10 hasznos módszer a RoboDK felületének testreszabására

Minden robot felhasználónak más a programozási ízlése. Íme 10 nagyszerű módszer a RoboDK felületének testreszabására.

Próbáltál már valaki más konyhájában reggelizni?

Ez egy rémálom, nem igaz!?

Nem tudod, hol vannak az evőeszközök, a kenyérpirítóban zavaró gombsorok vannak, és a hűtőszekrényben nehezebben lehet közlekedni, mint Mordor hegyei között.

Pontosan ez az érzés, amikor a szokásostól eltérő programozószoftvert próbál meg használni. A felület egyszerűen nem néz ki jól, és eltarthat egy ideig, amíg megszokja.

A RoboDK-val azonban nem kell kompromisszumot kötnie. A felület rendkívül személyre szabható. Lehetőség van arra, hogy a különböző szempontok lenyűgöző sorát az Ön igényei szerint módosítsa.

Íme 10 rendkívül hasznos módszer a RoboDK felületének testreszabására.

1. Váltson Sötét módra

Évekkel ezelőtt, amikor még egyetemista voltam, az egyik kollégám mesélt arról, milyen előnyökkel jár, ha programozás közben „sötét módra” váltunk.

A legtöbb szoftvercsomag fehér hátteret használ fekete szöveggel. A Sötét mód az összes színt megfordítja, hogy azok ellentétesek legyenek, azaz világos szöveg a hátsó háttéren. Sokan azt mondják, hogy a sötét mód csökkenti a szem megerőltetését (és volt némi bizonyíték arra, hogy csökkentette a villogást a régi CRT monitorokon).

Ellentmondó elméletek szólnak arról, hogy a sötét mód valóban jobb-e a szemnek manapság a modern képernyőkön – sokkal jobb, ha programozás közben rendszeresen pihenteti a szemét –, de egyet biztosan állíthatunk: vannak, akik szeretik a sötét módot.

Ha rajongója a sötét módnak, a RoboDK mostantól automatikusan aktiválja, amikor az operációs rendszert sötét módra állította. Ezt a Megjelenítési beállításoknál is testreszabhatja (válasszon Eszközök > Beállítások ablak > Megjelenítés lap).

Az OLED-kijelzők (bár nem LCD) esetén a sötét mód csökkentheti a képernyő által felhasznált energiát is, ami nagyszerű, ha a RoboDK-t akkumulátorról használja.

2. Válassza az Összes szín lehetőséget

Még ha nem is sötét módot használ, szinte az összes színt megváltoztathatja a RoboDK-ban ízlésének megfelelően.

A módosítható színek a következők: ütközési szín, szövegszín, pontok színe, háttérszín, referenciakeret színei és a kiválasztott elem színe.

Ezek mind módosíthatók ezen keresztül Eszközök > Beállítások ablak > Megjelenítés lap.

3. Egyezzen meg kedvenc egérmódjával

Különféle 3D grafikus programok használójaként tudom, mennyire bosszantó, ha új programra váltunk, és más az egérmód. Hirtelen a fel lefelé, a le pedig felfelé válik, az egérgörgő funkciója megváltozik, és a gombfunkciók megfordulnak.

A RoboDK lehetővé teszi, hogy az egér módját olyan módra módosítsa, amelyet szeretne Eszközök menü > Beállítások ablak > Általános lap.

4. A CAD/CAM csomag automatikus egyeztetése

Ha kedvenc CAD/CAM-csomagját integrálta a RoboDK-ba, valamelyik bővítményünk segítségével, akkor a RoboDK-t automatikusan hozzáigazíthatja a program vizuális stílusához és egérmódjához.

Például, ha a SolidWorks beépülő modult használja, beállíthatja a „SolidWorks témát” a bővítmény menüjében.

5. Változtassa meg a nyelvet

Mindig könnyebb egy új szoftverben navigálni, ha a menük az Ön anyanyelvén vannak írva.

A RoboDK-ban egyszerűen megváltoztathatja a nyelvet a Eszközök menü > Nyelv.

A cikk írásakor 16 leggyakoribb nyelv támogatását tartalmazza. Nem minden nyelvet fordítottak le teljesen, de a legfontosabb funkciók megtalálhatók.