Íme 7 nagyszerű módszer, amellyel robotját mozgékonyabbá teheti

A robotok azt ígérik, hogy javítják a műveletek termelékenységét.

De mi van akkor, ha nincs elegendő termelési mennyisége ahhoz, hogy igazolja, hogy örökké csak egy feladatra használjon robotot?

Vagy mi van, ha gyakran változnak a műveletek?

Nem lenne jó, ha a robotok mozgékonyabbak lennének?

Ha a termelésnek gyorsan kell reagálnia a változásokra, néha úgy érezheti, hogy a robotok nem elég rugalmasak. Hónapokba telhet egy robot telepítése vagy újratelepítése. Nincs elég időd arra, hogy hosszú éveket tölts a robot újraprogramozásával, valahányszor változtatni kell a feladatán.

Jó hírek. A robotok agilisabbak lehetnek!

Akkoriban a piaci erők azt sugallták, hogy az agilitás kulcsfontosságú módja annak, hogy a gyártók reagálhassanak a piaci ingadozásokra, a magasabb költségekre és a globális ellátási lánc bizonytalanságára.

Amint azt ma már tudjuk, 2020 még annál is nehezebbnek bizonyult, mint amire számítottunk. A globális világjárvány egész iparágakat sodort zavarba. Mindenkinek változtatnia kellett a működésén, különben megkockáztatta, hogy a kedvezőtlen körülmények hulláma alá süllyed.

Az agility már nem csak egy eszköz volt a gyártók növekedéséhez…

Létfontosságú volt a túlélésük.

Miért nem hagyományosan agilisak a robotok?

A robotokat általában nem tartják túl mozgékonynak.

Igaz, sokkal mozgékonyabbak, mint a gyártásautomatizálás hagyományos formái – az árucikkek tömeggyártásához használt, egyedileg épített automatizálás. A robotok azonban hosszú ideig sok időt és befektetést igényeltek a gyártóüzembe történő bevezetésükhöz.

A robot feladatának gyors megváltoztatásának ötlete a legtöbb ember számára elérhetetlennek tűnt.

Ez már nem így van. Manapság rengeteg olyan robot létezik, amelyek gyorsan újraprogramozhatók és újratelepíthetők. A robot üzembe helyezéséhez használt eszközöktől és az alkalmazott megközelítéstől függően néhány változtatással agilisabbá teheti robotjait.

Az agilis robotrendszerek segítségével gyorsan reagálhat a piaci változásokra. Jó időkben lehetővé teszik a termelés méretezését, hogy lépést tartson a sikerével. Nehéz időkben talán csak ők tartják a felszínen.

Mitől agilis egy robotsejt?

Az „agilis” szót gyakran használják egy adott projektmenedzsment keretrendszer leírására. Azonban nem erre gondolunk, amikor azt mondjuk, hogy egy robot „agilis”.

Az agilis robot az, amely gyorsan és egyszerűen tud alkalmazkodni, ha módosítania kell a programozását és/vagy a feladatát. Ahelyett, hogy hetekig vagy hónapokig tartana a robot frissítése, csupán néhány órát vagy napot vesz igénybe.

  1. A robotot át kell tudni kapcsolni egy új feladatra anélkül, hogy hosszabb időre le kellene állítania.
  2. A robotnak képesnek kell lennie magától helyreállítani a hibákat.
  3. Lehetővé kell tenni a különböző robotgyártók robotjainak gyors cseréjét, hogy a vállalat ne kötődjön egyetlen márkához.

Még egy tulajdonságot adnánk hozzá:

  1. A robotnak gyorsan és egyszerűen újraprogramozhatónak kell lennie, kiterjedt robotszakértelem nélkül.

7 nagyszerű módszer robotja mozgékonyabbá tételére

Hogyan javíthatja robotja beállításának agilitását?

Íme 7 nagyszerű módszer, amellyel agilisabbá teheti robotrendszerét:

1. Fektessen be jobb programozási eszközökbe

Egy robot programozása sok telepítési időt vehet igénybe. A hagyományos robotprogramozási módszerek összetettek, időigényesek, és széleskörű robotikai tapasztalatot igényelnek.

A jobb robotprogramozási eszközök sokkal mozgékonyabbá tehetik a robotot. Például, RoboDK TwinTrack néhány másodperc alatt be tudja programozni a robot mozgását.

2. Dolgozzon kisebb projekteken

Hagyományosan a robotizált telepítések nagy ügynek számítottak, gyakran befolyásolták a gyártási folyamat számos részét, és a szükségesnél tovább tartották a termelést.

A robotok mozgékonyabbá tételének egyik módja a kisebb telepítéseken való munka. A kisebb projekteket könnyebb gyorsan megvalósítani.

3. Csökkentse az állásidőt és programozza át gyorsan

A legtöbb esetben a robot újraprogramozásához szükséges idő sokkal kevésbé lenne fontos, ha csökkenteni tudná az állásidőt. Ez offline programozási eszközökkel lehetséges.

A megfelelő eszközökkel a robotot a programozási fázis alatt működőképes lehet tartani, és csak akkor állíthatja le a gyártást, ha feltétlenül szükséges.

4. Gyorsan kezelje a hibákat

Problémák merülhetnek fel bármely gyártási művelet során, különösen új alkalmazás esetén. A kulcs a hibák gyors reagálása és a termelésre gyakorolt ​​hatás csökkentése.

A robotok esetében ez azt jelenti, hogy saját maga gyorsan frissítheti és újraprogramozza a robotot, ha hibát észlel a működésében.

5. Legyél Robot-Agnosztikus

Ideális esetben mindig a legjobb robotot szeretné használni a munkához. Ez nehéz, ha egy adott robotmárkához kötődik, ahogy ez gyakran megtörténik.

Ha robot-agnosztikus programozási rendszereket választ, egyszerűen lecserélheti egyik robotot a másikra anélkül, hogy a nulláról kellene kezdenie.

6. Egyszerűsítse szoftveres munkafolyamatát

Az agilis robot eléréséhez agilis szoftveres munkafolyamatra van szükség. Ezáltal gyorsabban és könnyebben válthat át a robotprogramra, ha szükséges.

7. Mérje meg a teljesítményt

Végül az agilitás a jó mérésen múlik. Kövesse nyomon a robot teljesítményét a változások után, és tanulja meg, mit tehetett volna hatékonyabban.

Ily módon minden változtatáskor fejleszti robotsejtjeit, és segít abban, hogy az idő múlásával még mozgékonyabbá váljon.