Hogyan írjunk tökéletes ChatGPT promptot, és váljunk szakértővé

A ChatGPT a világ útja lett. Válaszok forrása számos témakörben, a munkától és a szabadidőtől a kapcsolatokig és az utazásig. A ChatGPT azonban csak akkor tud releváns válaszokat adni, ha jól ír.

A prompt egy parancs vagy egy műveletmondat, amelyet a ChatGPT-vel és más és más mesterséges intelligencia nyelvi modellekkel való kommunikációra használnak.

Ez a blogbejegyzés felfedi apró titkainkat, amelyekkel tökéletes ChatGPT-üzeneteket készíthetsz, és e művészet mesterévé válhatunk. Ezek a tippek belső mesterségesintelligencia-szakértőinktől származnak, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az AI nyelvi modellek képzésében.

Mi az a ChatGPT?

Az OpenAI ChatGPT egy élvonalbeli mesterséges intelligencia nyelvi modellje, amelyet 2022 novemberében adtak ki. Bármilyen kérdésre válaszolni tudott, a ChatGPT gyorsan hírnevet szerzett magának azzal, hogy a megjelenést követő öt napon belül 1 millió felhasználót vonzott. Azóta pedig a ChatGPT-felhasználók száma folyamatosan növekszik.

Sajnos azonban a ChatGPT-nek van néhány korlátozása.

 • Semmit sem tud arról, hogy mi történt 2021 után, mivel egy hatalmas adatbázison van kiképezve 2021-ig frissített adatokkal.
 • A nagy népszerűségnek köszönhetően egy másik ChatGPT-korlátozás is megjelenik. A hatalmas forgalom miatt vagy leállt, vagy a legtöbbször kihasználatlan. Ennek leküzdésére az OpenAI elindította a ChatGPT Plus-t – egy prémium előfizetést.
 • A ChatGPT szigorúan csak szöveges nyelvi modell, és nem hoz létre mesterséges intelligencia képeket.

Íme a ChatSonic – a szuperképességekkel rendelkező ChatGPT, amely segít kezelni a népszerű nyelvi modell korlátait. Ezenkívül a ChatSonic számos olyan funkciót kínál, amelyek megkönnyítik az életét a mesterséges intelligencia segítségével.

 • Mindenekelőtt a ChatSonic valós idejű tényszerű információkat állít elő az Ön választása szerint. Közvetlenül integrálva van a Google-lal, és nem marad le semmiről.
 • Kísérletezhet egyedi mesterséges intelligencia-képek létrehozásával, amelyeket a tartalomhoz használhat. A ChatSonic a Stable Diffusion és a Dall-E kombinációját használja a legjobb mesterséges intelligencia létrehozásához.
 • Mit szólnál, ha kimondanád a felszólításokat a ChatSonicnak? Igen, megteheti, és ez a válaszokhoz is szól.
 • A ChatSonic Twitter bot @ChatSonicAI használatával lebilincselő tweeteket generálhat útközben.
 • A ChatSonic API lehetővé teszi, hogy integrálódjon kedvenc eszközeivel a munkafolyamat felgyorsítása érdekében. Az API-használati eseteinkből megtudhatja, hogyan kell hatékonyan használni.
 • Szeretné felgyorsítani kutatási folyamatát? Használja a ChatSonic Chrome bővítményt, hogy elkerülje a különböző lapok közötti váltást. Tekintse meg a Chrome-bővítmény egyéb felhasználási eseteit.

Összehasonlíthatja a ChatSonic-ot más chatGPT Chrome-bővítményekkel is, hogy okosan válasszon.

Miért érdemes tökéletes ChatGPT promptot készíteni?

Ha az olyan nyelvi modelleket, mint a ChatGPT és a ChatSonic, emberek által létrehozott adatbázisokra képezték ki, nem kellene megérteniük, ahogy beszélünk?

Annak ellenére, hogy az ember által generált adatokra képezték ki őket, még mindig gépek. Mindig utasítania kell a munka elvégzéséhez.

