Különböző robotprogramozási eszközök összehasonlítása

Melyik robotprogramozó eszköz a megfelelő választás vállalkozása számára?

Manapság meglehetősen sok különböző programozási módszer létezik a robot számára. Ha úgy döntött, hogy új programozási eszközbe fektet be, nehéz lehet eldönteni, melyik felel meg Önnek a legjobban.

Hogy a dolgokat még bonyolultabbá tegye, a különböző eszközök funkcióik, költségeik és képességeik vadul eltérhetnek egymástól.

Például érdemes lehet összehasonlítani a gyártó szabadalmaztatott programozási nyelvét a kézi irányítással. Vagy érdemes felmérni egy joystick eszközt a bemutatónkénti betanításhoz, és összehasonlítani egy offline módban használható kézi programozó eszközzel (például a TwinTrack eszközünkkel).

Hogyan hasonlítja össze az előtte álló különböző lehetőségeket, és biztosítsa, hogy ne ragadjon ki abból, hogy nem vesz figyelembe néhány fontos tényezőt az összehasonlítás során?

Lehet, hogy kísértést érezhet, hogy „menjen az ösztöneivel”, de ez oda vezethet, hogy olyan programozási eszközt választ, amely nem felel meg teljesen az Ön igényeinek.

Kerülje a kérdést: „Meg kell vásárolnom ezt az eszközt vagy sem?”

Jó szakemberekként tudjuk, hogy alaposan össze kell hasonlítanunk lehetőségeinket, mielőtt új technológiába fektetnénk be vállalkozásunk számára.

De annak ellenére, hogy tudjuk, hogy részletes és objektív összehasonlítást kell végeznünk, gyakran elakadunk az általunk fontolgató lehetőségek közül.

Azon kapjuk magunkat, hogy feltesszük a kérdést “Meg kell vásárolnom ezt a technológiát vagy sem?”

Döntéshozó szakértők szerint ez a túl szűk keretek közé szorított döntés példája. “Meg kell tennem X-et vagy sem?” azt jelenti, hogy nem mérlegelünk elég széles lehetőségeket.

Ha kezdetben részt vett ipari robotja megvásárlásában, valószínűleg hasonló döntési folyamaton kellett keresztülmennie a megfelelő robotmárka és modell kiválasztásához.

Most, hogy egy új robotprogramozó eszközbe való befektetésen gondolkodik, számos új tényező befolyásolja a döntést.

Melyik szakaszban érdemes összehasonlítani az opciókat?

A sok programozási eszközzel a piacon az a probléma, hogy túlságosan sokáig tartana ezek mindegyikének alapos összehasonlítása.

Mikor érdemes elkezdeni az eszközök összehasonlítását?

10 lehetőség közül választhat?

Vagy csak 2 van?

Előfordulhat, hogy kísértést érezhet, hogy először a piacon lévő lehetőségek kutatásába ugorjon. Talán már elkezdte ezt csinálni. Jó ötlet lehet azonban azzal kezdeni, hogy először felméri, mire van szüksége egy programozási eszközből, mielőtt nekivágna az internetes kutatás nyúlüregének.

Csak akkor kezdje el a konkrét eszközök kutatását, ha tisztázta az igényeit.

És ehhez egy folyamatra van szükség…

5 lépésből álló folyamat a robotprogramozási eszközök összehasonlításához

Íme egy egyszerű, 5 lépésből álló folyamat, amely segít kiválasztani a piacon lévő különféle robotprogramozási eszközöket:

1. Tisztázza igényeit

Kezdje azzal, hogy bevonja csapatát. Különösen azokat az embereket vonja be, akik közvetlen kapcsolatban állnak a robottal, és hasznot húzhatnak az eszközből.

Együtt dolgozzanak ki konkrét igényeket egy új robotprogramozó eszközre.

Mennyire legyen könnyű használni? Kinek kell tudnia programozni vele a robotot? Milyen konkrét fejlesztéseket vár az új eszköztől?

2. Biztosítsa a robot kompatibilitását

A robotika egyik legnagyobb problémája az interoperabilitás hiánya. Sok robotprogramozási eszköz csak egy robotgyártó, egy adott alkalmazás és/vagy egy harmadik fél hardverére vonatkozik.

A RoboDK-nál hiszünk abban, hogy az egyszerű robotprogramozásnak elérhetőnek kell lennie, függetlenül attól, hogy milyen robottechnológiát használ. A különböző programozási eszközök értékelése során győződjön meg arról, hogy kompatibilisek a robotjával.

3. Sorolja fel a fontos üzleti tényezőket

Sorolja fel a vállalkozása szempontjából releváns tényezőket. Ilyen tényezők például a szolgáltatások, a támogatás, az árak, a képzés és a meglévő technológiákra gyakorolt ​​hatások.

4. Rangsorolja a tényezőket fontossági sorrendbe

Valószínűleg van egy-két tényező, amely fontosabbnak tűnik, mint a többi. Ezek lehetnek az Ön irányjelző fényei, amikor megfelelő robotprogramozási eszközöket keres a piacon. Lehetővé teszik, hogy gyorsan leárazza azokat az eszközöket, amelyek nem szolgálják ki ezeket a speciális igényeket.

Vegye ki a listát az előző lépésből, és rangsorolja őket fontossági sorrendbe. Ezt megteheti egyszerű számozott listaként, vagy beépíthet mélyebb rangsorolási pontozásba.

5. Hasonlítsa össze a lehetőségeket egymás mellett, és döntsön

Ekkorra valószínűleg leszűkítette a lehetőségeket néhány kulcsfontosságú programozási eszközre.

Végül részletezze a fontolóra vett eszközök részleteit, és hasonlítsa össze őket egymás mellett. Hasznos lehet, ha felhasználja a fontos tényezők listáját, hogy egyértelmű összehasonlítási pontot kapjon az egyes programozási eszközökhöz.

Példa: TwinTrack vs RoboDK vs Product X

Tegyük fel például, hogy Liam, egy gyártó fontolgatja, hogy megvásárolja-e a TwinTrack-et – a RoboDK mellett működő kézi robotprogramozási eszközünket –, csak a RoboDK-t, vagy megvásárolja-e a Product X-et (amely egy másik programozási eszköz a piacon).

Liam megállapíthatta, hogy a következő 3 tényező a legfontosabb a vállalkozása szempontjából:

  1. Kompatibilitás több robottal – Mivel mind a RoboDK, mind a TwinTrack 50 robotmárka több mint 500 robotjával kompatibilis, ez mindkettőt előkelő helyre helyezi a listáján. Mint sok programozási eszköz, az X termék is csak egy adott robotmárkához kötődik, így ez kevésbé vonzó számára.
  2. Egyszerű használat – A TwinTrack a legkönnyebben használható, mivel szinte bárki képes gyorsan és egyszerűen programozni egy robotot, egyszerűen a kézi szondával követve a mozgást. Bár a RoboDK önmagában még mindig könnyen használható, a programozás nem annyira intuitív. Az X termék összetettebb, és több napos képzést igényel, ahogyan sok programozási eszköz teszi.
  3. Költség – Az X termék és a TwinTrack árazásban hasonló. De a RoboDK megvásárlása önmagában kevesebbet fog igénybe venni Liam költségvetéséből. Ez fontos neki, de nem olyan fontos, mint az előző 2 tényező.

A lehetőségek egymás melletti összehasonlítása után, a 3 legfontosabb tényezővel és még több tényezővel, Liam úgy dönt, hogy a TwinTrack a legjobb választás üzleti igényeihez.