Onshoring robotokkal: Útmutató a gyártóknak

Lehet, hogy az offshore tevékenységei nem olyan megbízhatóak, mint korábban.

Lehet, hogy az új kereskedelmi vámok kevésbé életképessé tették az offshoring-ot.

Vagy talán leálltak a kereskedelmi útvonalak.

Azon kapod magad, hogy a költségvetésed és a működési lapjaidat nézegeted, és azon gondolkodsz: nincs más módja, hogy előállíthassam ezeket a termékeket!?

Az offshoring azonban már régóta része a vállalkozásának. Lehet egyáltalán helyben előállítani ezeket a tárgyakat?

Ezek jelenleg sok gyártót foglalkoztatnak. Az elmúlt körülbelül egy évtizedben az a gyakorlat, hogy vállalkozásunk egy részét külföldre költöztetjük, elveszítette a korábban meglévő versenyelőnyök egy részét (az emberek már 2011-ben kezdték észrevenni ezt a változást).

Amikor a nemzetközi kereskedelmet érinti a változó globális helyzet, ahogy az az elmúlt egy évben sok történt, az offshoring hirtelen már nem tűnik olyan pozitívnak, mint korábban.

De nehéz tudni, milyen alternatívák vannak. Sok gyártó támaszkodik az offshoringra, mert az sokkal olcsóbb, mint a helyi gyártás.

Valóban van életképes alternatíva?

Mit csinálsz, ha az offshoring rosszul megy?

Amikor az ellátási vonalak kiszáradnak, a gyártó vállalkozások gyorsan leállhatnak. Megrekedünk, képtelenek vagyunk előrelépni a műveleteinkben, de nem ismerjük a legjobb lépést.

Lehet, hogy belenyugodunk abba a ténybe, hogy meg kell várnunk, amíg minden „megrendeződik”. Reméljük, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, amikor a jelenlegi globális probléma megoldódott, bármilyen is legyen a jelenlegi probléma.

Vagy dönthetünk úgy, hogy vállaljuk a magas költségeket, ha más, nem ideális beszállítókat használunk az általunk általában offshore-ban gyártott termékekhez. Úgy érezzük, jobb folytatni a termékeink gyártását, mint ülni a hüvelykujjainkat pörgetve és semmit sem csinálni. Ha ez veszteséget jelent, csak el kell fogadnunk.

Nincs más megoldás, igaz?

Az Onshoring megerősítésének ügye

Van egy másik alternatíva is.

Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb tendencia volt, hogy a gyártók „hazatérnek”. Bár sokan úgy gondolják, hogy a helyi termelés korlátozóan magas, az onshoring igénye napról napra erősödik.

Az onshoring előnyei közé tartozik a szellemi tulajdon, a termékminőség és az általános költségek jobb ellenőrzése.

Annak ellenére, hogy az emberek már majdnem egy évtizede magasztalják az onshoring erényeit, a dagály csak most kezd végre megfordulni.

Mi az Onshoring?

Az onshoring (más néven reshoring) azt jelenti, hogy a korábban külföldre áthelyezett üzleti tevékenységeket visszahelyezték abba az országba, ahol a vállalat székhelye található. Megkülönböztethető az olyan kifejezésektől, mint az offshoring (a műveletek áthelyezése külföldre), a nearshoring (a műveletek áthelyezése egy közeli országba) és az outsourcing (a műveletek áthelyezése egy helyi külső szállítóhoz).

Az egyes feltételek részletesebb leírásáért tekintse meg ezt a blogbejegyzést.

Miért segítenek a robotok az onshoring kivitelezésében?

Az onshoring hagyományos problémája, hogy túl drágának tartják. Azok a gyártási eljárások, amelyeket gyakran külföldre helyeznek, azok, amelyek kivitelezhetőségéhez olcsóbb munkaerőre van szükség.

Sokan úgy vélik, hogy mindent helyben előállítani azt jelenti, hogy több pénzt kell költeni a munkaerőre és a gyártási folyamathoz kapcsolódó egyéb költségekre. Ez a hiedelem érthető, de már nem igaz.

