Könnyebb és gyorsabb KUKA robotprogramozás új illesztőprogramunkkal

A KUKA robotok a világ leggyakrabban használt ipari robotjai közé tartoznak.

A RoboDK évek óta támogatja a KUKA robotokat. Most azonban, egy újabb csapattagunk hihetetlen munkájának segítségével, büszkén jelentjük be a KUKA robotok frissített illesztőprogramját.

A KUKA Bridge névre keresztelt új meghajtó gyorsabbá és még egyszerűbbé teszi a KUKA robotok programozását, mint korábban volt.

Az új KUKA illesztőprogram számos kulcsfontosságú fejlesztést és új funkciót tartalmaz. Ezek segíthetnek abban, hogy gyorsan elinduljon és működjön, időt takaríthat meg egy robot programozása során, és megbízhatóbb kapcsolatot biztosíthat a KUKA robotokkal.

Bemutatjuk Dmitrijt és a KUKA hidat…

Bemutatkozik… Dmitrij Lavigin és a KUKA Bridge

Folyamatosan új funkciókat adunk a RoboDK-hoz, hogy javítsuk a funkcionalitást.

Honnan merítjük ötleteinket az új funkciókhoz? Általában a felhasználóinktól. Olyan funkciókat javasolnak, amelyeket szeretnének látni a szoftverben.

Néha azonban a felhasználó egy lépéssel tovább lép… és lenyűgöző eredményekkel.

2022 elején egy RoboDK-t használó kutató kifejlesztette saját illesztőprogramját, és közzétette a fórumon. Dmitrij Lavyginnek hívták.

A RoboDK fórumszálában Dmitrij mondta „Először is szeretném megköszönni a RoboDK csapatának a nagyszerű terméket. Nagyra értékelem a programja funkcióit. Van néhány gondolatom a RoboDK és a KUKA robotok összekapcsolásáról.”

Észrevette, hogy a RoboDK KUKA régi sofőrje „vakon” irányítja a robotot. Mint minden tehetséges programozó, Dmitrij maga is igyekezett javítani. Projektje a C3 Bridge lett, amely az új KUKA Bridge illesztőprogram-frissítésünk előfutára.

Néhány hónappal később felkerestük Dmitrijt, és beszélgetni kezdtünk. Észrevettük, hogy zseniális javaslatai vannak a RoboDK fejlesztésére – ehhez a meghajtóhoz, általában a KUKA robotokhoz és más témákhoz. Meg is kérdezte, felveszünk-e.

Felvettük Dmitryt, és mostantól a fejlesztőcsapatunk tagja!

Új KUKA hídmeghajtónk 9 lenyűgöző előnye

Az új KUKA Bridge Driver jelentős előrelépés a RoboDK korábbi illesztőprogramjához képest. Számos előnye van, amelyek minden eddiginél egyszerűbbé teszik a KUKA robotok programozását.

Ezek az előnyök minden eddiginél egyszerűbbé teszik a KUKA robotok RoboDK-val történő programozását. Az új KUKA Bridge Driver segítségével a programozás automatizáltabb, gyorsabb és megbízhatóbb.

Íme az új illesztőprogram 9 lenyűgöző előnye:

1. Gyorsabb válaszidő

Az új meghajtó gyorsabb és érzékenyebb, mivel aszinkron hálózati socket eseménymodellre épül.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a programok gyorsabban és kevesebb hibával futnak, mint az előző verziónál.

2. Jobb hibakezelés

Az új meghajtó a hibás állapotokat is jobban kezeli, mint az előző verzió.

Folyamatosan ellenőrzi, hogy a vezérlő valóban végrehajtja-e a neki küldött parancsokat. Így biztos lehet benne, hogy a program probléma nélkül fut a tényleges roboton.

3. Közvetlen fájlcsere

A régi illesztőprogram egyik korlátja az volt, hogy nem támogatja a közvetlen fájlcserét a robotvezérlővel. Az új meghajtó támogatja a fájlcserét (mind a feltöltést, mind a KUKA robotvezérlő rendszere és a RoboDK szoftver között).

Ez megkönnyíti a programok és egyéb kapcsolódó adatok kezelését.

4. Automatikus konfiguráció

Az új meghajtóval a robotvezérlő rendszer automatikus konfigurálása is lehetséges a RoboDK-val való használatra.

Ez megkönnyíti a KUKA robotok szoftverrel történő beállítását és programozását, kevesebb kézi programozási lépéssel.

5. Magas hibatűrés

A vezető nagy hibatűréssel rendelkezik, amint azt a C3 Bridge Interface-t használó szakemberek is megerősítették.

