Az AI hatása a digitális átalakulásban 2023-ig

A digitalizáció mögött a világ áll – mindent zökkenőmentesen elérhet digitális platformokon keresztül. A vállalkozások kihasználják a digitális átalakulás ezen előnyét, hogy innovatív technológiákkal intelligenssé tegyék az üzleti folyamatokat. Ez a cikk a digitális átalakulás és a az AI hatása a Digitális átalakulásban 2023-ig részletesen.

A világ fejlődik, és válik a technológiához hozzáértővé, a vállalkozások pedig teljesen adatvezéreltté válnak. Az ügyfelek valami könnyen elérhető és könnyen használható dolgot keresnek. Minden vállalatnak biztosítania kell a kényelmet, a gyorsaságot és a kényelmet a legjobb költségoptimalizálással, hogy lépést tartson az ügyfeleknek tett ígéretekkel.

A digitális átalakulás segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy információkat, termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtsanak a felhasználóknak. A dolgok okosabbá tételéhez azonban további intelligens megoldásokra van szükség. Itt keressük az olyan intelligens technológiák segítségét, mint a mesterséges intelligencia (AI), a gépi tanulás (ML), a tárgyak internete (IoT) stb. A mesterséges intelligencia révén történő üzletfejlesztésre nagy a kereslet, a fejlett technológiák pedig egyszerűsítik a folyamatot.

Az örökbefogadása AI eszközök lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy elindítsák a folyamatokat és paradigmaváltásokat idézzenek elő anélkül, hogy elvonnák a figyelmet az elsődleges célról – a digitális átalakulásról. A digitális átalakulás minden vállalkozás működését javítja – ez történhet ERP platformon, e-mailen, felhőalapú számítástechnikán, távoli munkavégző szoftveren, e-kereskedelemen, videostreamingen, távegészségügyön stb. keresztül. Egyre több cég dönt úgy, hogy olyan munkaerőt alkalmaz, aki fejlett AI oktatás a folyamatok által megkövetelt készségekért.

A digitális átalakulás trendjei 2023

A Gartner szerint a vállalkozások 91%-a részt vesz valamilyen digitális kezdeményezésben, míg a vezető üzleti vezetők 87%-a szerint a digitalizálás alapvető prioritás. A felmérés válaszadóinak legalább 96%-a azt tervezi, hogy 2022-ben mesterséges intelligencia-szimulációkat, például digitális ikreket alkalmaz. Ez a sokoldalú technológia az eszközök, folyamatok és rendszerek virtuális másolatait használja valós idejű szimulációk futtatásához.

A Statista tanulmánya alapján a vezérigazgatók két fő stratégiát alkalmaztak az üzlet életben tartása érdekében a Covid-19-korszakban – 37%-uk a digitális transzformációs projekteken, a másik 37%-uk pedig a távoli munkatapasztalatokon.

Világszerte a vállalatok legalább 89%-a elébe ment egy digitális elsőként működő üzleti terv elfogadásának, hogy racionalizálja üzleti folyamatait. Napjaink munkaerőpiacán a digitális készségek a legfontosabbak, amelyek folyamatos átképzést igényelnek. A Világgazdasági Fórum azt javasolja, hogy 2022-ig az összes alkalmazott legalább 54%-a igényeljen átképzést a digitális készségek fejlesztésében.

A Gartner felmérés másik izgalmas következtetése az, hogy 2022 végére az intelligens rendszerek lesznek felelősek az ügyfelek elkötelezettségének mintegy 70%-áért.

Miért választja több vállalkozás? AI tanúsítványok minőségközpontú mesterségesintelligencia-készségek fejlesztését ösztönözni? A Salesforce szerint a munkaerő-felvételi menedzserek 59%-a úgy nyilatkozott, hogy az emelkedő az AI hatása hozzájárul a vállalat által megkövetelt digitális transzformációs készségekhez.

Mindazonáltal a munkaerő-kölcsönző cégek 55%-a nagyon aggódik a digitális készségek miatt, és úgy véli, hogy az innovációt árt az elégtelen alapkészségek, mondja a PwC.

