A chatbotok javítják az ügyfélszolgálatot az üzleti üzenetküldéssel

Ha már egy ideje használja az üzleti üzenetküldést, akkor tudja, hogy ez egyszerű és kényelmes az ügyfelei számára – és annak hatása az ügyfélszolgálati csapat teljesítményére.

A Quiq robusztus üzenetküldő platformjával a kapcsolattartó központok egyszerűen kezelhetik az ügyfelekkel folytatott beszélgetéseket, miközben növelik a konverziós arányt, növelik az elkötelezettséget és csökkentik a költségeket. De a mi kis szelet digitális nirvánánk csak jobb lesz, ha chatbotokat ad hozzá a keverékhez.

Lépjen be az üzleti üzenetküldő robotba. A botok segíthetnek növelni az ügynöki termelékenységet, miközben még jobb ügyfélélményt biztosítanak.

Hétszer belemerülünk abba, hogy az üzleti üzenetküldő robotok gyorsabbá és jobbá teszik az ügyfelekkel folytatott beszélgetést.

1. Előzetesen gyűjtse össze az ügyfelek adatait.

Tegyük fel például, hogy van egy légitársasága, amely remek jutalomprogramot kínál. A Quiq segítségével létrehozhat egy botot, amely azonnal üdvözli az összes ügyfelet, és megkéri őket, hogy írják be a jutalomszámukat, ha van ilyen.

Ez a „jutalmazó robot” az összegyűjtött információkat arra fogja használni, hogy felismerje a platina státuszú tagokat – ez a legelitebb program. A jutalombot a platinatagokat egy speciális VIP-sorba irányítja át, ahol a várakozási idő rövidebb, és nagyobb támogatást kapnak. Ez következetesen és habozás nélkül történik. A platina tagoknak nem kell átgázolniuk az ügyfélszolgálati sorban. Ettől nagyobb értéknek érzik magukat, és nagyobb valószínűséggel folytatják veled a repülést a jövőben.

A jutalombot további információkat is gyűjthet, például foglalási visszaigazoló számokat, frissített e-mail címeket vagy elérhetőségi számokat. Mindezt az adatgyűjtést el lehet végezni, mielőtt egy emberi ügynök beszállna a beszélgetésbe. A támogató chatbot megtette a munkát, hogy az ügynököt felvértezze a jobb szolgáltatás nyújtásához szükséges információkkal.

2. Csökkentse az ügyfelek elhagyását.

Az ügyfelek gyors, barátságos köszöntésével tudatják velük, hogy elindultak a megoldás felé vezető úton. Előfordulhat, hogy az ügynökök más beszélgetésekkel vannak elfoglalva (láttuk, hogy az ügynökök egyszerre több mint nyolcat kezelnek), de ez nem jelenti azt, hogy az ügyfél ne kezdhetne kapcsolatba az Ön vállalkozásával. A támogató chatbot azonnal üdvözölheti az ügyfeleket, miközben az ügynökök elfoglaltak.

Ahelyett, hogy állandó sorban állna telefonon, vagy megpróbálna beszélni egy eltűnt élő chat-ügynökkel (más néven webcsevegés), a bot üdvözlő üzenetet küldhet, és tudathatja az ügyféllel, hogy mikor kap választ emberi ügynök.

3. Gyorsabb, pontosabb vásárlói válaszokat kaphat.

Emlékszel utoljára, amikor utoljára ki kellett írnia a nevét telefonon, vagy újra és újra meg kellett ismételnie a születésnapját, mert a hívóbot nem tudta felvenni? A beszélgetős chatbotok megszüntetik ezt a frusztrációt, és biztosítják, hogy minden alkalommal gyors és pontos információkat gyűjtsenek az ügyfelektől.

Az üzenetküldés során az ügyfél láthatja az általa szolgáltatott adatokat, és azonnal megerősítheti, ha hiba történik. Az ügyfél legalább hivatkozhat az információra, és észlelheti az esetleges elírásokat az e-mail címében, vagy azt, hogy megadta a régi telefonszámát. Megtörténik.

4. Az ügyfelekkel folytatott beszélgetések prioritása.

A fenti példánkban a jutalombot képes volt felismerni a platina kategóriás jutalmakat, így megkaphatják a tagságukkal járó jutalmakat. A chatbotok más módon is segíthetnek a beszélgetések fontossági sorrendjének meghatározásában.

