Moduláris többtengelyes marás mestere a hyperMILL beépülő modullal

Szeretné javítani speciális többtengelyes marási műveleteit? Lehet, hogy nagy turbinalapátokat, járókereket, csöveket vagy abroncsformákat kell marni. Érdemes lehet a megmunkálás hatékonyságát a hyperMILL-lel javítani.

A hyperMILL egy CAM program, amelyet az ilyen speciális marási alkalmazásokhoz terveztek. Számos iparágban segít a megmunkálóknak nagy pontosságú megmunkálási pályák egyszerű és intuitív létrehozásában. Ha kombinálja a RoboDK-val, gyorsan és egyszerűen valósíthat meg nagyméretű marási projekteket.

Sok gépészhez hasonlóan Ön is keresheti a módját, hogy csökkentse a marás költségeit, és többet érjen el ugyanazzal a berendezéssel. Manapság a gépészek egyre többen ismerik fel, hogy a robotok hatékony eszközt jelentenek a műveletek egyszerűsítésére.

A robotos megmunkálás a következő logikus lépés számos megmunkálási alkalmazásnál, különösen a többtengelyes marásnál, amely az alábbiakban ismertetett okokból ideális a robotok számára.

De mi van akkor, ha nincs tapasztalata a robotokkal?

Hogyan integrálható a hyperMILL marási projektje egy robottal?

A RoboDK bővítmény megkönnyíti az egész folyamatot.

Mi az a hyperMILL?

A HyperMILL egy számítógéppel segített megmunkálási (CAM) program, amelyet az Open Mind, a németországi Wesslingben működő szoftvercég fejlesztett ki. Az Open Mindnek 17 leányvállalata van szerte a világon. A HyperMILL-et széles körben használják az iparágakban, beleértve az autógyártást, a repülőgépgyártást és az energiát.

A hyperMILL felhasználói bázisa a gépészek. A szoftvereszköz a CNC marás számos általános alkalmazási területén alkalmazható, mint például a modellezés, prototípuskészítés, szerszám- és formagyártás, valamint gyártás. Funkciók széles skálája támogatja a többtengelyes marást, beleértve az ütközés elkerülését, nagyolást, fúrást, simítást és még sok mást.

Az Open Mind egy számítógéppel segített tervezési (CAD) szoftvert is biztosít, a hyperCAD-S-t. Ezt a gépészeket és az NC programozókat is megcélozták. Ez megkönnyíti a tervezési folyamatot azoknak az embereknek, akik kevésbé ismerik a CAD programokat, mint a terméktervezők.

Miért a robotos megmunkálás a következő lépés a többtengelyes marásban?

A hyperMILL lenyűgöző szolgáltatáskínálata ellenére van egy dolog, amit nem támogat: a robotmegmunkálást.

Ennek van értelme. Egy szoftver nem tud (és nem is kell) mindent megtennie, amire gépészként szüksége lehet. A „mindenki számára minden”-t próbáló szoftvertermékek gyakran kevésbé hasznosak, mint a speciális szoftverek. A HyperMILL a többtengelyes marásra specializálódott, amely nagy erősségű területe.

De gépészként nem hagyhatja figyelmen kívül a robotmegmunkálást.

A robotoknak van néhány lenyűgöző előnye a hagyományos CNC megmunkálással szemben. Ez különösen igaz nagyméretű munkadarabok, például légcsavarok, turbinalapátok és nagy csövek többtengelyes marására.

Egyik előnye, hogy a robotok sokkal nagyobb munkaterülettel rendelkeznek, mint a hagyományos CNC gépek. Rugalmasabbak is. Hagyományos CNC gépekkel előfordulhat, hogy több marási műveletet kell végrehajtania – közöttük kézi váltásokkal –, hogy ugyanazt a feldolgozási szintet érje el, mint egyetlen robotművelettel. Ez a képesség több megmunkálási pálya futtatására ugyanazzal a robot-beállítással olcsóbbá teszi a robotmarást, mint a hagyományos gépekkel.

Mi az a RoboDK?

A RoboDK egy rendkívül népszerű, rugalmas robotprogramozó szoftver.

