Hogyan kell értelmezniük az üzleti vezetőknek

A mesterséges intelligencia az emberi intelligencia támogatására és utánzására, valamint az üzleti növekedés lehetőségeinek feltárására alkalmas képességekkel átalakult. A gépi tanulással, amely arra tanítja a gépeket, hogy megértsék, alkalmazkodjanak, és tapasztalataik alapján döntéseket hozzanak, az AI analitikus modelljei bebizonyították, hogy felülmúlják a múlt más technológiáit. Az Allied Market Research szerint a mesterséges intelligencia globális piacának mérete 2030-ra várhatóan eléri az 1581,70 milliárd USD-t, és a CAGR 38 százalékos lesz a 2021-től 2030-ig tartó időszakban.

A vállalkozások marketing- és értékesítési részlegei a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát helyezik előtérbe, hogy analitikai, előrejelzési, innovációs és automatizálási erejük révén sikert érjenek el. A cégek körülbelül 48%-a adatelemzést, mesterséges intelligenciát és gépi tanulási eszközöket használ az üzleti adatok minőségével kapcsolatos problémák megoldására. Az olyan ipari óriások, mint a Google, mesterséges intelligencia segítségével engedélyezik a spamszűrést a Gmailben. A szórakoztató központ, a Netflix AI-t is használ a tartalomkészítés támogatására és az ajánlások összeállítására.

Ez a cikk a mesterséges intelligencia vállalkozások általi elterjedésének megvitatására összpontosít, valamint azokra a fontos megfigyelésekre és intézkedésekre, amelyeket az üzleti vezetőknek meg kell tenniük egy jövőképes vállalkozás elindításához.

A mesterséges intelligencia elterjedése szinte minden iparágban elterjedt, ahol az üzleti vezetők jelentős üzleti előnyökről tanúskodnak, mint például a költségminimalizálás, a termelékenység javítása, a munkafolyamat egyszerűsítése stb. a kereskedelem, az űrkutatási termékek gyártása és az elektromos alkatrészek gyártása mesterséges intelligencia segítségével teszik egyszerűbbé és hibátlanul működésüket.

A Cognizant legutóbbi Jobs of the Future indexe szerint a becslések szerint az Egyesült Államok munkaerőpiacán erőteljesen növekedni fog a technológiával kapcsolatos lehetőségek száma. A Harvard Business Review szerint az olyan munkák, mint az automatizálás és az algoritmusos mesterséges intelligencia, 28%-os növekedést mutattak az előző negyedévhez képest, ami optimista tényező.

Nézzünk egy példát az AI-ra az egészségügyben, abban az ágazatban, amely az intelligens gépek hatalmas lehetőségeit használja ki. Az IBM Watson, a népszerű mesterséges intelligencia eszköz, levezeti az adatkészletek kontextusát és jelentését – strukturált és strukturálatlan egyaránt, és kulcsfontosságú a kezelési terv kiválasztásához. A rendszer a technológiát használja a betegek egészségügyi feljegyzéseinek elemzésére, hogy megtalálja az ideális kezelést. Hogy pontosak legyünk, az IBM Watson inkább egy másik emberi orvoshoz hasonlít.

A mezőgazdasági szegmensben a „Sentient” mesterséges intelligenciát használ, hogy megértse az olyan változók hatását, mint a sótartalom, a hő, az UV-fény és a víz a bazsalikomra. Az adatokkal kombinálva a cég mesterséges intelligencia által vezérelt módszereket fejleszt ki a növények ideális ökoszisztémában történő termesztésére.

A pénzügyi szektor kihasználja a mesterséges intelligencia erejét, hogy tevékenységeiket, tranzakcióikat és ügyfeleik elköteleződését nagyobb léptékben váltsák ki. A MasterCard a Decision Intelligence technológiát használja a csalárd tranzakciók azonosítására, különböző beállított adatpontokon végzett elemzéssel.

Az üzleti vezetők jövőjének előmozdítása mesterséges intelligencia segítségével

Az üzleti vezetők az AI erejével átalakíthatják iparágaikat és működésüket, és biztosíthatják a jövőt az alábbiakban ismertetett három fő megközelítéssel.