Az AI szerepe a digitális átalakulásban

A szervezetek használják AI eszközök nagyobb léptékben, hogy lehetővé tegye az adatelemzést, és előre jelezze a jövőt a hatékony döntéshozatali stratégiák érdekében. A PwC tanulmánya szerint kb 86% Az emberek többsége a mesterséges intelligencia egyik fő technológiáját ismeri fel. Ez azért van, mert AI technikák olyan hajtóerővé fejlődtek, amely olyan technológiai újításokat foglal magában, mint a természetes nyelvi feldolgozás (NLP), a gépi tanulás (ML), a prediktív elemzés, az adatcímkézés és még sok más.

A … haszna AI eszközök segíthet minden vállalatnak több bevételre szert tenni – például segít a vállalkozásoknak azonosítani a gyenge területeket, és pontos előrejelzéseket adni a piaci trendekről, kilátásokról és versenytársakról. Amikor döntéseket hoz a mesterséges intelligencia segítségével, ez sokkal jobb, mint az emberek által hozott döntések, és mentes az elfogultságoktól vagy érzelmektől.

Manapság a vállalkozásoknak rengeteg adatra, kutatásra és piaci jelentésre van szükségük ahhoz, hogy ideális üzleti döntést hozzanak. A Forrester szerint 2030-ra az adatelemzők arra számítanak, hogy a munkahelyek 29%-a szűnik meg automatizálás révén, ami továbbra is megnyitja az utat a 13%-os munkahelyteremtés felé.

A mesterséges intelligenciát különféle alkalmazásokban alkalmazzák, mint például prediktív modellek felépítése ideális döntéshozatalhoz, automatizált betekintési adatok generálása, valamint intelligens alkalmazások fejlesztése belső és külső használatra, adatminőség-automatizálás, robotfolyamat-automatizálás (RPA), párbeszédes mesterséges intelligencia az intelligens asszisztensek számára és chatbotok. .

Az AI jelentősége a digitális átalakulás elfogadásában 2023-ban

Az Accenture szerint a mesterséges intelligencia 2035-ig átlagosan 38%-kal növelheti a jövedelmezőséget a különböző iparágakban. Ugyanebben az évben várhatóan további 14 billió USD bevételnövekedést is tapasztalhat az AI-ból.

Az IDC kijelenti, hogy az AI-technológia 2025-re a fejlett vállalati alkalmazások mintegy 90%-ának folyamatait és termékeit támogatja.

A 2022-23-as időszak többet hozhat AI technikák például a gépi tanulás, a programozási nyelvek, a fejlesztési készségek, a chatbotok, az ügyfelek viselkedési mintái, a tökéletes vásárlói preferenciák és a csökkentett emberi erőforrás-bevonás.

Az AI úgy fejlődik, hogy minden folyamatot nagy sebességgel és megbízhatósággal automatizáljon. Minden szegmenst megragadt, beleértve a pénzügyet, az egészségügyet, az oktatást, a közlekedést, az automatikus kódgenerálást, az automatikus tesztelést, az automatizált megoldásfejlesztést, a kibővített elemzést és így tovább.

Mindazonáltal az ágazatba bevezetett újabb mesterséges intelligencia-alapú technológiák, mint például az „elosztott felhő”, lehetővé tették a hatalmas adatokhoz való könnyű hozzáférést a digitális átalakulás révén. Ez a cégek 74%-át meggyőzte arról, hogy a jelenlegi 37%-ról 2023 végére magas szinten haladjon az adatkezelésben.

Következtetés

Amikor vállalkozást indít, a digitális átalakulás alkalmazása a legjobb módja annak, hogy a mesterséges intelligencia révén üzleti sikereket érjen el. Ezért, függetlenül attól, hogy Ön vállalkozástulajdonos vagy startup, a digitális trendek és a technológia megértése lehetővé teszi a legtöbb előnnyel. Val vel AI tanúsítványok, megszerezheti az AI-specifikus ipari alkalmazások minden aspektusának alapos megértéséhez szükséges AI-készségeket.