Az emberek a szoftvert számos iparágban használják, és több száz gyártó robotmodelljével kompatibilis. Intuitív kezelőfelülete tökéletessé teszi a RoboDK-t a szakértő robotikusok és az új robothasználók számára egyaránt.

A RoboDK a robot megmunkálásában jeleskedik. Beépített megmunkáló varázslója nagyon egyszerűvé teszi a megmunkálási útvonalak pontos robotmozgássá alakítását.

Bemutatjuk… a RoboDK hyperMILL beépülő modult

A RoboDK-nál arra törekszünk, hogy bárki számára megkönnyítsük a robotprogramozást, függetlenül attól, hogy Ön személy szerint milyen CAD/CAM programot szeretne használni.

HyperMILL beépülő modulunk most ezt az egyszerű robotprogramozási munkafolyamatot kínálja a hatékony CAM-csomag felhasználóinak.

A hyperMILL beépülő modul elérése

A RoboDK beépülő modul hozzáadásához a hyperMILL példányához egyszerűen a beépülő modult a dokumentációs oldalon leírtak szerint telepítse „AddIn”-ként a hyperMILL-hez.

A legtöbb egyéb bővítményünktől eltérően a felület nem jelenik meg a hyperMILL-ben új panelként. Ehelyett a hyperMILL jobb gombos menüjében jelenik meg

A hyperMILL-RoboDK munkafolyamat

A hyperMILL és a RoboDK együttes használata nagyon egyszerű.

Miután kidolgozta a megmunkálási feladatát a hyperMILL-ben, elküldi az útvonalat a robotnak a következő lépések sorozatával:

  1. Kattintson a jobb gombbal a megmunkálási feladatra.
  2. Válassza a Kiegészítők menüt.
  3. Válassza ki a RoboDK bővítményt.

Ez elküldi a megmunkálási útvonalát a RoboDK-nak, amely létrehoz egy robotprogramot a RoboDK-ban beállított robothoz.

Honnan tudhatom, hogy a megmunkálási útvonalam lehetséges-e a robotommal?

A hyperMILL-en belül nem lenne azonnal nyilvánvaló, hogy a programozott megmunkálási útvonala elérhető-e a robot megmunkálásával.

Emiatt hozzáadtunk egy olyan funkciót, amely zöld pipát tartalmaz, ha a megmunkálási művelet lehetséges lesz a robot beállításával. Ha bármilyen probléma van, piros jel jelenik meg. Ezután beléphet a RoboDK-ba, és megoldhatja a problémát annak egyszerű grafikus felületén.

Milyen típusú marást végezhet a beépülő modullal?

Ha az adott robotbeállítás támogatja az Ön megmunkálási útvonalát, akkor szinte bármilyen maróalkalmazást elvégezhet, ami csak eszébe jut a RoboDK-val.

Természetesen a robot nem mindig az optimális eszköz minden marási feladathoz, ami elvárható.

Néhány feladat jobb lenne egy hagyományos CNC géppel. Például, ha a marási feladat nanométeres pontosságot igényel, vagy nagyon nagy merevséget igényel, a hagyományos gép jobb megoldás lehet. De sok feladat nagyon alkalmas a RoboDK-ra és a hyperMILL-lel végzett robotos megmunkálásra.

Példák azokra a feladatokra, amelyek hasznosak lehetnek a robotizált megmunkálásban:

  • Járókerék és bliszkmarás — Ezeket a rotorokat a folyadék nyomásának és áramlásának növelésére használják. Hatalmasak lehetnek, ezért a robotok nagy munkaterülete nagyon hasznos.
  • turbinalapátok – A járókerekekhez hasonlóan a turbinalapátok is hatalmasak lehetnek, így hasznot húzhat a robot nagy munkaterületéből. Egyes RoboDK-felhasználók a szoftvert a turbinalapátok ellenőrzésére is használják.
  • Csőmarás – A RoboDK-t már nagyon sikeresen alkalmazták cső- és csőmarásban. Rugalmassága valóban segíti a folyamatot.
  • Felületi marás – A hyperMILL komplex felületi geometriák marására specializálódott. A robotok rugalmassága segíti az ilyen geometriákat, hiszen változatosabb szögekből érik el a felületet, mint egy hagyományos marógép.