Vállalkozások összehangolása a kiberkockázatokra való összpontosítás érdekében

A mesterséges intelligencia használata nem csak a tudomány és a technológia területére korlátozódott. A vállalkozások arra is használják, hogy hatékonyabbá és termelékenyebbé tegyék őket. Az AI-t mint eszközt integrálják a kiberkockázat-kezelésbe, amely a kiberbiztonság jövőjét meghatározó egyik kritikus tényező.

A vállalkozások egyre inkább használják AI a kiberbiztonságért hogy javítsák kockázatkezelési gyakorlatukat. Különféle célokra alkalmazzák az AI-t, például a behatolások észlelésére, a sebezhetőségek azonosítására és a kriminalisztika elvégzésére. A mesterséges intelligencia arra is használható, hogy azonosítsa a lehetséges kockázatokat, mielőtt azok bekövetkeznének, így a vállalatok korrekciót hajthatnak végre, mielőtt túl késő lenne. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a mesterséges intelligencia hogyan segíti a vállalkozásokat abban, hogy 2023-ban a kiberkockázatokra összpontosítsanak.

A mesterséges intelligencia által működtetett kockázatkezelő szoftver képes azonosítani azokat a fenyegetéseket, amelyeket a manuális elemzés elmulasztott volna. A szoftver betekintést is nyújthat a AI szakemberek a kockázatok mérséklésének módjáról, amire az emberek nagy léptékben nem képesek. Ezen túlmenően a mesterséges intelligencia a csalás megelőzésére is használható azáltal, hogy azonosítja a gyanús tranzakciókat, és megjelöli őket vizsgálat céljából, mielőtt azok megtörténnének. Nézzünk ötöt AI trendek amelyek segíthetik a vállalkozásokat a kibertámadások hatékony elhárításában 2023-ban.

1. A mély adatkészlet elemzése: A kiberkockázatok komoly aggodalomra adnak okot a vállalkozások számára. Azzal, hogy egyre több vállalat használ digitális megoldásokat, például mesterséges intelligenciát üzleti tevékenysége irányítására, a kiberkockázatok még inkább érvényesülnek. Bár számos módszer létezik ezeknek a kockázatoknak a csökkentésére, a mély adatkészlet-elemzés a leghatékonyabb módszer. Ezt a technikát olyan adatkészletekben lévő minták észlelésére használják, amelyek képesek azonosítani a rosszindulatú viselkedést, és segítenek a szervezeteknek azonosítani a lehetséges fenyegetéseket, mielőtt azok bekövetkeznének.

A mély adatkészlet-elemzés az adatbányászat egy rendkívül fejlett formája, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy betekintést nyerjenek kiberkockázati profiljukba azáltal, hogy minden adatukat egy helyen elemeznek. Lehetőséget ad arra, hogy a cégek elemezzék biztonsági rendszereik teljesítményét, és ennek megfelelően változtatásokat hajtsanak végre. A cél az, hogy a kiberkockázatokat lehetőségekké alakítsák az AI által vezérelt mély adatkészlet-elemzés segítségével, hogy csökkentsék az emberi mulasztásból vagy a figyelem hiányából fakadó jogsértések számát.

2. A vonatkozó előírásoknak való megfelelés: A megfelelőség megsértése akkor fordul elő, ha a vállalat jogi és etikai kötelezettségei és intézkedései között ellentmondás van. Például, ha egy vállalkozásnak 72 órán belül be kell jelentenie az adatvédelmi incidenseket, de ezt nem teszi meg, akkor a megfelelőségi előírásokat sérti. A vállalkozások számára kihívást jelenthet az összes megfelelőségi követelmény önálló azonosítása, amiben a mesterséges intelligencia jól jön. Segítségével megtudhatja, mik a kötelezettségei, és hogyan teljesítheti azokat.

A mesterséges intelligenciát egyre gyakrabban használják megfelelőségi feladatok elvégzésére, például adatosztályozásra, biztonsági tesztelésre és hatósági jelentéskészítésre. A mesterséges intelligencia segíthet a vállalkozásoknak azonosítani hálózataik legsebezhetőbb területeit, megtalálni a legjobb módszereket a kiberfenyegetésekkel szembeni védekezésre, és megőrizni adataik biztonságát. Használható szabályozási megfelelésre, vállalati kockázatkezelésre vagy biztonsági figyelésre.

