Mikor van itt az ideje a robotprogramozási eszközökbe való befektetésnek?

Honnan tudhatod, hogy érdemes-e beruházni egy új robotprogramozó eszközbe?

Tudja, hogy a robotautomatizálás jó irány az Ön vállalkozása számára. Lehet, hogy már felállított egy robotot. Talán még mindig az első bevetést tervezi.

Tényleg itt az ideje, hogy többet költsön el a költségvetéséből?

Vagy meg kell várni, amíg a robot egy ideig fut?

Sok robothasználó úgy kezdi útját a robotika felé, hogy csak a robothoz mellékelt programozási lehetőségeket használja. Nyilvánvaló azonban, hogy léteznek más programozási módszerek is – például kézi robotprogramozási eszközök, offline programozószoftver és így tovább.

Megvizsgált néhány lehetőséget, és úgy gondolja, hogy megkönnyíthetik a programozást az Ön és csapata számára. De nem tudja eldönteni, hogy bölcs döntés-e pillanatnyilag a költségvetésének még nagyobb része a robotbeállításra.

Biztosítani akarja, hogy a legtöbbet hozza ki robotbefektetéséből.

A robotprogramozási eszközök csak „szép, ha rendelkezünk”?

Vagy létfontosságú részei egy sikeres robotcellának?

Az alkalmazástól függ…

Az előzetes befektetés a robotikába

Ha új robotalkalmazást telepít, sok előzetes befektetésre van szükség.

Meg kell vásárolnia magát a robotot, a vég effektort, az esetleges extra szenzorokat, fúróeszközöket és rögzítéseket az alkalmazás igényei szerint. Ezek mind az alkalmazás hardverkövetelményeihez kapcsolódnak, így általában ezekre kell figyelni a robotcella tervezésekor.

Könnyű megfeledkezni a programozási módszerről.

Azt gondolhatja, hogy egyszerűbb a gyártó által biztosított alapértelmezett programozási eszközök mellett maradni. Sajnos általában ez a legnehezebb megközelítés, és sokkal több időt és költségvetést költhet, mint amennyi valóban szükséges.

Az ideális helyzet

Egy ideális világban a lehető legintuitívabb módszerrel kezdené programozni a robotot.

Így elkerülheti a felesleges időveszteséget a kevésbé tökéletes módszerekkel (pl. a robotgyártó programozási nyelvével) történő programozással. Egy jobb programozási eszköz használatával jelentősen csökkenti a képzési igényt és az integrációs időt.

Például előfordulhat, hogy a RoboDK TwinTrack-et nézi, amely kézi megoldásunk az egyszerű, pontos robotprogramozáshoz. Ha a kezdetektől fogva a TwinTrack segítségével programozná robotját, hónapokig spórolhatna az integráció és a képzési idő alatt.

De előfordulhat, hogy most nem tud többet befektetni a robotba.

Mikor van a legjobb idő új robotprogramozási eszközökbe fektetni?

A legjobb alkalom egy új programozási eszközbe való befektetésre, amikor gyors és figyelemre méltó befektetésarányos megtérülést (ROI) érhet el. Ha be tudja bizonyítani, hogy az új programozási eszköz rövid- és középtávon kevesebbe kerül, akkor teljesen mindegy, hogy mi az árcédula.

Példák azokra a gyakori esetekre, amikor az emberek robotprogramozási eszközökbe fektetnek be:

  • Amikor először telepíti a robotot. Az intuitívabb programozási módszer kiválasztása a hagyományosabb programozási módszerekkel járó költségek és idő jelentős részét kiküszöbölheti.
  • Amikor újra be kell fektetnie a robotintegrációba. Lehet, hogy egy meglévő robotcellát frissít, vagy egy robotot helyez át egy új feladatra. Akárhogy is, ki kell fizetnie az integrációs költségeket, és a megfelelő programozási eszköz csökkentheti vagy megszüntetheti ezeket.
  • A K+F során. Egyes programozási módszerek lehetővé teszik egy kis előzetes befektetést, mielőtt elkezdené a robotcella tervezését. Ez egy általános megközelítés a RoboDK felhasználók számára, mivel szimulációban fejleszthetik a programot.

Valahányszor azon kapja magát, hogy többet fektet be a robotjába, itt az ideje, hogy összetörjön néhány számot, és kitalálja, vajon egy új robotprogramozó eszköz lehet-e a megfelelő választás az Ön számára.

5 jel, hogy itt az ideje, hogy jobb robotprogramozási eszközökbe fektessen be

Mindenkinek más a helyzete. Vannak azonban olyan általános jelek, amelyekre figyelhet, hogy megtudja, készen áll-e egy új robotprogramozó eszközbe fektetni.

Íme 5 jel:

1. Gyorsan fel akar állni és futni

Ha még csak most kezdi, és a lehető leghamarabb produktívvá szeretné tenni robotcelláját, egy jobb programozó eszköz segíthet ebben nagyon hatékonyan. A megfelelő eszközzel csökkenthető az elhúzódó programozási szakaszok szükségessége.

A gyorsabb termelékenység egyben gyorsabb ROI-t is jelent a robottól, ami csak jó lehet.

2. Fokozatos fejlesztéseket szeretne elérni

Ha már egy ideje robotokat használ, valószínűleg már elért egy ROI-t magán a roboton. Most olyan módszereket keres, amelyekkel fokozatosan javíthatja a robot működését, hogy még nagyobb termelékenységet érjen el.

A megfelelő programozási eszköz hosszú távon jelentős hatással lehet a robot működésére, így jó módja a folyamatos fejlesztésnek.

3. Korokat tölt a robot újraprogramozásával

Ha a termékvonalak sokat változnak, úgy tűnhet, hogy a végtelenségig újraprogramozza a robotot, és nem végez sok más munkát. Ebben az esetben a megfelelő programozási eszköz csökkentheti a programozási időt, és lehetővé teszi, hogy értékes idejét más üzleti tevékenységekkel töltse.

Például a RoboDK TwinTrack néhány másodpercre csökkentheti egy robotmozgás programozásának idejét.

4. Túlságosan támaszkodik az integrátorokra

A robotintegrátorok számos robottelepítés fontos részét képezik, de senki sem akar túlzottan az integrátorokra támaszkodni, mivel az idővel ronthatja a robot termelékenységét.

Ha azon kapja magát, hogy felhívja az integrátorokat, hogy minden apró változtatást hajtsanak végre a robot programozásában, egy intuitív robotprogramozó eszköz jó lehetőség lehet a robot feletti nagyobb irányítás megszerzésére.

5. Új robotprojektbe kezd

Ha új robottelepítésbe kezd, de már korábban is végzett egyet, akkor itt az ideje, hogy újraértékelje a robot programozását. Már van némi tapasztalata, amiből meríthet, és sokkal jobb elképzelése van arról, hogy mitől lesz jó egy robotcella.

A megfelelő robotprogramozási eszköz segítségével a következő robottelepítést még sikeresebbé teheti, mint a korábbiak.