  1. Automatizálási folyamatok
   Az üzleti folyamatok automatizálása olyan alaptevékenység, amely főként a back-office műveletek, a digitális és a pénzügyi feladatok ésszerűsítésére összpontosít Robotic Process Automation (RPA) segítségével. Az intelligens mesterséges intelligencia automatizálási folyamatok segítségével az emberek időt takaríthatnak meg azáltal, hogy az ismétlődő feladatokat a gépekre bízzák, és az emberi beavatkozást igénylő egyéb feladatokra összpontosítanak. Egy másik áttörés, mint például az OCR (Optical Character Readers) segít a vállalkozásoknak olyan adatok rögzítésében, ahol a gépi tanulási szoftver betekintést nyer a háttér-irodai feldolgozási problémák minimalizálása érdekében.
  1. A technológia és az innováció ötvözése
   A fejlett mesterséges intelligencia-alapú műveletek segíthetik a vállalkozásokat abban, hogy a technológiai fejlődés révén versenyelőnyre tegyenek szert. Például az autóiparban az AI-kompatibilis autók azon képessége, hogy a többi járműhöz képest tanuljanak a tapasztalatokból, és a vezetési, időjárási és útviszonyok változásaihoz igazodva szabályozzák a vezérlőrendszereket. Az AI-technológusok optimisták maradnak a mély tanulás, az érvelés és a rendszerek észlelésének folyamatos forradalmi fejlesztései során. Egyre több emberutánzó gondolatminta van folyamatban – az AI-gondolatok vezetői az intelligens innováció következő hullámában látják magukat, miközben megújítják üzleti megoldásaikat.
  1. Az üzleti növekedés előmozdítása
   Függetlenül attól, hogy miért érdemes a mesterséges intelligenciát az üzleti életben figyelembe venni, megváltoztathatja vállalkozása működését. Hajlandóság és nyitottság kell ahhoz, hogy szükség esetén új lehetőségeket fogadjunk el. Az AI-betekintések segíthetnek a vállalkozásoknak megjósolni az ügyfelek preferenciáit, és személyre szabott élményt nyújthatnak számukra. Az értékesítési lehetőségek azonosítása és maximalizálása révén is segít a bevétel növelésében. Intelligens tanácsokkal, támogatással és elemzéssel vállalkozása szakértelmét bővítheti a nagyobb termelékenység érdekében.

A mesterséges intelligencia elfogadásának kihívásai a vezetőknek vigyázniuk kell

  • A régebbi infrastruktúra kihívásai:
   Sok vállalat hagyományos infrastruktúrára, eszközökre és alkalmazásokra támaszkodik technológiai folyamatainak fellendítése érdekében. Bonyolult azonban mindent egyszerre újratervezni. Az örökölt infrastruktúra továbbra is akadályt jelent az AI vagy ML technikák elfogadása előtt. A vállalkozások azonban dönthetnek úgy, hogy folyamataikat mesterséges intelligencia-vezérelt technológiákká alakítják át a számítási felhő és a hibrid felhő segítségével.
  • A készség- és tudáshiánnyal járó kihívások:
   Az ismeretek és a naprakész készségek hiánya a csapatok között a másik komoly gond a vállalkozások számára. A releváns mesterségesintelligencia-tanúsítványok arra irányíthatják a szakembereket és a kezdőket, hogy a legújabb AI-trendek bevetésére összpontosítsanak az üzleti rendszerben. A mesterséges intelligencia oktatásával a vállalkozás intelligens és életben maradhat, ha kellően ragaszkodik a fejlődő trendekhez.
  • A meglévő rendszerekbe való integráció kockázatai:
   A mesterséges intelligencia integrálása a meglévő üzleti rendszerekbe nagyobb részvételt és kockázatot igényel. Ehhez olyan felületeket és koncepciókat kell kiépíteni, amelyek megfelelnek a vállalat követelményeinek. A vezetőknek gondoskodniuk kell az adatcímkézésről, tárolásról, betáplálásról és adatinfrastruktúráról is. Ezenkívül folyamatos modellértékelést és képzést kell végezni a modellek javítása és a pontos eredmények elérése érdekében.
  • Az AI előnyeivel kapcsolatos tudatosság hiánya:
   Az emberek néha nincsenek teljesen tisztában az AI alkalmazásának előnyeivel a munkájukban. A cégvezetők számára komoly kihívást jelent az AI előnyeinek számszerűsítése. A mesterséges intelligencia-tanúsítványokon és továbbképzéseken keresztül nyújtott egyértelműség és útmutatás révén a vállalkozások kihasználhatják az AI előnyeit, például megtakarított időt, megnövekedett bevételt, vásárlói élményt, termelékenységet és jól meghatározott értékeket, így ösztönözve őket az AI-alapú folyamatok beépítésére.

mesterséges intelligencia fejlesztése a szervezeti kihívások kezelésére

Míg a hagyományos IT munkahelyek megszűnésével jár, új munkahelyek jönnek létre a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia által vezérelt új korú technológiákkal. Az új technológiákat kibővítették és összekapcsolják, azonban a szervezeti kockázatok megértéséhez és időben történő reagálásához továbbképzésre van szükség. A mesterséges intelligencia átvétele a szervezetekben csak akkor sikeres, ha a munkaerő megfelelő készségekkel tudja végrehajtani a folyamatokat. A mesterséges intelligencia oktatásával a vállalkozások felkarolhatják azokat a szakembereket, akik fel tudják emelni a mesterséges intelligencia által vezérelt folyamatokat a szervezetben.