A felület egyik felhasználója ezt mondta nekünk: „Az elmúlt néhány hónapban sok embernek bemutattam a C3Bridge-et, és mindenki szereti. És saját értékelésem alapján ez valóban egy szilárd termék, nagyon robusztus és megbízható. Még nem láttam, hogy összeomlik vagy meghibásodik, és sok mindent kipróbáltam (rosszakat is), de csak megy… Lenyűgöző.”

6. Egyszerű telepítés

Az új meghajtó telepítéséhez nem kell mást tennie, mint bemásolni egy fájlt a robotvezérlő rendszerbe, és futtatni.

Van egy telepítő is, amely a KUKA vezérlőrendszer verziójától függően automatikusan telepíti a KUKA Bridge interfész megfelelő verzióját.

7. Csúcstechnológiai kompatibilitás

Az illesztőprogram magas szintű kompatibilitással rendelkezik, lehetővé téve a régebbi rendszerek, például a Windows 95 rendszeren futó KRC2 vezérlését.

8. Még nagyobb rugalmasság

A RoboDK már egy nagyon rugalmas programozási eszköz. Az illesztőprogram a részletes működési naplónak köszönhetően még nagyobb rugalmasságot kínál a konfigurációban és a hibakeresésben.

Ez lehetővé teszi a programozás során felmerülő problémák gyors elhárítását.

9. Automatizált robotkeresés

Ez a lehetőség a közeljövőben hozzáadásra kerül.

Ezzel a frissítéssel a KUKA robotok beállítása minden eddiginél automatizáltabb.

Például tartalmazza az automatikus robotészlelés funkcióit, ami azt jelenti, hogy többé nem kell manuálisan megadnia a robot IP-címét. Ehelyett a vezető automatikusan megkeresi a robotot, és csatlakozik hozzá. Más automatizálási lépéseket is bevezet, például a program tartalmának automatikus ellenőrzését futás előtt.

A RoboDK továbbra is támogatja a régebbi KUKA verziókat?

A kompatibilitás rendkívül fontos számunkra itt, a RoboDK-nál. Mint ilyen, a szoftver továbbra is támogatja a régebbi KUKA illesztőprogramokat a legújabb illesztőprogram mellett, így biztosítva, hogy felhasználóink ​​ne maradjanak le a technológia fejlődésétől.

Ezek a korábbi illesztőprogram-verziók a KUKAVARPROXY-n alapultak, amelyet Massimiliano Fago és Davide Rosa hozott létre.

Ha már egy ideje használja a KUKA robotokat a RoboDK-val, ne aggódjon. A programok továbbra is a megszokott módon működnek!

A megbízhatóbb kapcsolat hatása

Összességében továbbfejlesztettük a KUKA illesztőprogramot, hogy megbízhatóbb kapcsolatot biztosítsunk a RoboDK és a robot között. Eltávolítja a korábban szükséges kézi lépések közül sok, automatikus folyamatot biztosítva, amely gondoskodik a konfigurációról és a programátvitelről.

Ez az automatizálás jelentősen lecsökkenti a KUKA robot üzembe helyezéséhez szükséges időt, ami azt jelenti, hogy kevesebb időt tölthet programozással, és több idő jut az eredmények elérésére!

Az új KUKA Bridge illesztőprogram használata

A RoboDK új verziója már tartalmazza a KUKA Bridge Interface-t, a jövőbeli verziók pedig alapfelszereltségként tartalmazzák.

Ez azt jelenti, hogy csak telepítenie kell a RoboDK legújabb verzióját az új KUKA hídillesztőprogram használatához.

Miután csatlakoztatta KUKA robotját és online, könnyedén elkezdheti programozni a RoboDK-n belül.

Vannak ötletei a RoboDK fejlesztésére?

Amint Dmitry megmutatta, a RoboDK legjobb ötletei és fejlesztései közül sok Önöktől, a mi felhasználóinktól származik. Ha bármilyen ötlete vagy javaslata van a RoboDK még jobbá tételére, szívesen meghallgatjuk!

Nyisson egy új témát fórumunkon, és tudassa velünk, hogyan tehetjük könnyebbé és intuitívabbá a KUKA robotok programozását.

Dmitrijhez hasonlóan Önt is ösztönözheti arra, hogy néhány ötletet saját maga valósítson meg – és ha megteszi, örömmel segítünk.

És ha szeretnél csatlakozni egy szenvedélyes robotikai szakértőkből álló dinamikus csapathoz, akkor miért nem jelentkezel a RoboDK csapatába? Folyamatosan keresünk új tagokat, akik segíthetnek a KUKA robotok programozásának egyszerűbbé és intuitívabbá tételében.