Tökéletes ChatGPT prompt írása azt eredményezheti

 • Értelmes és lebilincselő beszélgetések, például egy adott fogalom megismerése azáltal, hogy további kérdéseket tesz fel, és ezeket a válaszokat hatékonyan használja.
 • A ChatGPT pontos előrejelzései és releváns analógiái felhasználhatók munkája során.
 • A gyorsabb válaszok növelik a termelékenységet, és időben elvégzik a dolgokat.
 • A ChatGPT perspektíváinak és elképzeléseinek javítása azáltal, hogy tisztán tartod a promptokat.

Hogyan készítsünk tökéletes ChatGPT promptot

Hogy őszinte legyek, a ChatGPT-értesítések írása nem nehéz. De a tökéletes ChatGPT promptok megírása, hogy releváns eredményeket kapjunk a nyelvi modellből, szintén nem egy kis tortúra.

Több mesterségesintelligencia-eszköz, például a ChatGPT és a Chatsonic használata után mesterséges intelligenciamodell-oktatóink néhány tippet adtak, amelyeket követhet a ChatGPT hatékony használatához.

Ne hagyja ki a chatGPT különböző használati eseteinek felfedezését sem.

1. Kezdje cselekvési szóval.

Szeretnéd, hogy az AI komolyan vegyen? Ezután mindig indítsa el a ChatGPT-promptot olyan műveletszavakkal, mint a Létrehozás, Írás, Létrehozás és Generálás, ahelyett, hogy a „Can you”-val kezdené.

Itt egy gyors bemutató a „Can you” és „Create”

ChatSonic ChatGPT prompt cselekvésszavak nélkül: Meg tudná mondani, hogyan lehetek tartalommarketinges?

ChatGPT prompt cselekvési szavak nélkül

ChatSonic ChatGPT prompt cselekvési szavakkal: Készítsen karriertervet, hogy 2023-ban tartalommarketinges lehessen.

ChatGPT prompt cselekvési szavakkal

Lásd a különbséget! Az első válasz nagyon általános, és nem tartalmaz cselekvési lépéseket. Míg a ChatSonic – a ChatGPT alternatívája – lépésről lépésre részletes és gyakorlatias útmutatót adott a tartalommarketingessé váláshoz.

Tudjon meg többet a ChatSonic marketingjéről marketing- és SEO-utasításaink segítségével.

2. Adjon kontextust.

Az orvos jobban tudja diagnosztizálni a beteg állapotát a tünetek egyértelmű összefüggésével. Hasonlóképpen, a ChatSonic releváns választ generálhat, elegendő kontextussal a kérdéséhez.

Kontextus szerinti ChatSonic ChatGPT prompt: 3 éves szoftverfejlesztői tapasztalattal rendelkezem. Most meguntam a kódolást, és szeretnék áttérni egy másik pályára. Végzettségem B. Tech informatikus, és jól ismerem a szoftverek üzleti oldalát is. Javasoljon egy listát azokról a karrierlehetőségekről, amelyekről könnyen átállhatok.

Kontextus szerinti ChatGPT prompt

A jelenlegi személyiséget „Karriertanácsadóra” változtattuk, hogy szakértő válaszokat kapjunk.

💡

A ChatSonic több mint 15 személyre szabott avatárral rendelkezik, amelyek szakértői véleményeket kaphatnak a fitneszről, karrierről, asztrológiáról stb. A szemtől szembe való összehasonlításhoz tekintse meg a ChatSonic vs ChatGPT című részt.

Ha új karriereket/állásokat szeretne felfedezni, a ChatSonic segíthet az álláskeresésben.

3. Használj szerepjátékot.

Ha nem találja szakértő avatárját a ChatSonicban (hamarosan újabbakat adunk hozzá), megkérheti a ChatSonicot szerepjátékra. Például tartalommarketing-tanácsot kér újonnan elindított CRM-szoftverének márkaismertségének javításához.

