Hogyan javíthatja gyártási folyamatait

A gyártási folyamatok egyszerűsítése az egyik alapvető módja a vállalat hatékonyságának és eredményének javításának.

Ha csökkenti vagy megszünteti a pazarlást a folyamat során, akkor vállalkozása versenyképesebbé válik a globális piacon, és új ajtókat nyit meg az innováció előtt. Sok gyártó most a robotokhoz – és a kapcsolódó technológiákhoz, például a robotprogramozó szoftverekhez – fordul folyamataik egyes részeinek automatizálása és optimalizálása érdekében.

A hatékonyság javítása jelenleg sok gyártó számára a legfontosabb. Ha iparágában vezető szeretne maradni, tisztában kell lennie azokkal a technológiákkal, amelyeket a maga javára fordíthat.

A gyártási folyamatok folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettség segít abban, hogy vállalkozása mindig javuljon a legújabb technológiák és legjobb gyakorlatok segítségével.

Mi a gyártási folyamat fejlesztése?

A gyártási folyamat javítása a gyártási folyamat hatékonyságának javítására szolgáló módszerek azonosításának és megvalósításának gyakorlata. Számos tényező hozzájárulhat ehhez a javuláshoz, beleértve a hulladékcsökkentést, a termelékenység növelését és a minőség javítását. Ez egy folyamatos erőfeszítés, amely általában csapatmunkát foglal magában.

A folyamat a fejlesztésre szoruló konkrét területek meghatározásával kezdődik. Hasznos adatokat és elemzéseket használni, hogy objektív képet kapjon arról, hogy folyamatának mely részei profitálnának leginkább a fejlesztésből.

Miután meghatározta a munkaterületet, Önnek és csapatának dolgoznia kell a változtatások végrehajtásán. Megfelelő megoldásokkal a kisebb változtatások is tartós javulást eredményezhetnek a gyártási folyamatban. Például egy folyamat automatizálása jelentősen javíthatja a termelékenységet és a minőséget. Ezt követően építhet erre a sikerre a jövőbeni fejlesztések során.

Miért kell folyamatosan fejlesztenie gyártási folyamatait?

Ebben a gyorsan változó világban, ha nem változol és nem fejleszted a folyamataidat, nehéz lépést tartani a versenytársaddal.

A gyártási folyamat javításával optimalizálhatja a termelést, ezáltal hatékonyabbá és olcsóbbá válik. De más előnyökkel is jár a gyártási folyamat javítása.

A hatékonyabb gyártási folyamat elérésére való törekvés az egyre elégedettebb ügyfelek downstream hatását válthatja ki – hatékonyabban szállíthat minőségi termékeket, és könnyebben bővítheti kínálatát. Ez több visszatérő vásárlót és több profitot generálhat. Segít abban is, hogy új ügyfeleket és üzleti partnereket vonzzon cégéhez.

Ha az iparágban élen szeretne maradni, ez segít, ha Ön az egyik vezető vállalat az olyan technológiák alkalmazásában, mint a robotika a folyamataiban.

Hogyan segíti a technológia a gyártási folyamat javítását

A technológia egyre inkább a gyártási és egyéb üzleti folyamatok javításának irányadó módszere. Nem ez az egyetlen módszer, de a technológia minden bizonnyal hatékony eszköz lehet.

A gyártási folyamat fejlesztésének egyik klasszikus megközelítése – amely nem támaszkodik technológiára – a karcsú módszertan alkalmazása. A probléma az, hogy ez a gyártási folyamatok teljes felülvizsgálatát igényelheti, ami zavaró és költséges lehet.

A robotika nagyszerű technológia, mert lehetővé teszi az egyes feladatok automatizálását, amelyek manuálisan végrehajtva nehézkesek, vagy más módon szűk keresztmetszetet okoznak a folyamatban. Nem kell teljesen átdolgoznia a folyamatot – elindíthatja a fejlesztéseket egyetlen kulcsfontosságú feladat automatizálásával.

A robotokat leggyakrabban nagy pontosságú, ismétlődő gyártási feladatok elvégzésére használják, mint például hegesztés, fúrás, megmunkálás, raklapozás, tömítőanyag felhordása vagy több száz egyéb lehetséges alkalmazás.

Ahol bejön a robottechnológia és a programozás

A robotika számos iparágban megváltoztatta a gyártókat.

Az egyébként nehezen vagy lehetetlen kézzel végrehajtható feladatok automatizálásával a robotok hozzájárulhatnak a teljes termelési munkafolyamat hatékonyságának javításához.

A gyártási folyamat javításának alternatív módszereihez képest a robotok kevésbé zavaróak, olcsóbbak és könnyebben hozzáférhetők a kisebb gyártók számára, ha nincs elegendő erőforrás minden automatizáláshoz.

Az egyik kulcsfontosságú döntés, amikor robotokat választ a gyártási folyamat javítására, az, hogy melyik robotprogramozó szoftvert fogja használni. A megfelelő szoftver és programozási megközelítés óriási hatással lehet a robotok telepítésének sikerére. Például az offline programozás időt és termelékenységet takarít meg a gyakoribb online programozási módszerhez képest.

Példa: Hogyan fejlődött az autógyártás a robotikával

Mi a példa a hatalmas sikerre a gyártási folyamatok robotikával történő fejlesztése terén?

Az autóipar gyakori példa, és jó okkal. Az autógyártás folyamata drasztikusan megváltozott az elmúlt évszázad során.

Néhány száz évvel ezelőtt a teljes autóipari gyártási folyamatot kézzel végezték. Hónapokba telt egyetlen jármű elkészítése. Ma a munka nagy részét robotok végzik, és a teljes folyamat néhány nap alatt befejeződik.

Például a robotok előtt minden autóajtót kézzel kellett vágni és formázni. Ez munka- és időigényes volt. Napjaink gyártási folyamata olyan robotokat tartalmaz, amelyek precízen vágják és formálják az egyes autóajtókat, nagy sebességgel és pontossággal. Ennek eredményeként az autógyártók a korábbi idő töredéke alatt tudnak autóajtót gyártani, anélkül, hogy a minőség feláldoznának.

Ez csak egy példa a sok közül arra, hogy a robotika hogyan alakította át az autógyártás folyamatát. De bár a robotika elterjedt az autógyártásban, még mindig egészen új a többi gyártóiparban.

Hogyan használhatja ki a robotikával történő egyszerűsítés előnyeit

Ami a gyártást illeti, mindig van hova fejlődni.

A gyártási folyamat egyszerűsítésének egyik megbízható módja a megfelelő robotprogramozó szoftverrel kezdeni. A RoboDK segítségével kipróbálhatja a lehetséges robotalkalmazásokat a szoftverben, mielőtt befektetne a robothardverbe.

Ez segíthet megalapozottabb döntéseket hozni azzal kapcsolatban, hogy a robotika hogyan segítheti elő a gyártási folyamatok javítását.