Ez az átfogó robotkönyvtár segít döntéseiben

Amikor új robotterméket keres, nehéz lehet jó, pártatlan információkhoz jutni, amelyek segítenek a döntésben.

Hogyan találhat olyan információkat, amelyeket nem maguk a robotmárkák hoztak létre?

Kiben kell megbízni a robotika világában a pártatlan adatokért?

Miért olyan nehéz tiszta képet alkotni a robotikai iparról?

Nagyon sok információ áll rendelkezésre a robotokról. Egy jó, robottal kapcsolatos termék megtalálása nehéz munka lehet. Nehézek a döntések, akár új robotmárkát keresel, akár egy jó robotszimulátort keresel, vagy egyszerűen csak megtudod, mely robotfórumok alkalmasak új közösség megtalálására.

Egy hegynyi kutatást és háttérolvasást kell végeznie, mielőtt megalapozott döntést hozhat a következő lépéseiről.

Nem könnyű pártatlan tanácsot találni.

Miért nehéz pártatlan információkat szerezni a robotokról és a szerszámokról?

Tudja, hogy lépést kell tartania a robotika világának fejleményeivel és változásaival.

A robotikával kapcsolatos hagyományos információforrások azonban nem mindig olyan hasznosak, a következő okok miatt:

  • Híradók – Ezek segítenek lépést tartani a robotika legújabb trendjeivel és kiadásaival, de nem adnak átfogó képet az iparágról, és nehéz lépést tartani velük.
  • A robotgyártók blogjai — Ezek jó információforrások egy adott márka kínálatáról. Mindazonáltal elfogultak és hiányosak, mivel mindig jó fényben mutatják be egy márka robotjait, és általában teljesen figyelmen kívül hagyják a többi robotmárkát.
  • Robot beszállítói oldalak — A robotokról sok információ robotintegrátoroktól és beszállítóktól származik. Ez pártatlanabb, mint a gyártói blogok, de nem teljesen elfogulatlan, mivel sok robotszállító webhely bizonyos márkákkal működik együtt.

Mi van, ha elfogulatlan adatforrás áll rendelkezésre a robottermékekről?

Nem lenne jó, ha lenne egy elfogulatlan információforrás a robotokkal kapcsolatos termékekről?

Egy olyan címtár, amelyet valaki hozzád hasonló személy hozott létre – egy lelkes robothasználó, akit csak az érdekli, hogy a legtöbbet hozza ki a robotokból?

Nos, létezik ilyen könyvtár!

Bemutatjuk… az Ipari Robot (egyszerű) Adatbázist

Az Industrial Robot (egyszerű) adatbázis (más néven IRsDB) nem valami nagy, drága piaci projekt.

Ez egy kicsi, alapvető információs adatbázis, amelyet Márcio Massula Jr., a brazil curitibai ipari robotprogramozó hozott létre.

Márcio meglehetősen aktív felhasználó a RoboDK fórumunkon. Több mint 20 éve dolgozik a robotikában, és rengeteg robotikai projekten dolgozik – az egyetlen robotból álló kis projektektől egészen a több mint 200 robotot magában foglaló gigantikus projektekig.

Még 2016-ban rájött, hogy el kell kezdenie egy információforrás összegyűjtését a piacon elérhető összes robotról és roboteszközről.

Megalkotta az IRsDB-t, egy egyszerű Google-táblázatot, amely alapvető információkat tartalmaz a robotmárkákról, a roboterőforrásokról és a robotszimulátorokról.

Néhány éve kiadta a címtárát a szélesebb robotikai közösség számára, hogy mindannyian profitálhassunk munkájából.

Mi van az IRsDB könyvtárban?

Márcio folyamatosan frissíti és finomítja az IRsDB címtárat, de a cikk írásakor a következő négy információkategóriát vette fel:

1. Robotmárkák/gyártók

Ha új robot vásárlásán gondolkodik, az egyik legnehezebb dolog a különböző gyártók listája.

A cikk írásakor több mint 90 robotmárkával az IRsDB jó áttekintést nyújt a különféle ipari robotmárkákról, amelyekkel találkozhat. Nem említi (még) az összes robotmárkát, és az információk nagyon alapvetőek, de sokkal átfogóbbak, mint más listák, amelyeket találhat.

Az információ a következőket tartalmazza:

  • Egy link az egyes robotgyártók webhelyére.
  • Néhány hasznos megjegyzés néhány márkával kapcsolatban.
  • Az egyes márkák származási országa.
  • Az egyes márkák által kínált robottípusok jellemzői, beleértve azt is, ha csak kobotokat kínálnak, ha a robotokhoz vezérlő tartozik, és van-e tanító függő.

2. Robot erőforrások

Gyakran nehéz tudni, hol kezdjem a robotokkal kapcsolatos információforrások keresését. Nagyon sok robotwebhely létezik, de nem mindig egyértelmű, hogy melyiket használják a robothasználók.

Az adatbázis jelenleg 12 robottal kapcsolatos erőforrást tartalmaz, amelyeket Márcio használ. Ez egy nagyon kicsi lista, és minden bizonnyal javítható, de jó kiindulópontot ad, ha bővíteni szeretné tudását a robotoldalakkal kapcsolatban.

3. Programozási eszközök

Nem különösebben a robotikához kapcsolódik, az IRsDB Eszközök része tartalmaz néhány különféle programozási eszközt, amelyeket Márcio használ a robotprogramozása során. Az egyik leghasznosabb dolog az adatbázis ezen részében az a megjegyzés, amelyet az eszköz ingyenes vagy fizetős-e, valamint néhány eszköz leírása.

Például megjegyzi, hogy a VSCode egy „szövegszerkesztő, amely felkapott a robotprogramozók körében”. Pontosan ezért építettük be az eszközt a RoboDK-ba!

4. Robotszimulátorok

Végül az adatbázisban van egy lenyűgözően átfogó rész a robotszimulátorokról.

És itt jelenik meg a RoboDK.

Sőt, az adatok azt mutatják, hogy a RoboDK jelenleg több robotmárkát támogat, mint bármely más szimulátor – 50 különböző robotmárkát támogat (ez a szám folyamatosan bővül).

Az adatbázis tartalmazza:

  • Minden szimulátor webhelyére mutató hivatkozás.
  • Függetlenül attól, hogy a szimulátor márkagnosztikus-e vagy sem.
  • Mely robotmárkákat támogatja a szimulátor és hányat – a RoboDK jelenleg nagy előnnyel áll az élen!