Szerepjáték ChatSonic ChatGPT Prompt: Ön a szoftvertermékek marketing veteránja, tíz éves tapasztalattal az iparágban. Marketingstratégiákat épített ki olyan sikeres szoftvertermékekhez, mint a Vimeo, Freshworks, Hubspot és Zoho. Marketingben szerzett tapasztalatait felhasználva adjon tanácsot, hogyan építsem fel az újonnan bevezetett „Zilio” CRM szoftvertermékem ismertségét.

Szerepjáték ChatGPT prompt

A ChatSonic marketingszakértőnek tartotta magát, és a válaszba belefoglalta, hogy mi működik és mi nem.

4. Használjon hivatkozásokat.

Ha bármilyen híresség írási stílusát szeretné utánozni, akkor a ChatSonic is megteheti, ha megemlíti a promptban.

Referencia ChatSonic ChatGPT Prompt: Írj egy listát azokról a hibákról, amelyeket el kell kerülni a 20-as években Shakespeare stílusban

Referenciák használata a ChatGPT promptban

Hát nem csodálatos! Látod a tökéletes ChatGPT-üzenetek írásának erejét 🔥?

5. Használjon idézőjeleket.

Amikor beszél valakivel vagy előadást tart, hogyan hangsúlyozza egy szó fontosságát?

Vagy hangosan kimondja, megnyújtja a szó kiejtését, hogy senki ne hagyja ki, vagy légi idézőjeleket használ.

Légi idézetek
ChatGPT prompt dupla idézőjelek nélkül
ChatGPT prompt dupla idézőjelekkel

Magában az első sorban láthatja, hogy a ChatSonic milyen fontosságot tulajdonít a dupla idézőjeleknek. Ha nem használt idézőjeleket, az esszére úgy hivatkozott:Tartalommarketing: Bevezetés“, de ha idézőjeleket használt, azt mondta: “Tartalommarketing: A célközönség elérésének művészete.

6. Legyen konkrét.

Senki sem szeret homályosnak lenni, mert nem hagy gyakorlati betekintést, amin dolgozni kellene. A ChatSonic nem tud jó válaszokat generálni homályos utasításokkal.

Akkor működik a legjobban, ha konkrét felszólításokat kap, mint pl

Konkrét ChatSonic ChatGPT prompt: Írjon marketingpéldányt, hogy vonzóbbá tegye az e-mail marketingemet. Az általam reklámozott termék neve X (pl. vállalat, szolgáltatás vagy szervezet). Milyen tárgysorokat javasolna az Y e-mailek sorozatához?

Konkrét ChatGPT prompt

Azáltal, hogy konkrét részleteket, például tárgysorokat és az e-mailek számát a sorozatban hozzáadta, a ChatSonic válasza releváns volt, és megfelelt a felhasználói elvárásoknak.

7. Mondjon példákat!

Szeretné, hogy a ChatSonic ihletet merítsen a meglévő tartalomból? Ezután a példák promptokban való használata segíthet a kívánt válaszok megszerzésében.

Például szeretne egy könyvismertetőt írni egy példa alapján.

Példaalapú ChatSonic ChatGPT prompt:

Íme egy könyvismertetés a -ről

Most írjon hasonló könyvismertetőt a következőhöz: „

Példák a ChatGPT promptban

Most a ChatSonic a megadott példához hasonló írási stílust használ. Mire vársz? Adja meg legjobb példáit/sablonjait, és kapja meg a kívánt válaszokat 💃

8. Adja meg a válasz hosszát.

A ChatSonic nem tudja, hogy egy éles kétsoros választ vagy egy átfogó bekezdést szeretne-e a felszólításhoz. Megadná a válasz hosszát, ha nem szerepel a promptban. A félreértések és az újragenerálások elkerülése érdekében célszerű megadni a válasz hosszát a promptban.

Egy másik legjobb felhasználási eset az, ha megkérjük a ChatSonic-ot, hogy dolgozza ki vagy rövidítse le a szöveget.

ChatSonic ChatGPT Prompt, beleértve a válasz hosszát: Fejtse ki a „tartalommarketinget” 300 szóban.