Például beállíthat szabályokat a Quiq-en belül az olyan kulcsszavak felismerésére, mint a „vásárlás” vagy „vásárlás”, így előnyben részesítve az ügyfeleket, akiknek segítségre lehet szükségük egy tranzakció során. A helyzettől függően a platform előnyben részesítheti ezt a beszélgetést (valószínűleg nagy vásárlási szándékkal) a jelszó visszaállításával vagy visszaküldésével szemben.

A Quiq-hoz hasonló chatbot-platformok természetes nyelvi feldolgozást (NLP) is használhatnak az ügyfelek véleményének előrejelzésére, és ez alapján rangsorolják. Így azonosíthatja a frusztrált ügyfelet, és a sorba állíthatja, hogy kezelje a problémát, mielőtt az eszkalálódik.

5. Az ügyfelek a megfelelő helyre.

A chatbotok segíthetnek az ügyfeleknek a megfelelő részleghez, ügynökhöz vagy akár egy másik támogató bothoz irányítani segítségért. Hasonlóan egy hívásirányító rendszerhez (de kifinomultabb), a chatbot képes azonosítani az ügyfelek problémáit, és megmenteni őket a támogatási ügynökök közötti ugrálástól.

A legegyszerűbb példa az, amikor egy bot üdvözli az ügyfeleket, és megkérdezi: „Miben segíthetek ma?” A bot több lehetőséget is kínálhat a felhasználónak, vagy hagyhatja, hogy elmondja problémáját. Az ügyfelet ezután közvetlenül a problémája megoldására legalkalmasabb támogatási ügynökhöz lehet irányítani.

Ez azt is kiküszöböli, hogy az ügyfelek minden lépésnél ismételjék magukat. Ahelyett, hogy el kellene magyaráznia a helyzetüket a hívásútválasztónak, majd ismét a szervizügynöknek, a chatbot átadja az üzeneteket az emberi ügynöknek. Az ügynök már ismeri a problémát, és azonnal elkezdheti a megoldás keresését.

6. Időpontok átütemezése.

Az időpontok ütemezése és átütemezése időigényes és frusztráló folyamat. A chatbotok segíthetnek csökkenteni a késéseket, így biztosítják, hogy az ügyfelek elkerüljék az oda-vissza e-maileket, és a hosszú várakozási időt csak egy találkozó áthelyezése miatt.

A Quiq üzleti üzenetküldésével bemutathatja az ügyfeleknek a rendelkezésre álló dátumokat és időpontokat. Az ügyfelek választhatnak és megerősíthetnek egy dátumot a rendelkezésre álló naptárbeállítások közül.

A megfelelő integrációkkal rendelkező támogató chatbot segíthet az ügyfeleknek megjelölni a rendelkezésre álló dátumokat, amelyek közül választhat, és ütemezheti a kiválasztott találkozót.

7. Gyűjtsön visszajelzéseket a további fejlesztés érdekében.

A vállalkozásoknak nem szabad alábecsülniük a visszajelzés erejét. Ha azt hiszed, hogy tudod, mit akarnak az ügyfelek, és ténylegesen megkérdezed őket, egészen más eredményekhez vezethet. A visszajelzések gyűjtésének legnagyobb akadálya azonban a felmérés terjesztése abban a pillanatban, amikor az számít.

A támogató chatbot biztosíthatja, hogy minden ügyfélszolgálati interakciót egy felmérés követjen. Programozhatja a botot, hogy egyedi felméréseket küldjön a beszélgetés alapján, és konkrét visszajelzést kapjon a helyszínen. A felmérési információk összegyűjtése és elhelyezése elősegíti csapata fejlődését.

Tedd meg az ugrást Quiq-el.

Az ügyfélszolgálati chatbotok bevezetése a szervezeten belül most ijesztőnek tűnhet, de a Quiq segíthet eligazodni benne. Segítünk a botok megszervezésében az egész szervezetben, akár egyre, akár többre van szüksége.

A Quiq segítségével olyan beszélgetési élményeket tervezhet, amelyeket ügyfelei imádni fognak. Miután létrehozott egy botot, futtathatja azt az összes támogatott csatornánkon, hogy állandó élményt nyújtson, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak ügyfelei.