A mesterséges intelligencia oktatásának jelentősége az Egyesült Államokban

A modern mesterséges intelligencia irányzatai nem korlátozódnak az intelligens robotokra vagy a tudományos-fantasztikus irodalomra, hanem olyan fejlett technológiákkal is rendelkeznek, amelyek mindenütt jelen vannak mindennapi életünkben. Az AI felelős az olyan alkalmazások forradalmi technológiáiért, mint a digitális asszisztensek, automatizált autók, online ajánlások stb., és még sok más iparágban elterjedt.

Mivel a cégek az igazi mesterségesintelligencia-tehetséget keresik, és számos paraméter alapján vizsgálják az alkalmazásokat, az aspiránsoknak AI-oktatással kell továbbfejleszteniük magukat, és iparágaknak kell lenniük.

A mesterséges intelligencia forradalmasítani fogja a munkaerőpiacot 12 millió munkahely hozzáadásával világszerte, előkészítve az utat 97 millió új munkahely 2026-ramiközben 85 millió munkahelyet szüntenek meg – állítja a Világgazdasági Fórum.

Olvasson tovább, és fedezze fel a mesterséges intelligenciával kapcsolatos állások körét az Egyesült Államokban, valamint azt, hogy az AI-tanúsítványokra van szükség ahhoz, hogy magabiztosan behatoljanak a munkaerőpiacra.

A mesterséges intelligencia állások jelenlegi kilátásai megbízhatóak és ígéretesek nem csak a számok, hanem a sokféleség és összetettség szempontjából is. Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint a számítástechnikai és informatikai foglalkoztatási ráta várhatóan 11%-kal nő 2029-re.

Emellett a mesterséges intelligencia iparág további bővítést tervez 531 200 új munkahelyamelyben a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás a második helyen áll a rendkívül keresett állások között a Világgazdasági Fórum szerint.

A mesterséges intelligencia mint karrier lehetőségeket nyit meg különböző szakemberek, például kutatók, tudósok, gyakorló szakemberek, mérnökök, fejlesztők és még sokan mások előtt.

A mesterséges intelligencia piacméretére vonatkozó előrejelzések a 2020-as 29,86 milliárd dollárról USD-ra ugrást jósolnak 299,64 milliárd 2026-ban. A CAGR a teljes előrejelzési időszakra 40,2%. A mesterséges intelligencia egy új szakaszba lépett, ahol a mesterséges intelligencia oktatása és a megfelelő készségfejlesztés elképesztő karrierlehetőségeket kínálhat.

A mesterséges intelligencia oktatásának jelentősége a mesterséges intelligencia karrierépítésében

A mesterséges intelligencia pozitív karrierszemléletű, ami jól látható a matematikai tudományokkal foglalkozó szakemberek, mesterséges intelligencia-szakértők és adatkutatók álláslehetőségeinek becsült növekedési ütemében, azaz 2030-ra eléri a 31,4%-ot.

Az olyan részterületek, mint a számítógépes látás, a gépi tanulás és a mély tanulási szegmensek szintén megnövekedett keresletről tanúskodnak. A gépi tanulási feladatokat várhatóan elérik 31 milliárd USD 2024-ig40%-os növekedési értékkel – mondja a Forbes.

A mesterséges intelligencia oktatása segít szakértelmet szerezni a különböző területeken való munkához és az életet megváltoztató technológiák alkalmazásához. Különféle karrierlehetőségeket nyit meg az Ön számára, mivel sok alkalmazás tapasztalja az AI-vezérelt folyamatok előnyeit. Például az AI egy játékot megváltoztató eszköz az orvostudomány területén a betegségek felkutatására és diagnosztizálására. A közlekedési szegmens mesterséges intelligenciát használ önvezető autókban, összeszerelési technikákban és teljesítménykövető rendszerekben.

A vezető vállalkozások mintegy 90%-a tartósan fektetett be a mesterséges intelligenciába. Az AI-specifikus technológiát alkalmazó vállalkozások több mint 50%-a magasabb termelékenységet tapasztal.