A válasz hosszának használata a ChatGPT promptban

A marketingkoncepciók meghatározása mellett a ChatSonic a tartalomkészítési stratégiákban is segíthet.

9. Fogja meg az AI-t.

Ahogy korábban is mondtuk, a mesterséges intelligencia egy gép, és világosan meg kell tanítani a feladatra, és amikor azt mondjuk, hogy kézfogás, akkor nem túlzunk. Bizonyos helyzetekben kulcsfontosságú megmondani az AI-nak, hogy mit tegyen, mit kerüljön el, és minek adjon prioritást.

Íme egy példa egy egyéni étrendre, feltételekkel.

Feltételes ChatSonic ChatGPT prompt: 26 éves nő vagyok, 6 kg-ot szeretnék leadni 3 hónap alatt. Készítsen egy 1700 kalóriás indiai étrendet két hétre. Ne adj nekem nem vegetáriánus ételeket hétfőn, csütörtökön és szombaton. Sovány fehérje diéta legyen szénhidráttal (30%), fehérjével (40%), rosttal (20%) és zsírral (10%).

Handholding ChatGPT prompt

A ChatSonic mérlegelte a nem vegetáriánus opció elhagyásának feltételeit, és ennek megfelelően reagált.

10. Ne habozzon finomítani.

💡

Mint a híres közmondás: “A gyakorlat teszi tökéletessé az embert”, a promptok igény szerinti finomítása tökéletes válaszokat eredményez.

A fenti példában egy egyéni étrendi tervet állítunk elő. Most azt szeretném tudni, hogy az egyes étkezések mennyi kalóriát tartalmaznak a makrotápanyag-adatokkal együtt.

Az első dolog, amit meg kell tenni, a „memória engedélyezése” gomb átkapcsolása, hogy további kérdéseket tegyen fel.

Finomított ChatSonic ChatGPT Prompt: Adjon meg kalóriát minden étkezéshez és makrotápanyag-adatokat (szénhidrát, fehérje, rost, zsír)

Finomított ChatGPT prompt

11. Adja meg a hangszínt.

Ha a ChatSonic-ot használja e-mail vagy vicces mém írásához, a hangszín megadása óriási változást hozhat.

Például fiatal közönséget kell megcéloznia, és szeretne valami izgalmasat megosztani a közösségével.

Hangszínspecifikus ChatSonic ChatGPT prompt: Írjon bejegyzést a „Tnagers” pólóink ​​új bevezetéséről. Azt is vegye figyelembe, hogy ezeket a pólókat a nyereményjáték nyertese kapja ajándékba. A verseny az, hogy meg kell osztaniuk a Tnagers-ről a közösségi médiájukon. A verseny nyertese az a 3 fő lesz, aki a legtöbb követőt kapja.

Hangszín-specifikus ChatGPT prompt

12. Hosszas csevegés után összefoglalókat kaphat.

Órákat töltesz AI-beszélgetésekkel? Annak ellenére, hogy ez édes, eltévedhet a hosszú csevegésben. Tehát ennek elkerülése érdekében, és fogalma legyen arról, hogy miről beszélt az AI-val, összefoglalhatja a hosszú beszélgetést.

💡

A ChatSonic segítségével azonban szerkesztheti, másolhatja és megoszthatja ezeket a beszélgetéseket barátaival, családjával, kollégáival és követőivel.

A ChatGPT promptokra vonatkozó további példákért tekintse meg elképesztő forrásainkat, amelyek 110 ChatGPT-példát és 150 ChatGPT-kérést tartalmaznak.

Következtetés

A nemrégiben megjelent ChatGPT nagy izgalmat keltett, és népszerű témává vált a közösségi médiában. A ChatGPT maximális kihasználásához elengedhetetlen a hatékony felszólítások elkészítése. A ChatGPT-üzenetek írása olyan készség, amely egyre elismertebb, és várhatóan egyre nagyobb lesz a kereslet. Gyakorlással ez a készség tökéletesre csiszolható.