Milyen technikára van szüksége a RoboDK VR funkciójának használatához

A RoboDK legújabb verziója először tartalmazza a virtuális valóság támogatását. Milyen technológiára van szüksége ennek az új funkciónak a használatához? Itt van egy útmutató.

A virtuális valóság (VR) az elmúlt évtizedben fokozatosan betört a vállalkozásokba. Ahogy a VR technológia kisebb, jobb és olcsóbb lett, az ipari alkalmazások száma nőtt. Az olyan változatos iparágak, mint az egészségügy, a kiskereskedelem, a védelem, a logisztika, az építőipar és az autóipar már jelen vannak.

Bár a technológia olcsóbb és jobb, mint valaha volt a múltban, még mindig van kezdeti költség. Ha saját maga szeretné kipróbálni a virtuális valóságot, új technológiába kell befektetnie.

Ha szeretné kipróbálni új VR-funkciónkat a RoboDK legújabb verziójában, vásárolnia kell, kölcsön kell vennie vagy bérelnie kell egy VR-készletet.

Íme egy bevezető útmutató a virtuális valóság robotprogramozásához szükséges technológiához.

A VR technológia magas, közepes és alsó kategóriája

Szinte minden virtuális valóság rendszer egy headset köré épül. Ez a feje köré van kötve, és egy képernyőt tartalmaz, amely néhány centiméterre van a szemétől.

Mielőtt azonban VR-fejhallgatót köthetne a fejére, az első akadály az, hogy a különböző típusú VR-fejhallgatók körül vegye a fejét!

Legalább 4 különböző lehetőség van:

Ultra-High-Tech: Teljes testmerítés

Az ultra-high-tech opció magában foglalja egy egész szoba felszerelését részletes testkövetőkkel, és a felhasználót haptikus mellényekkel látják el. A valós világban nyomon követett, egyedi tervezésű eszközök segítségével a felhasználók nagyon valósághűen kommunikálhatnak a virtuális környezetben, mind a virtuális világgal, mind a velük egy szobában tartózkodó többi felhasználóval.

Ez az ultra-csúcs VR teljesen új – az egyetlen cég, amelyről tudom, hogy ezzel foglalkozik, az az induló Sandbox VR, amelyet 2019 elején finanszíroztak az A sorozatban. Szinte bizonyosan túl fejlett egy olyan egyszerű feladathoz, mint például az offline programozás. robot.

A következő lépés e felett valószínűleg a „full dive VR”, amely agy-számítógép interfészt használna, és még messze van.

High-Tech: Merítés és jelenlét

A leginkább elérhető csúcstechnológiás lehetőség egy dedikált VR headset és nyomkövető rendszer. Több is van belőlük a piacon. A legismertebbek valószínűleg az Oculus Rift S és a HTC Vive, mindkettőt a RoboDK-ban teszteltük.

Ezek kínálják a fogyasztói piacon elérhető legkényelmesebb, magával ragadó virtuális környezeteket. Az olcsóbb lehetőségekkel ellentétben ezek a virtuális „jelenlét” érzetét keltik, mivel nyomon követik az Ön pozícióját a szobában, nem csak a headset által biztosított „merülést”.

Általában körülbelül 500 dollárba kerül a vásárlás.

Közepes technológia: Merítés

Rengeteg közepes hatótávolságú VR headset kapható a piacon, rengeteg gyártótól. Gondolj bármelyik technológiai cég nevére, és valószínűleg van egy VR-fejhallgatójuk. Ilyen például a Samsung Gear, a Lenovo Explorer, az Acer WMR, a HP Reverb és a Dell Visor.

A fejhallgatók közötti különbségek nagyon eltérőek. Egyesek, például a Samsung Gear, egyetlen lépéssel feljebb vannak a Google Cardboardhoz képest (lásd alább), és az okostelefont használják képernyőként. Mások a csúcstechnológiai kategóriához közeli képességekkel rendelkeznek.

Általában 75-500 dollárba kerülnek a vásárlásuk.