A mesterséges intelligencia oktatása lehetővé teszi, hogy kiépítse a mesterséges intelligencia készségeit, hogy kimagasló legyen a karrierjében, és iparági betekintést nyerjen. Mivel a munkalehetőségek és a sokféleség óriási aranybánya áll rendelkezésre, a mesterséges intelligencia területén végzett karrierje biztos személyes és szakmai fejlődést kínál.

A legjobb módszerek az AI-oktatás elindítására

1. AI-tanúsítványok

Az AI-tanúsítványok lehetővé teszik az egyének számára, hogy sikeresek legyenek a jövőben mesterséges intelligencia-szakemberként, és bizonyítékként használják fel a potenciális munkaadók felé, ahol Önt az adott területen a téma szakértőiként tekintik. Mivel az AI-tanúsítványok digitális jelvényeket is tartalmaznak, bizonyítékot adnak az AI-modellek programozásában, tervezésében és kezelésében szerzett készségeiről. Az AI-tanúsítványok próbára teszik képességeit olyan programozási nyelvekben, mint a Python, R, Java, Scala stb. Emellett értékelik szakértelmét olyan területeken is, mint a statisztikai ismeretek és a lineáris algebra.

2. Diplomák

Ezek alapvető és haladó készségeket biztosítanak az AI-t támogató alapelvekben és technológiákban, mint például a logika, a valószínűségi modellek, a gépi tanulás, a tudásreprezentáció stb. Itt mélyreható témákat folytathat a speciális területeken, azonban a gyakorlati ismeretek – hogy nem lehet biztosra venni.

3. Szervezeteken és osztályokon belüli képzés

A képzés általában a vállalatok számára készült, hogy megismerjék a mesterséges intelligenciát és az ML-t és azok aldomainjét. Vannak olyan műhelyek, amelyek betekintést nyújtanak az AI-ba és az alkalmazásokba bizonyos funkcionális területeken. Segítségével feltárhatja az AI alkalmazásait és azok felhasználási eseteit, és AI ütemtervet készíthet a vállalat számára. A képzés azonban csak egy rövid áttekintést és a témához való ragaszkodást adhatja.

4. MOOC-ok és egyéb online tanfolyamok

A Massive Open Online Courses (MOOC) népszerűsége az elmúlt években nőtt. Világszerte sok tanuló vett részt ingyenesen minőségspecifikus kurzusokon. Az online kurzusok azonban csak korlátozott erőforrásokhoz biztosítanak hozzáférést, és arról nem is beszélve, hogy minimális gyakorlati ismereteket kínálnak a sikeres AI-karrierhez.

Miért tűnnek ki az AI-tanúsítványok a tömegből?

A többi kurzussal ellentétben a mesterséges intelligencia nem egy olyan végzettség, amelyet megszerezhet, majd a következő években ugyanabban a folyamatban dolgozhat. A mesterséges intelligencia oktatásához lelkesnek és folyamatos tanulónak kell lenni. Ez azt jelenti, hogy fejlesztenie kell készségeit, és naprakészen kell tartania készségeit a mesterséges intelligencia tanúsítványaival a kívánt állástípushoz.

Az AI-tanúsítványok segítségével hírnevet szerezhet a tanúsító szervezet vagy az akadémia, valamint a beiratkozott kurzus kiválasztásával. Ügyeljen arra, hogy olyan tanfolyamot válasszon, amely útmutatást, interakciót, tapasztalt oktatókat és valós idejű tanulási lehetőségeket tartalmaz.

A mesterséges intelligencia tananyagának nem szabad elavultnak lennie. Győződjön meg arról, hogy a mesterséges intelligencia tanúsítványai új ökoszisztémákról és nyelvekről kínálnak ismereteket. Gondosan válassza ki programját, és szerezzen mesterséges intelligencia-tanúsítványokat olyan fejlett fogalmakkal, mint a robotika, neurális hálózatok, természetes nyelvi feldolgozás, gépi tanulás, számítógépes látás stb.

Tekerje fel

Ha járatos a technikában, akkor az lenne az ideális, ha a megfelelő mesterségesintelligencia-tanúsítványok birtokában mélyen elmerülne az AI-térben. Ez nem csak az AI alapjainak elsajátításáról szól, hanem arról is, hogy megtanuljuk azokat megvalósítani, hogy különböző ágazatokban működjenek.