20 dolog, amit a rugalmas gyártás lehetővé tesz cége számára

A rugalmas gyártás lehetővé teszi a gyártósorok gyors hozzáigazítását a változó vásárlói igényekhez. De mit érhet el a vállalata azzal, hogy rugalmasabbá teszi folyamatait?

A berendezés és a folyamatok gyors újrakonfigurálásának képességével gyorsan reagálhat a piac ingadozásaira. Az olyan technológiák, mint a robotok és a megfelelő programozószoftver használatával növelheti gyártó vállalata rugalmasságát.

Íme 20 olyan dolog, amelyet a rugalmas gyártás lehetővé tesz:

1. Hatékonyság növelése

A rugalmas gyártósorok segíthetnek a termékek hatékonyabb előállításában.

Ha ugyanazt a vonalat használja különféle termékek előállításához, csökkentheti vagy akár teljesen megszüntetheti a több gyártósor szükségességét. Ez segít csökkenteni mind a beállítási és váltási időt, mind a berendezés költségeit.

2. Termeljen gyorsabban termékeket

Valahányszor váratlan ingadozások lépnek fel a piacon, a rugalmas gyártási megközelítés lehetővé teszi az alkalmazkodást a berendezés és a termelési folyamatok gyors újrakonfigurálásával.

Ez a rugalmasság azt jelenti, hogy az új megrendeléseket követően hamarabb kiszállíthatja a termékeket. A hagyományos gyártástól eltérően nem kell sokáig várni az átállásra.

3. Használjon kisebb tételméreteket

A rugalmas gyártás jelentős előnye, hogy lehetővé teszi egyszerre kisebb tételek gyártását.

A kis tételméretek segítenek csökkenteni a költséges készletfelhalmozódást. Lehetővé teszik új piaci lehetőségek tesztelését is korlátozott mennyiségű termékkel.