Low-Tech: Gyors, olcsó út

A legolcsóbb lehetőség a Google Cardboard vagy hasonló elven működő headset használata. Ezek az okostelefont képernyőként használják, és olyan lencséket biztosítanak, amelyek a telefonról érkező képeket a szemedre fókuszálják, de nem használnak extra érzékelőket. Gyakran van egy gomb, amely megnyomja helyetted a képernyőt, de ez minden interakció.

Ezek nagyon alacsony technológiájúak – a Google Cardboard szó szerint kartonból készült –, és az elmerülés érzése nem olyan jó, mint a drágább opciók esetén. Ezek azonban egy olcsó módja annak, hogy saját maga is kipróbálja a VR-t.

Általában 2-30 dollárba kerülnek a vásárlásuk.

Mi kompatibilis a RoboDK-val?

A RoboDK új virtuális valóság funkciójának kompatibilisnek kell lennie minden olyan fejhallgatóval, amely együttműködik a SteamVR/OpenVR rendszerrel. Ennek az az oka, hogy az OpenVR könyvtárat használtuk a fejlesztéshez, amely kompatibilis számos különféle headsettel (bár nehéz megtalálni a végleges listát).

A cikk írásakor az új funkciót az Oculus Rift S-vel és a HTC Vive-vel teszteltük, de más headsetekkel is működnie kell.

Olcsóbb lehetőségekhez, beleértve a Google Cardboardot is, olyan programot kell használnia, mint a RiftCat, amely lehetővé teszi, hogy számítógépe streamelje a kijelzőjét az okostelefonjára.

5 lehetőség a VR funkció kipróbálására

Ha már van VR headseted, akkor azonnal kipróbálhatod a RoboDK új funkcióját.

De mi van, ha nincs ilyened? Van néhány lehetőség a VR-technológia kipróbálására.

1. Vásároljon közepes és csúcstechnológiás fejhallgatót

Természetesen egyszerűen beugorhat, és vásárolhat egy csúcstechnológiás VR headsetet. Ez jó választás lehet, ha már eldöntötte, hogy virtuális valósággal kívánja bővíteni vállalkozását, és éppen jó ürügyet keresett az induláshoz. Most itt a lehetőség!

2. Béreljen High-Tech headsetet

A virtuális valósághoz számos kölcsönzési lehetőség létezik. A kölcsönzés jó módja annak, hogy „próbálkozzon vásárlás előtt”, általában napi 10–40 USD körül mozog. Ne felejtse el ellenőrizni, hogy számítógépének specifikációi megfelelnek-e a VR-rendszer követelményeinek, mivel a legtöbb a számítógép grafikus kártyáját használja. Ha nem, néhány kölcsönző cég VR-kompatibilis laptopokat is bérel.

3. Kölcsönözz egyet

Lehet, hogy ismer valakit, akinek már van VR-rendszere, és kölcsön tudná adni egy-két napra. Lépjen kapcsolatba a hálózatával, és kérdezze meg, hogy kipróbálhatja-e.

4. Vásároljon Low-Tech VR headsetet

Nem feltétlenül kell befektetni a csúcstechnológiás lehetőségekbe. 20-100 dollárt költhet egy alacsonyabb technológiájú headsetre, például a Samsung Gearre, amely lehetővé teszi a VR-t. Ne feledje, hogy az élmény egészen más. Ha azt tervezi, hogy több órán keresztül használja a RoboDK for VR-t – bár mindig tartson szünetet –, ez nem lesz túl kényelmes az alacsonyabb technológiájú opciókkal.

5. Készíts egyet

Végre elkészítheti saját VR headsetejét! A Google Cardboardhoz és hasonló készletekhez különféle minták és készletek állnak rendelkezésre, amelyeket csak néhány dollárért vásárolhat meg az interneten. A többi alacsony technológiájú opcióhoz hasonlóan az élmény nem tökéletes, de olcsó módja annak, hogy megtapasztaljuk, mi lehetséges.

Valójában semmi sem tarthat vissza attól, hogy kipróbálja a robotprogramozást VR környezetben. Ha megvan a fejhallgató, a RoboDK legújabb verziója, hogy kipróbálhassa az új funkciót!