Hagyományosan az offshoring alacsonyabb költségeket, olcsóbb munkaerőt és 24 órás termelést jelentett. Ezek az előnyök lehet az oka annak, hogy először külföldre helyezte át tevékenységét. Van azonban egy technológia, amely ugyanazokat az előnyöket hozhatja a helyi termelésben: a robotika.

A robotok lehetővé teszik a termelékenység növelését a munkaerőköltségek növelése nélkül. A hét minden napján, 24 órában futtathatja a robotokat anélkül, hogy jelentős összegeket költene túlórákra. Automatizálhatja azokat a feladatokat, amelyek egyébként túl unalmasak, piszkosak vagy veszélyesek lennének a helyi dolgozók számára. A robotok szárazföldi munkához való használata költségcsökkentéssel és stresszcsökkentéssel járhat!

Az emberek néha attól tartanak, hogy a robotok „átveszik a munkájukat”. Ha azonban egy robot külföldről hoz vissza munkát, több munkahelyet teremt helyben. Ha helyesen csinálja, akkor ez egy mindenki számára előnyös forgatókönyv.

Hogyan kezdjük el az onshoring-ot robotokkal

Íme néhány lépés, amelyeket megtehet, hogy elkezdjen gondolkodni a robotokkal való onshoringról:

1. Határozza meg a jelenleg offshore feladatait

Tekintse meg az összes jelenleg offshore gyártási műveletet. Különösen azokat kell azonosítani, amelyek jelenleg kevésbé életképesnek tűnnek, mint akkor, amikor elkezdte kihelyezni őket.

Határozza meg, hogy az egyes műveletek milyen gyártási feladatokat tartalmaznak. Milyen típusú feladatokról van szó? Milyen lépéseket tartalmaznak? Milyen eszközöket használnak ezek elkészítéséhez?

2. Fontolja meg, mely feladatokat kell külföldre helyezni

Tekintse át a listát, és határozza meg, hogy mely műveleteket kell feltétlenül offshore-on végrehajtani. Ezen a ponton ne ragadjon le azon, hogy megvalósítható-e helyben, és ne ragadjon bele a költségekbe.

Csak azonosítsa be, hogy ilyen vagy olyan okból mely feladatokat kell offshore-ban elvégezni.

3. Keresse meg, mely feladatok automatizálhatók

Azon műveletek közül, amelyeket nem feltétlenül offshore-ban kell végrehajtani, határozza meg, melyek automatizálhatók.

Először is kérdezze meg: ezek a feladatok automatizáltak már? Számos feladat automatizálható robottal, beleértve a megmunkálást, festést, ellenőrzést, kikészítést és még sok mást.

4. Készítsen kísérleti projektet szoftverben

Most eljött az ideje, hogy komolyan elgondolkodjon a választott feladatok helyben történő elvégzésének megvalósíthatóságán. Ennek nagyszerű módja egy kísérleti projekt elindítása, először szimulációban, majd fizikai robottal.

Válasszon egyet az Ön által azonosított feladatok közül, amely nagy változást hozna jelenlegi helyzetén, ha helyileg végezné, nem pedig offshore, és Ön szerint automatizálható lenne. Ezután hozzon létre egy virtuális modellt a feladatról egy robotszimulátor segítségével. Ez jó képet ad arról, hogy mi lehetséges.

5. Integrálja a feladatokat helyben

Végül, ha azonosított néhány automatizálható feladatot, és létrehozta a virtuális szimulációt, elkezdheti integrálni a helyi műveletekbe.

Kezdje kicsiben, egy vagy két feladattal, és értékelje azok sikerét, mielőtt megpróbálna minden feladatot „hazahozni”.

Kezdje el még ma

Természetesen lehet, hogy most nem a legjobb alkalom arra, hogy elkezdje fizikailag robotokat telepíteni a gyárba. De minden bizonnyal beindíthat egy szimulált kísérleti projektet, még akkor is, ha várnia kell az utolsó lépésre.

Ez az útmutató segíthet az automatizálási projektek megkezdésében.