WhatsApp Chatbotok Fintech számára – Teljes útmutató 2022-re

A bankok a történelem legfontosabb intézményei. A bizalomra és a hatékonyságra épülő bankszektor a régi pénz definíciója. De készen áll arra, hogy ráharapjon a nagy almára, a pénzügyi cégek új fajtája, amely technológiát és adatokat használ fel az ügyfelek gyorsabb, gyorsabb és olcsóbb kiszolgálására. Megbeszéljük, hogy a WhatsApp Chatbots for Fintech hogyan segíthet nekik.

Ázsia élen jár a pénzügyi technológiai termékek fogyasztói elterjedésében. Az Ernst & Young 2017-es felmérése szerint a világ legnépesebb országaiban, Kínában és Indiában az online aktív felnőtt fogyasztók több mint fele mondta, hogy rendszeresen használja a fintech szolgáltatásokat.

Világszerte több mint 276 fintech egyszarvúval, így egyetlen más iparági ágazat sem pumpál ki több mint 1 milliárd dolláros céget. Valójában a fintech cégek által 2018 első felében felvett 12 milliárd dollár több mint egyharmada ázsiai vállalatokhoz került.

2021-ben a 276 fintech unikornis közül több mint 35 ázsiai származású. Ez a szám az egekbe fog szökni, mivel India hozzájárul a mezőnyhöz.

Tekintsük az egységes fizetési felületet vagy röviden UPI-t.

A több mint 115 hitelezővel az UPI-tranzakciók Indiában elérték a 4,91 billió dollárt 2021 májusában. Az ehhez hasonló digitális fizetések várhatóan 7%-kal nőnek, és csaknem minden második dollárt tesznek ki a régióban.

Az e-pénztárcák piaca várhatóan még gyorsabban, a 2019-es 22 milliárd dollárról 114 milliárd dollárra nő 2025-re, ami több mint ötszörös ugrás.

Lehetőség

Az indiai cégek mindannyian arra törekednek, hogy ezt a nagy piacot a Conversational AI segítségével kihasználják a fintech iparág számára.

Több mint 900 bejegyzett pénzügyi technológiai céggel India 1,2 milliárd szolgáltatás nélküli, de technológiában hozzáértő felhasználója biztonságos kezekben van.

Az olyan cégek, mint a PayTm, a MobiKwik, a PhonePe, a LazyPay, hullámokat vertek az iparágban, és több százmillió dollárt gyűjtöttek össze.
A régi pénzintézetek is felfigyeltek rá, a HDFC, a Kotak 811 Banking és más hasonló bankok technológiavezérelt termékeket és szolgáltatásokat kínálnak.

"The major winners will be financial services companies that embrace technology."

Az egyszerű egykattintásos interakcióktól, például az egyenlegellenőrzéstől az összetett API-műveletekig, mint például a repülőjegyek foglalása, a készpénzmentes gazdaság felé való elmozdulás lassú, de biztos.

Probléma

Az indiai fintech piac küzdelmeinek nagyszerű példájaként tekintse meg a fintech startup, Kaarva történetét.

A Kaarva pénzügyi támogatási szolgáltatásokat nyújt az alkalmazottak számára. A felhasználók havonta többször is szabályozhatják fizetéseiket, és bármikor hozzáférhetnek hozzájuk, amikor szükségük van rá. A vállalat több mint 100 000 felhasználót szolgál ki India I., II. és III. szintű városaiban.

Bár nagyszerű, hogy több százezer ügyfelünk van, ezen ügyfelek kiszolgálása egyedülálló kihívást jelent.

India sokszínűsége a spektrumok között működik. A társadalmi és gazdaságitól a demográfiaiig, és ami fontos nyelvi. Az indiai felhasználók nem használnak sok alkalmazást, de sok nyelvet beszélnek.

Folyamatosan kiváló támogatás nyújtása egy indiai piac számára olyan akadály, amely sok vállalat számára dacol.

A fintech cégeknek szükségük van egy csatornára, amely összeházasodik biztonság, személyre szabás és népiesség népszerűséggel, gyorsasággal és egyszerű használattal.

Megoldás

Kaarva már útjuk elején megoldást talált erre a problémára.

A Kaarva működteti működését szinte kizárólag a WhatsApp-on, a beépítéstől az ügyfélszolgálatig. Ahelyett, hogy lemerítette volna erőforrásait egy nagy ügyfélszolgálati csapat felvételével, a Kaarva a Fintech számára készült WhatsApp Chatbot segítségével automatizálta különféle funkcióit.

A Kaarva vezérigazgatója és a Harvard Business School timsója, Khushboo Maheshwari magyarázta ezt a választást.

