességet vesznek igénybe. És ezek a lekérdezések az ügyfélszolgálaton érkező összes jegy nagyjából 80%-át teszik ki. A GYIK és az ismétlődő kérdések automatizálásával felszabadíthatja az ügynökök idejét, és nagyobb hatású munkára összpontosíthatnak.

A beszélgetési hangrobotok többet automatizálnak, mint a GYIK. A megfelelő integrációkkal és munkafolyamatokkal számos üzleti folyamat automatizálható is, például az ügyféladatok frissítése a CRM-ben, jegyek létrehozása a jegyértékesítő platformokon, a felhasználók intelligens irányítása a megfelelő ügynökökhöz, valamint üzenetek vagy e-mailek küldése a felhasználóknak bizonyos triggerek esetén.

A Voice chatbotok önkiszolgáló portálok, amelyek önállóan működnek, és gyors megoldást kínálnak az ügyfelek kérdéseire a hét minden napján, 24 órában. Segít az ügyfelekkel való interakció bővítésében anélkül, hogy új személyzetet kellene felvenni. Képzelje el, hány órát lehet megtakarítani az automatizálással. Ahogy mondani szokás, a megspórolt idő pénz.

2. Alacsonyabb marketing költségek

A jó marketingterv az ügyfelek és igényeik körül forog. Megmutatja nekik a megfelelő tartalmat a megfelelő időben, és megosztja a frissítéseket vagy értesítéseket a közelgő eseményekről. Ezek azonban munkaigényes feladatok, és ha nincs jól időzítve, több kárt okozhatnak, mint hasznot.

A mesterséges intelligencia által üzemeltetett Voicebotok sok ügyféladatot gyűjtenek, miközben együttműködnek velük, és frissítik az ügyféladat-platformokat az egységes ügyfélprofil érdekében. Ezekkel az adatokkal a vállalkozások jobban megérthetik felhasználóikat, és ennek megfelelően kampányokat futtathatnak. A hangos chatbotok éppoly jók a kimenő hívásoknál, mint a bejövő hívásoknál. Használhatók frissítések és értesítések megosztására a felhasználókkal.

Így most már nemcsak a voicebot csökkenti az e feladatok elvégzésével járó kiadásokat, hanem segít több bevételt is generálni.

3. Növelje az ügynök termelékenységét (és morálját)

Az előző bekezdésekben láthattuk, hogy a hangos chatbotok hogyan vehetnek fel ismétlődő feladatokat, hogy felszabadítsák az ügynökök sávszélességét és megkönnyítsék az ügynökök életét. Most, hogy több idejük van arra, hogy fontos, összetett és nagy üzleti hatást kifejtő munkát végezzenek, nagyobb értéknek érzik magukat. az biztos, hogy a moráljuk is fellendül.

A társalgási, mesterséges intelligencia által működtetett voicebot többre képes, mint egyszerűen csökkenteni az ismétlődő feladatokat egy ügynök tányérjából. Növelheti a termelékenységüket is. Hogyan? A beszélgetős mesterséges intelligencia platformok egységes ügyfélprofilt biztosítanak, amely 360 fokos képet ad az ügynököknek az ügyfelekről. Ez azt jelenti, hogy nem kell váltaniuk a rendszerek között ahhoz, hogy manuálisan keressenek információt.

A beszélgetős mesterséges intelligencia platformok olyan Agent Assist funkciókkal is rendelkeznek, mint például az előre megválaszolt válaszok, az élő chat-bővítmények, a jegyzetek, az irányítópultok stb., amelyek lehetővé teszik számukra a feladataik gyors és pontos elvégzését. Ez azt jelenti, hogy kevesebb idő alatt több jegyet tudnak megoldani. Ez pedig közvetlen hatással van az ügyfélszolgálati költségekre.

4. Több teljesített rendelés, kevesebb elhagyott kocsi

A kosár elhagyása nagy megoldandó probléma. A voicebotok pedig hatékonyan oldják meg. Hogy hogy? A legtöbb ember azért hagyja el a kocsit, mert nem találja meg időben a megfelelő választ. Egyes vállalkozásoknál az elhagyott kocsi azt jelentheti, hogy nem jelennek meg a találkozókon. Például az ingatlanoknál ez helyszíni látogatás, az egészségügyben pedig rendszeres ellenőrzés. Ilyen esetekben az emberek elfelejtik ezeket a találkozókat, és emlékeztetőkre van szükségük.

A Voicebotok itt segíthetnek. Választ tud adni a felhasználóknak a vásárlás során felmerülő gyakori kérdéseire. Ha időben megkapják a válaszokat, akkor át tudják fizetni a fizetést, és nem hagyják a kosárban a terméket. A hangos chatbotok felhívhatják az embereket, hogy emlékeztessenek őket a megbeszélésekre.

A Voicebots ismét lehetővé teszi az ismétlődő feladatok automatizálását, és erőforrása idejét felszabadíthatja valami fontos dologra. Kevesebb költség és több üzlet – ez az új mantra.

5. Növelje az ügyfelek megtartását

Kérdezze meg bármelyik értékesítési gurut, és ők ugyanazt a mantrát adják az ügyfelek megtartásához: építsenek kapcsolatokat, fogadják el visszajelzéseiket, személyre szabják a kommunikációt, és tartsák őket a hurokban. Egy hangos chatbot megteheti mindezt Ön helyett. Amikor az ügyfelek jó élményben részesülnek, veled maradnak, és ajánlanak körüknek. Ez növeli a bevételt és csökkenti a feladatok elvégzésével járó költségeket (és időt!).

Voice chatbot: az ügyfelek jobb kiszolgálása jobb módszer a magasabb ROI generálására

A hangos chatbot bevezetésének fő célja a szolgáltatás és az ügyfelek elégedettségének javítása. Ezenkívül segít csökkenteni az általános költségeket is. A jobb ROI-t kínáló hangos chatbotok várhatóan átlagosan 67%-kal növelik az eladásokat. Tehát mi akadályoz meg abban, hogy bevesse az első voicebotot?