10 ünnepi mód az offline programozás előnyeire

Akár az év végi rendeléseket szeretné elérni, akár van egy kis szabadideje, ez az év tökéletes időszaka arra, hogy a legtöbbet hozza ki az offline programozásból.

Az évnek ez az időszaka nagyon mozgalmas lehet. Bizony, néhány vállalkozás megnyugszik az ünnepi időszakban, megpihenhet és gondolkodhat a jövő éven. Más vállalkozások azonban rohanva próbálnak lépést tartani az új megrendelésekkel.

Nem számít, hogy az utolsó pillanatban érkező megrendeléseket próbálja teljesíteni, vagy csak előnyt szeretne szerezni a következő évi munkában, az offline programozás segíthet.

Íme 10 ünnepi mód, amellyel csökkentheti a feszültséget az év ezen szakaszában offline programozással.

1. Programozzon egy új köteget, amikor egy másik fut

Az offline programozás egyik hatalmas előnye, hogy lehetővé teszi, hogy a következő termékcsomagot a robot működése közben programozza be. Ez jelentősen csökkenti a robotcella állásidejét az online programozáshoz képest.

Emiatt az offline programozás hasznos lett volna a svédországi Lundi Egyetem kutatóinak egy csoportja számára, akik ABB robotot használtak ajándékok becsomagolására. Kutatásukban kifejtették, hogy az általuk használt online programozás meglehetősen korlátozó volt, mivel nem tudták beprogramozni a következő ajándékcsomagolási szekvenciát, miközben a robot fut. Ez nem jó, ha különböző méretű ajándékokat kell becsomagolni! Offline programozással ez egyszerű lett volna.

2. Futtasson néhány buta robotprogramot szórakozásból

Mit lehet kezdeni az offline programozással, ha nem kapott hatalmas mennyiségű új rendelést? Miért ne futtass néhány ostoba robotprogramot szórakozásból!

Az FZI csapatának mostanában nyilvánvalóan volt ideje gyilkolni. Ezt a 2018-as karácsonyi videót az összes ROS-t (a robot operációs rendszert) használó csapat számára készítették. A teljes gyártási és szállítási folyamatot végrehajtó robotok láthatók, beleértve a süteményformák marását, a dekoratív cukormáz felvitelét, a dobozokba csomagolást és az ajándékcsomagolást.

Ha nincs semmi dolga ebben az évszakban, elővesz egy lapot FZI könyvéből, és beprogramozhat egy ostoba, ünnepi alkalmazást offline programozószoftverével.

3. Programozzon robotokat ételkészítésre

Az FZI robotjai sütiket készítettek, de ez nem mindenre képes. Offline programozással a robotok mindenféle ételt képesek előállítani, amint azt az Egyél Robot 3D nyomtatott ételt bejegyzésünkben is megmutattuk?

Mi jobb módja annak, hogy megmutassa robotprogramozási készségeit, mint egy ételt nyomtatni az egész csapatnak!? Vagy ha ez nem hangzik étvágygerjesztőnek, akkor mindig hagyhatja a robotot, hogy végezze a munkáját, miközben Ön és a csapat mindannyian egy helyi étterembe mennek.

4. Tervezze meg a következő év első tételét

Nincs annál rosszabb, mint az újévi ünnep után visszatérni dolgozni, és mindent elölről kell kezdeni – új megrendeléseket indítani, új projekteket indítani, és megpróbálni emlékezni arra, hogy mit csinált az indulás előtt.

Erre van egy egyszerű megoldás: Ne kezdje a nulláról!

Az offline programozással előrébb léphet a jövő évi rendeléseknél, így amint visszatér, vissza tud ugrani hozzájuk.

5. Használjon metrológiát az ajándékok kémkedéséhez

Gyerekkorunkban szívesen találgattuk, mi van az ajándékainkban, mielőtt kinyithattuk volna. Szerettünk volna egy robotot, amely metrológiai szenzorok segítségével átlát a csomagoláson.

Annak ellenére, hogy felnőttként elveszítettük az ajándékok kitalálásának izgalmát, még mindig vannak okok, amelyek miatt érdemes belenéznünk egy becsomagolt ajándékba. Például, hogy emlékezzünk arra, mit tettünk bele – és kinek kellett volna –, amikor magunk csomagoltuk be, és elfelejtettük felragasztani a címkét.

Bármi legyen is az ellenőrzés oka, az offline programozás nagyszerű módja a metrológiai robot programozásának, amint azt az 5 lépésben leírtuk a metrológiai robot használatának felméréséhez című részben.

6. Indítson el egy új projektet anélkül, hogy az útba állna

A legtöbbünknek új projektjei vannak az újévre. Ha az összes jelenlegi határidőt sikerült betartania, akkor érdemes elkezdenie új robotprojektjeit.

Az egyetlen probléma az, hogy nem szeretné, ha az új programozása megzavarná a jelenleg futó robotprogramot, különösen akkor, ha keményen dolgozik az év végi rendelések teljesítése érdekében.

Az offline programozás tökéletes módja annak, hogy új ötleteket próbáljon ki anélkül, hogy befolyásolná a robot termelékenységét.

7. Írjon üdvözlőkártyákat

Mindig jó érzés, ha az évnek ebben a szakában kézzel írt üdvözlőlapot kapsz, nem igaz? De fájdalmas, ha mindet kézzel kell aláírni.

Úgy hangzik, mint egy robotautomatizálási munka!

Tavaly Simone Giertz robotika-hobbi úgy programozott egy KUKA robotot, hogy 2000 üdvözlőlapot írjon alá YouTube-közönségének. A probléma az volt, hogy a programozása nem volt pontosan precíz. Amire szüksége volt, az a RoboDK! A „rajzolást” a 10 legfontosabb offline programozási feladatunk közé soroltuk – betölthet egy SVG képfájlt, és robotútvonalzá alakíthatja.

8. Készítsen gyorsan idézeteket

Minden vállalkozás új rendelések listájával szeretné kezdeni az új évet. A probléma az, hogy az új rendelések általában új árajánlatokkal kezdődnek, és ez azt jelenti, hogy bele kell fektetni az árajánlatok létrehozásába.

Szerencsére az offline programozás jelentősen felgyorsíthatja az ajánlattételi folyamatot, amint azt a 10 kiváló mód az időmegtakarításra offline programozással című részben elmagyaráztuk. Nyaralás előtt küldhet egy csomó új árajánlatot, és sok új megrendelésnek számíthat, amikor visszatér.

9. Válassza ki új robotját

Mindenki megérdemli, hogy ajándékot adjon magának ebben az évszakban. Ez a vállalkozásokra is igaz. Miért nem vásárol új robotot vállalkozásának az újévre?

Nehéz választani a piacon elérhető összes robot közül. A RoboDK segítségével azonban könnyedén „próbálhat” több száz különböző robotot az alkalmazással, hogy segítsen kiválasztani a számára legmegfelelőbbet.

10. Hagyja, hogy a robot végezze a munkát… és érezze jól magát!

Természetesen előfordulhat, hogy nem akar belekezdeni az újévi rendelésekbe, vagy új projektbe kezdeni. Lehet, hogy csak pihenni szeretne, megpihenni, és élvezni a viszonylagos csend napjait, mielőtt az ünnepi szezon őrülete valóban elkezdődik.

Az offline programozás is segíthet ebben a helyzetben. Csak programozza be robotját a legfontosabb feladatok elvégzésére, nyomja meg a „play” gombot, és lazítson.