A WhatsApp az a platform, amelyen mindenki rendelkezik. Havi 2 milliárd aktív felhasználó a társadalmi-gazdasági, földrajzi és nyelvi határokon túlról. A WhatsApp üzleti API-inak használatával automatizálhatjuk lead generálásunkat, bevezetésünket és ügyfélszolgálatunkat; nyomon követheti az ügyfél útját minden lépésnél.

Annak megértéséhez, hogy a fintech cégek hogyan láthatják ugyanazokat az előnyöket, mint a Kaarva, nézzünk meg néhány olyan használati esetet, amelyekben a WhatsApp Chatbot segíthet.

Hozzunk létre egy hipotetikus vásárlót, és nevezzük Kevinnek.
Ebben a blogban felvázoljuk azt az utat, amelyet Kevin megtesz egy átlagos interakció során egy FinTech céggel, az elejétől a végéig.

De mit ér egy hipotetikus ügyfél egy hasonlóan hipotetikus cég nélkül?

Felhívjuk cégünket PayQuick-nek. A PayQuick egy hagyományos fintech cég lesz, amely számlafizetést, pénzátutalást és jegyfoglalást kínál.

Kezdjük.

Ebben a blogban tíz használati esetről fogunk beszélni. (Továbbiakat ajánlhattok lentebb kommentben)

 1. Vezető generáció
 2. Vezetői képesítés
 3. Válaszoljon a GYIK-re
 4. Ossza meg a dokumentumokat
 5. Figyelmeztetések és értesítések
 6. Ellenőrizze az egyenleget
 7. Magas szintű lekérdezések
 8. Visszajelzés gyűjtése
 9. Ajánlatok és kedvezmények küldése

Vezető generáció

Minden sikeres értékesítési csatorna első lépése a lead generálása.

A vállalatok célja, hogy végigmenjenek a határvonalon a sok lead és a kiváló minőségű leadek generálása között. A Fintech számára készült WhatsApp Chatbot használatával mindkettőt megteheti.

Feltételezett ügyfelünk, Kevin éppen most látott egy PayQuick-hirdetést választott platformján.

A „click-to-chat” CTA használatával Kevin a PayQuick WhatsApp botjához irányítja, ahol egy előre megírt üzenettel köszönti. Egy érintés, és indul a versenyekre.

A Fintech WhatsApp bot minden olyan adatot összegyűjthet, amelyet szeretne. Ha egy ügyfél üzenetet küldött Önnek, a rendszer automatikusan felveszi telefonszámát és nevét.

Az automatikus számgyűjtés csökkenti a kérdéseket, amelyeket fel kell tennie, és a WhatsApp egyszerű használata növeli az űrlapok kitöltési arányát. Mindkettő együtt több leadet jelent a tölcsérbe.

Vezető minősítés

A sok potenciális ügyfél generálása csak az első lépés a sikeres értékesítési folyamat felé.

Most meg kell győződnie arról, hogy a vezetők megfelelően minősítettek, majd átadják a megfelelő csapatoknak.

Miután Kevin megadta elérhetőségeit, önmagát minősítheti, ha egyszerűen folytatja a beszélgetést.

A Kevinhez hasonló intelligens útválasztási leadeket el lehet küldeni a befektetési alapok csapatának. A biztosítási megbízásokat el lehet küldeni a biztosítócsapatnak és így tovább.

A minősítést követően az ügynököknek már nem kell időt tölteniük azzal, hogy felteszik ezeket a minősítési kérdéseket, hanem a vezető azonnali bezárására koncentrálhatnak.

GYIK

Attól függően, hogy a fintech vállalat milyen termékeket kínál, számos „tudásbeli” akadály áll az ügyfelek rendelkezésére a vásárlási folyamat során.

Az ügyfelek olyan cégektől vásárolnak, amelyek a leggyorsabban válaszolnak kérdéseikre.

Javasolt olvasmány: Ügyfélszolgálat automatizálása és fontossága

Ahelyett, hogy az ügyfeleket áthelyezné a 40 oldalas GYIK rovatba, válaszoljon a kérdésekre útközben a WhatsApp Chatbot for Fintech segítségével.

A Verloop fejlett elemzőinek segítségével azonosíthatja a leggyakrabban feltett lekérdezéseket. És építse be ezeket a betekintést a vásárlási folyamatba.

A kérdések hatékony megválaszolása biztosítja, hogy az ügyfelek gyorsabban haladjanak végig az értékesítési csatornán, javítva ezzel az értékesítési hatékonyságot. És ezt megteheti egy GYIK chatbottal.

Töltse fel a szükséges dokumentumokat

A dokumentumok benyújtása a fintech bevezetési folyamatának szerves része.

Ez a KYC egyszerű egydokumentum benyújtásától a bonyolultabb többdokumentumú eljárásokig terjedhet. Ilyen például a biztosítás vagy a hitel érvényesítése.

A fintech cégek hagyományosan nagy visszaesést tapasztalnak az értékesítési tölcsér ezen lépése során. Az olyan problémák, mint a beküldés, a hálózati és/vagy csatornás akadályok, sújtják a befejezési arányt.

