A sorjázó eszköz használatának legegyszerűbb módja robottal

Melyek a legjobb lehetőségek a robotizált sorjázáshoz?

Ha egy sorjázási feladatot szeretne automatizálni a vállalkozásában, akkor bizonytalan lehet, hogy melyik eszköz a legmegfelelőbb az Ön számára. Az automatizált sorjázáshoz különféle lehetőségek állnak rendelkezésre.

Melyik sorjázó eszközt a legkönnyebb telepíteni?

Van néhány nagy előnye a robotok sorjázó használatának. A sorjázási feladatok unalmasak, piszkosak, potenciálisan veszélyesek és költségesek, ha ember végzi el. Ez a négy jellemzője a tökéletes feladatnak, amelyet egy robotnak kell adni.

A robotok a sorjázási feladatokat is egységesebbé és minőségibbé teszik. Összességében javítják a teljes művelet termelékenységét.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a robotos sorjázás mindig tökéletes megoldás.

Gyakori probléma, hogy az automatizálásból hiányzik a rugalmasság. Egy emberi munkáshoz képest a legtöbb robot-beállítás nem tud alkalmazkodni a változásokhoz. Ennek a rugalmasságnak a robotcellába való beépítése hagyományosan bonyolult és költséges.

A sorjázási automatizálás hagyományos megközelítése

Hagyományosan a sorjázó automatizálás nagy sorjázógépek formájában valósul meg. Ezek hatalmas helyet foglalnak el a létesítményben. Csak bizonyos típusú sorjázási feladatokra alkalmasak.

Példák a hagyományos sorjázó automatizálásra:

  • Éllekerekítő sorjázó gépek
  • Csősorjázó gépek
  • Szíjsorjázó gépek
  • Kefesorjázó gépek
  • Lemezsorjázó gépek

Ha több sorjázási feladata van, valószínűleg mindegyikhez külön gépet kell beruháznia. Ez nagyon gyorsan nagyon költségessé válik. Arról nem is beszélve, hogy mennyi időbe telik a gépek forrásszerzése és telepítése.

Ezek a rugalmatlan sorjázó automatizálás példái.

Ezzel szemben az emberi munkások nagyon rugalmasak. Az emberek könnyen alkalmazkodhatnak a különböző sorjázási feladatokhoz. Sőt, azonnal elkezdhetnek dolgozni rajtuk. De nem biztosítják az automatizálás előnyeit.

Nem lenne nagyszerű, ha lenne valamilyen mód arra, hogy a sorjázási automatizálás előnyeit az emberi munkások rugalmasságával kombináljuk?

Sorjázási rugalmasság + automatizálás lehetséges

Szerencsére van mód a rendkívül rugalmas sorjázó automatizálás gyors és egyszerű megvalósítására.

Egyes robotizált megoldások bizonyos sorjázó eszközöket használva utánozhatják az emberi munkás mozgását egy kézi sorjázó szerszámmal. Ezáltal a sorjázási feladatok széles skálájára alkalmasak, nem csak arra az egyetlen feladatra, amelyet a hagyományos sorjázógépek kezelnek.

A megfelelő robotplatform segítségével nagyon gyorsan üzembe helyezheti a sorjázó automatizálást létesítményében. A megfelelő programozó eszközzel pedig könnyedén programozhatja a sorjázási feladatot, még akkor is, ha nincs korábbi tapasztalata a robotikában.

A trükk abban rejlik, hogy megtalálja a megfelelő robotplatformot, amely lehetővé teszi ezen előnyök elérését.

Mely új eszközök segítenek a teljesen rugalmas robotsorjázás elérésében?

Az egyik ilyen eszköz az ATI Industrial Automationtól származik. Nemrég összefogtunk az ATI-vel és a DIY-Robotics-szal, hogy megoldást alkossunk a robotizált sorjázó gyors és egyszerű telepítésére.

Az ATI Compliant Sorjamentesítő eszköze a múltban lehetségesnél intuitívabb megközelítést biztosít az automatizált sorjázáshoz. Az előírásoknak megfelelő hegye ugyanazt a szabványos vágóanyagot használja, mint a kézi sorjázó szerszámokban. Ez lehetővé teszi a robot számára, hogy utánozza az emberi kar mozdulatait, megkönnyítve a kézi sorjázásról az automatikus sorjázásra való átállást.

A szerszám előnye, hogy kompatibilis a különféle sorjázási feladatokkal, beleértve az élsorjátlanítást, a letörést, a süllyesztést és a kaparást. Megfelelősége a feladat sajátosságainak megfelelően módosítható.

Az eszköz három, kissé eltérő formátumban is elérhető, hogy megfeleljen a feladat igényeinek:

  1. Megfelelő sorjázó penge
  2. Kompatibilis sorjázó penge automatikus pengeváltóval
  3. Radiálisan kompatibilis sorjázó szerszám

Az ATI eszközeivel a robotizált sorjázás inkább emberi sorjázóvá válik. A sorjázó robot az emberi munkáshoz hasonló rugalmasságot érhet el. Egyetlen feladat helyett a robot különféle sorjázási feladatokat tud kezelni az üzletben.

Hogyan állítsa be és indítsa el gyorsan a robotsorjátlanítást

A múltban a robotok hosszú ideig tartottak, amíg beépültek az Ön vállalkozásába. Hetekbe vagy hónapokba telhet egy új robot üzembe helyezése. Ennek eredményeként ez gyakran megzavarta a termelést a folyamatban.

Mi a teendő, ha gyorsabban szeretné bevetni a robotsorjátlanítást?

Végül most van egy megoldás, amely lehetővé teszi, hogy néhány nap alatt kihasználja a robotizált sorjázás előnyeit.

A közelmúltban együttműködtünk a DIY-Robotics-szal és az ATI-vel, hogy moduláris, készen kapható megoldást hozzunk létre a robotizált sorjázáshoz. Mindent, ami a sorjázáshoz szükséges, egy zárt cellában egyesíti. Ezenkívül gyorsan és egyszerűen telepíthető a létesítményére.

A cella az előre megtervezett robotcellákon alapul, amelyek a DIY-Robotics specialitása, a RoboDK programozási képességével és az ATI megfelelő sorjátlanító eszközével. Ezenkívül csomagban szállítják, amelyet a szolgáltató néhány napon belül telepíthet, vagy Ön maga is telepítheti az Önnek megfelelő időben.

Ez az első alkalom, hogy a robotsorjázó cella rugalmas sorjázást tesz lehetővé bárki számára, akinek szüksége van rá, függetlenül a robotikával kapcsolatos korábbi tapasztalataitól.

További információ a könnyen telepíthető robotsorjázóról

Végül, ha többet szeretne megtudni a Robotic Sorjázó Cellről, a legjobb hely a DIY-Robotic webhelyén.

Az oldalon láthatja, hogy a 3 komponens mindegyike (a DIY-Robotics cellája, az ATI eszköze és a RoboDK) hogyan hoz létre egy könnyen telepíthető sorjázó cellát, amely bárki számára elérhető.

Valójában az összes hardverspecifikáció megtalálható az oldalon, és egyszerűen lefoglalhat egy konzultációt, hogy megtudja, megfelel-e a cella az Ön igényeinek.