3. Kockázatkezelés és kockázatcsökkentés: A kiberkockázatok komoly fenyegetést jelenthetnek vállalkozása számára. Pénzt, időt és hírnevet veszíthetnek velük. E kockázatok mérséklése érdekében olyan stratégiát kell kidolgoznia, amely azonosítja a legjelentősebb fenyegetéseket, és rangsorolja őket előfordulásuk valószínűsége és az Ön vállalkozására gyakorolt ​​hatásuk súlyossága szerint.

A mesterséges intelligencia sokféleképpen segíthet ebben a folyamatban: segíthet azonosítani az összes lehetséges kiberkockázatot, rangsorolni azokat súlyosságuk szerint, vagy akár az egész folyamatot is elvégezni helyetted. A mesterséges intelligencia segíthet a kockázati prioritások meghatározásában és a döntéshozatalban, amelyek elengedhetetlenek minden vállalkozás sikeréhez. Ennek elősegítése érdekében a mesterséges intelligencia betekintést nyújt a vállalkozások számára jelenlegi biztonsági állapotukról és lehetséges sebezhetőségeikről.

4. Botok elleni küzdelem: A mesterséges intelligencia nagy mennyiségű adatot képes valós időben felmérni, ami segít észlelni és automatikusan blokkolni a rosszindulatú, zsarolóprogramokat és adathalász támadásokat. Az AI használatának térnyerése új csatateret hozott a kiberbűnözők számára. Most már robotokat használnak az adathalász e-mailek küldésének automatizálására. A botok úgy programozhatók, hogy egyszerre tetszőleges számú embert és vállalkozást támadjanak meg, ami sokkal nehezebben kezelhető problémát jelent a biztonsági csapatok számára.

Ennek leküzdésére a vállalatok mesterséges intelligencia (AI) megoldások felé fordulnak, amelyek segíthetnek azonosítani ezeket a robotokat és mérsékelni az üzletre gyakorolt ​​hatásukat. Az üzleti adatok biztonságának megerősítése érdekében képes észlelni a rendellenes viselkedést és figyelni a lehetséges támadásokat.

5. A jogsértés kockázatának előrejelzése: A legtöbb szervezetnek az a benyomása, hogy biztonságban vannak a kiberfenyegetésekkel szemben. De ez nem így van. A valóság az, hogy a kiberfenyegetések bármely szervezettel megtörténhetnek, bármilyen kicsi is az. A mesterséges intelligencia alapú megsértési kockázat-előrejelző eszközök segítenek azonosítani és előre jelezni a szervezettel előforduló potenciális kockázatokat és jogsértéseket.

Ezeket az eszközöket úgy tervezték meg, hogy tanuljanak a múltbeli adatokból, és azonosítsák a szervezet viselkedésében azokat a mintákat, amelyeket a hackerek a rendszereinek kompromittálására használhatnak.

Hogyan szerezhetsz versenyelőnyt a mesterséges intelligencia területén?

Sokan vannak AI tanúsítási programok amelyek segíthetnek a mesterséges intelligencia terén szerzett jártasságának növelésében. Az ilyen tanúsítványok elengedhetetlenek, mert lehetővé teszik az emberek számára, hogy megértsék az AI-t és alkalmazásait. A tanúsítási kurzusok abban is segítenek, hogy az emberek megismerjék a terület legújabb kutatásait. El lehet menni egy online tanfolyamra, amelyet a terület szakértői terveztek, és amely lefedi az AI minden aspektusát, beleértve a gépi tanulást, a mély tanulást, a neurális hálózatokat stb.

Az utolsó szavak

A mesterséges intelligencia már nem csak divatszó. Számos vállalkozás szerves részévé vált az emberi elemzésen túlmutató sebezhetőségek felderítésében. Fontos, hogy a szervezetek hatékony mesterségesintelligencia-alapú kiberbiztonsági stratégiával rendelkezzenek adataik és eszközeik védelme érdekében. Végtére is, az AI-ban megvan a lehetőség arra, hogy hatékonyabbá és hatékonyabbá tegye a kiberbiztonságot, ami egy nagyon szükséges változás az iparágban.