A WhatsApp Business chatbotjával formalizálhatja a dokumentumok benyújtását az ember által ismert legegyszerűbb platformon.

A WhatsApp ügyfelei minden nap képeket, videókat és dokumentumokat küldenek egymásnak. Ez egy egyszerű, automatikus folyamat, amely sikeres helyzetbe hozza az ügyfeleket.

Figyelmeztetések és értesítések

Emlékeztesd az ügyfeleket a közelgő számlákra és fizetésekre úgy, hogy WhatsApp üzenetsablonokkal értesítéseket küldenek nekik.

A következő példában azt látjuk, hogy a PayQuick FinTech WhatsApp Chatbot emlékezteti Kevint egy függőben lévő villanyszámlára. Ezzel arra ösztönzi őt, hogy törölje a PayQuick alkalmazás segítségével.

Hagyományosan a WhatsApp 100%-os kézbesítési arányt és 97%-os nyitási arányt lát. Ez biztosítja az elkötelezettséget és a tudatosságot egyaránt. Így a híresen hatékonyságra összpontosító fintech cégek több pénzt kaphatnak a pénzükért.

A vállalkozások fizetési sikertelenség esetén is értesítést küldhetnek az ügyfeleknek.

Ellenőrizze az egyensúlyt

A hagyományos ügyfélszolgálati rendszereket átkozta a 80/20 szabály.

Az összes támogatási lekérdezés 80%-a a vállalat GYIK-adatkészletének 20%-ából származik.

A fintech cégeket naponta több ezer könnyen automatizálható, alacsony szintű lekérdezés temeti el. Ezek eltömítik a támogatási erőforrásokat, növelik a TAT-ot és csökkentik a lezárt jegyek számát.

Hozzárendelhet egy robotot, amely automatikusan válaszol a leggyakrabban feltett kérdésekre.

Automatizálja az egyenleg-ellenőrzéssel és a kézbesítés-ellenőrzéssel kapcsolatos lekérdezéseket. Vagy akár visszatérítési állapotokat is mélyreható CRM- és OMS-integrációkkal.

A fintech újdonságai: kriptovaluta, párbeszédes AI, ügyfélszolgálat

Magasabb szintű lekérdezések

Miután az alacsony szintű lekérdezések 80%-át automatizálta, itt az ideje, hogy a legfontosabb 20%-ra összpontosítson.

A vállalati WhatsApp Chatbot automatizálhatja az alacsony szintű lekérdezéseket. De vannak bizonyos fontos kérdések, amelyekhez emberi kézre van szükség.

A kifizetések jelentik az összes értékesítési akadály lényegét. Nincs biztosabb módja az ügyfél elvesztésének. Ezután le kell vonni, amikor nem kellett volna, vagy nem kell visszatérítést nyújtani, amikor kellett volna.

Meleg átadásokkal viheti át a fontos csevegéseket adott ügynököknek, csapatoknak és osztályoknak a lekérdezésben használt kulcsszavak alapján.

Visszajelzés gyűjtemény

Az ügyfelei elégedettségének megértése a CX fejlesztésének kulcsfontosságú része.

A Moz tanulmánya szerint egyetlen negatív vélemény is elveszítheti ügyfelei 22%-át. Mindössze négy ilyen cikk elűzheti a potenciális ügyfelek 70 százalékát.

Az ügyfelek elégedettségének nyomon követése a folyamatokon keresztül lehetővé teszi, hogy meghatározza a kiesési pontokat, és intézkedéseket tegyen azok javítására.

A Fintech számára készült WhatsApp Chatbot lehetővé teszi a CSAT, NPS és bármely más mérőszám zökkenőmentes összegyűjtését, amelyet nyomon szeretne követni.

Ajánlatok és kedvezmények

Fontos megjegyezni rögtön A WhatsApp nem engedélyezi a promóciós kimenő üzeneteket.

Azonban, HA az ügyfél először küld Önnek szöveget, vagy válaszol egy kimenő üzenetre, ajánlatokat és kedvezményeket küldhet neki.

Miért ez a legjobb befektetés?

 1. A hét minden napján, 24 órában működnek, és minimális szintű emberi interfésszel működhetnek.
 2. Az automatizálás révén konzisztenciát tarthat fenn minden felhasználóval.
 3. Egy interaktív platform az összes életképes visszajelzés időben történő összegyűjtésére, amely lehetővé teszi a problémás területeken történő cselekvést.
 4. Zökkenőmentes teljesítmény csúcsidőben is, ezért állandó válaszadási arányról van szó.
 5. A végpontok közötti titkosítás teljesen biztonságossá és egyszerűvé teszi az összes fontos biztonsági adat küldését és fogadását.
 6. A WhatsApp látott a 100%-os szállíthatóság arány és 3x a konverziók