10 robotikai feladat, amelyet akkor is elvégezhet, ha nincs irodában

Hogyan kell dolgoznia a robotján, amikor távol van az irodától?

Ez egy ésszerű kérdés. A robotok fizikai gépek. Logikus, hogy fizikailag a robot mellett kell lennie, hogy bármilyen munkát elvégezhessen.

Ez azt jelenti, hogy a robotok telepítését le kell állítani, amíg Ön távol van a munkahelyétől?

Min kellene dolgoznod helyette?

Amikor távol van az irodájától, valószínűleg sokkal több adminisztrátori munkát végez, mint valaha a robotikában. Az e-mail postafiókja egyszer üres!

De előfordulhat, hogy nem sok munkát végez azokon a projekteken, amelyeket az irodából való távozása előtt meg akart tenni, például a robotcella fejlesztésén.

Talán azon kapja magát, hogy sok iparági blogot olvas „kutatás céljából” (Nem? Most egyet olvas!). Természetesen ez mind érdekes információ, de tudod, hogy sokkal többet tennél, ha valóban az irodádban ülnél.

Hogyan dolgozhat a robotján, ha távol van tőle?

Néhány robottechnikai feladathoz csak a helyszínen kell lenni, igaz?

A gyártásban végzett munka egyik nehézsége, hogy bizonyos feladatokat egyszerűen nem lehet távolról elvégezni.

Nem fúrhat lyukat a munkadarabba, ha otthoni irodájában ül, távol a műhelytől.

Valahol egy raktárba zárt terméket nem lehet összeszerelni.

Nem dolgozhat a robotján, ha a cég központjában le van kapcsolva…

… vagy tudsz?…

Könnyű elvetni a munkánk egy részét, feltételezve, hogy ez egyszerűen nem lehetséges, ha nem vagyunk fizikailag a munkahelyünkön. Megszoktuk, hogy bizonyos módon dolgozunk, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy más módon dolgozzunk.

De valójában sokkal többet tehet, ha nincs irodában, mint azt elsőre gondolná.

Az igazság: Az irodán kívüli munka nagyszerű új robotikai ötletekhez

A valóság az, hogy számos projekten dolgozhat, ha távol van a szokásos munkahelyétől.

Az évek során, amikor távol voltam az irodámtól, megtettem a legnagyobb ugrásomat a projektek terén. Akár otthon dolgoztam, akár munkám miatt utaztam, vagy elzárkózom, gyakran sokkal produktívabb voltam, ha kissé eltávolodtam a szokásos rutinomtól.

Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy az elmúlt néhány évben a távmunka népszerűsége nőtt.

Jobb ötleteim vannak, produktívabb vagyok, és boldogabb vagyok, ha a rutintól távol dolgozom.

És nem vagyok egyedül. Egy 2014-es tanulmány szerint a távmunkások 13%-kal termelékenyebbek voltak, és 9,5%-kal tovább dolgoztak, mint a szokásos módon az irodában dolgozók.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a távmunka feltétlenül jobb, mint az irodában (bár egyesek számára ez így van). A munkája minősége azonban minden bizonnyal másnak tűnik, ha távol van az irodától, és ez jó dolog lehet.

10 robotikai feladat, amelyet akkor is elvégezhet, ha nincs irodában

Meglepően sok munkát végezhet el egy roboton, még akkor is, ha fizikailag távol van tőle.

Íme 10 robotikai feladat, amelyet gyakorlatilag bárhonnan elvégezhet:

1. Tervezze meg robotcelláját

Nem kell a robot mellett lennie ahhoz, hogy robotcellát tervezzen. Valójában a cellatervezés gyakran hatékonyabb, ha papíron kezdi, majd áthelyezi a tervet egy digitális makettbe, így ki tudja vasalni a gyűrődéseket, mielőtt hozzákezdene a fizikai cella felépítéséhez.

2. Válassza ki a legjobb robotot

Számos kutatás foglalkozik a robotok felállításával és működésével. Az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat annak eldöntése, hogy melyik robotmárka és modell a legmegfelelőbb az adott feladathoz. Ezt a kutatást bárhonnan elvégezheti.

Van néhány interaktív eszközünk, amelyek segítségével kiválaszthatja az igényeinek megfelelő robotot.

3. Próbáljon ki néhány új ötletet

Az irodától távol töltött idő sohasem elvesztegetett idő, ha arra használod fel, hogy új ötletekkel állj elő. Gondoljon a gyártási műveleteire, és próbáljon különféle módszereket kitalálni, amelyekkel javíthatná azokat. Az Ön ötletei között szerepelhet robotok használata, de lehet, hogy nem. Ne korlátozza magát – gondolkodjon nagyban.

4. Optimalizálja a meglévő folyamatokat

Ha a robotcellája már be van kapcsolva, sokféleképpen optimalizálhatja azt. A lehetséges optimalizálás nagy része a programozásban lesz része, ami bárhol elvégezhető. Az offline programozószoftverrel bárhonnan tesztelheti, módosíthatja és optimalizálhatja robotja programját.

5. Tervezz meg egy új terméket

A terméktervezést nagyon egyszerű elvégezni, ha éppen nem az irodában tartózkodik. Mindaddig, amíg megfelelő szoftverrel rendelkezik a számítógépén, gyakorlatilag bármit megtervezhet. Ha CNC vagy robot megmunkálással készíti el a terméket, akár szoftverrel is generálhatja az összes megmunkálási utasítást.

6. Hozzon létre új idézeteket

Az új munkákra vonatkozó árajánlatok generálása egyike azon feladatoknak, amelyek rendkívül szükségesek (mivel új üzleteket hoznak), és bosszantóan időigényes, ha más feladatokat kell elvégeznie. Ennek eredményeként ez egy tökéletes feladat, ha távolról dolgozik. A szimulátorok hasznosak annak becslésére, hogy az egyes projektek mennyi munkát igényelnek.

7. Fejlessze a programozási készségeket

A robotprogramozás egyike azon készségeknek, amelyek valóban fellendíthetik karrierjét. De gyakran nincs elég időnk új készségek elsajátítására, amikor minden a munkahelyen történik. Az irodától távol végzett munka tökéletes alkalom arra, hogy elkezdje fejleszteni robotprogramozási készségeit.

8. Fedezze fel az új CAD/CAM szoftvert

Néha ragaszkodunk az általunk használt CAD/CAM szoftverhez, csak azért, mert nincs időnk egy új csomag megtanulására. Ha fontolóra vette az újabb lehetőségeket, most jó alkalom lehet ezek felfedezésére. Blogunkon válogatott bejegyzések találhatók a különböző CAD/CAM csomagokról.

9. Vizsgálja meg a következő nagy dolgot

Az irodától távol töltött idő nagyszerű lehetőség arra, hogy felzárkózzon a robotika világában zajló eseményekhez. Olvashat arról, hogy az agilis robotika hogyan segíti a gyártás növekedését, milyen robottechnikai készségek fontosak manapság, és hogyan változtatja meg a virtuális valóság a robotikát.

10. Készüljön fel a munkába való visszatérésre

A távoli munkavégzés egyik legértékesebb aspektusa, hogy a projektjeit a szem előtt tarthatja. Ez sokkal jobb, mint hagyni, hogy a projektjei eltűnjenek a memóriából, amikor az irodától távol dolgozik. Ha a megfelelő feladatokon dolgozik, friss és tele lesz ötletekkel, amikor visszatér dolgozni.

Számos robotikai feladat van, amelyeken az irodától távol dolgozhat. Akár te is kezdheted!