Mitől természetes az ember-gép kommunikáció?

Az elköteleződés nagyot ugrik, amikor a felhasználó okos, érzékeny és gyors AI-val lép kapcsolatba. Íme, hogyan teszi a társalgási mesterséges intelligencia emberivé és természetessé az ember-gép közötti kommunikációt.

A társalgási AI olyan eszközök és technológiák gyűjtőfogalma, amelyek lehetővé teszik a gépek számára az emberi interakciók megértését és megismétlését.

Az ügyfelek szándékának felmérésétől a hangutasításokra való reagálásig – olyan funkciók gazdag készletét kínálja, amelyek lehetővé teszik az alkalmazások számára, hogy jelentős és lebilincselő beszélgetéseket folytassanak, széles körben.

Ezért nem meglepő, hogy sok vállalkozás úgy gondolja, hogy a párbeszédes megoldások kulcsfontosságú elemei az ügyfelek bevonásával kapcsolatos stratégiájuknak.

Egy ilyen hangzatos siker elgondolkodtathat, hogyan változtatta meg a mesterséges intelligencia az emberek kommunikációját? És tud-e az AI emberként kommunikálni?

Mi ad előnyt a társalgási AI-nak az ember-gép kommunikációban?

Míg a társalgási mesterséges intelligencia említése gyakran automatizált chatbotokat idéz elő, hatóköre túlmutat a szövegen. Ha valamit, akkor magában foglalja a hangot, a szöveget, a viselkedési jelzéseket és minden más szempontot, amely emberi formájúvá teszi az interakciókat. Tehát, ha azt mondjuk, hogy chatbotok, hangasszisztensek vagy virtuális ügynökök, akkor ezek mind alapvetően társalgási AI-megoldások!

A kommunikáció ilyen holisztikus megközelítése a különféle technológiai összetevők egyesítése révén lehetséges, mint például:

  • Deep Learning: A gépi tanulás (ML) egy részhalmaza, amely az emberi agy működése és összetétele által ihletett algoritmusokhoz kapcsolódik.
  • Természetes nyelvi feldolgozás: A számítástechnika, a mesterséges intelligencia (AI) és a nyelvészet keveréke, amely lehetővé teszi a gépek számára az emberi nyelvek feldolgozását.
  • Természetes nyelvi megértés: Az NLP olyan részterülete, amely magában foglalja az emberi nyelv szerkezetének és jelentésének megértését.
  • Hangfelismerés: Az a technológia, amellyel a gépek képesek fogadni és értelmezni az emberek által kimondott hangokat, szavakat vagy kifejezéseket.
  • Kognitív számítástechnika: Egy automatizált keretrendszer, amely szimulálja az emberi gondolatfeldolgozást öntanuló és önképző modulokkal párosítva.

Ezeknek az interdiszciplináris és keresztmetszeti technológiáknak köszönhetően a társalgási MI képes utánozni az emberi intelligenciát természetes és kontextuális beszélgetésekkel. És természetesebbé teszi az emberek és a számítógép közötti kommunikációt.

Példák ember és gép közötti kommunikációra: Hogyan kommunikál az AI emberként

  1. Értse meg a felhasználó motivációját vagy szándékát a kérdés mögött, és válaszoljon rájuk pontosan, még akkor is, ha a felhasználó bevitele nem koherens.
  2. Határozza meg a szavakhoz, kifejezésekhez vagy akár hangulatjelekhez kapcsolódó érzelmeket, hogy felismerje a felhasználók érzelmeit. Ez lehetővé teszi számukra, hogy előnyben részesítsék a csevegést, és figyelmeztessék az emberi ügynököt.
  3. Személyre szabhatja a kommunikációt a felhasználói adatok megfelelő helyeken történő hozzáadásával, hogy a felhasználó ne csak egy újabb jegyszámnak érezze magát a cégnél.
  4. Határozza meg a különböző nyelvekből származó szavakat, és adja meg a felhasználók számára a kommunikációs nyelv megváltoztatásának lehetőségét, mert minden felhasználó más.
  5. A kontextus átvitele egyik csatornáról a másikra, amikor a felhasználó megváltoztatja a kommunikációs csatornát. Ez a kontextuális kommunikáció teszi lehetővé, hogy a társalgási AI valódi többcsatornás élményt nyújtson.

Nézzük meg, miben különbözik az intelligencia a mesterséges intelligencia és az AI között. Egyes társalgási csevegőbotok az alapvető GYIK-ek kezelésére készültek, míg mások az összetettebb felhasználói szándékok megértésére lettek kiképezve. Nézzünk egy példát arra, hogyan használják az AI-t a kommunikációban.

Íme egy példa a párbeszédes AI-ra, amely bonyolultabb feladatok kezelésére lett kiképezve.

Hogyan képes a társalgási mesterséges intelligencia lemásolni az embereket az ügyfelek bevonása érdekében?

A különböző forrásokból származó adatok azt mutatják, hogy a párbeszédes AI-megoldások által kezelt interakciók mennyisége iparágtól függetlenül 250%-kal nőtt. Ez a megugrás az ügyfél interakciók kezelésében való kompetenciáját tükrözi. De hogyan hozza egyenrangúvá az ember-gép kommunikációt az ember-ember interakciókkal? Íme egy pillantás:

1. Empátiával való építés

A szövegalapú elköteleződés legnagyobb kritikája az, hogy az üzenetek gyakran szkriptek, és a folyamat szabályalapú. A társalgási AI legyőzi ezeket a buktatókat, hogy valódi és tartalmas beszélgetéseket folytasson az NLP-nek, a hangulatelemzésnek és hasonlóknak köszönhetően.

A hangrobotja még a beszélő hangjának tónusát is képes észlelni. Boldog? A hangrobotja ugyanolyan csipogósan válaszol. Mérges? A hangos mesterséges intelligencia felveszi, és egy élő ügynökhöz továbbítja a jegyet.

Míg a voice AI-nak még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy mindig képes legyen dekódolni az érzelmeket egy személy hangjából, egy jól képzett voicebot képes elvégezni a munkát. Ennek eredményeként az empatikus mesterséges intelligencia leköti az ügyfeleket, miközben elismeri és reagál az érzelmekre.

2. Ajtók nyitása több csatornán

A társalgási AI csatornákon átívelő képességei lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy az általuk preferált platformon találkozzanak az ügyfelekkel. Az általa nyújtott kényelem mellett az omnichannel megközelítés központosítja a kommunikációt. Még akkor is elkerüli az adatsilókat, ha az ügyfél csatornaváltást választ. Ez azt jelenti, hogy a kontextus továbbvihető még akkor is, ha a felhasználó a beszélgetés közben egyik csatornáról a másikra lép.

Ennek eredményeként az ügyfélnek nem kell többször elmondania ugyanazt az információt. Tapasztalataik következetesebbé és vonzóbbá válnak, hasonlóan a felhasználó és az emberi ügynök közötti tapasztalathoz.

3. Inkluzív többnyelvűség

ما هي حالة استرداد أموالي؟ Mi a visszatérítési állapotom? Mera visszatérítés állapota kya hai?

Az arabul, angolul és hindiül folyékonyan beszélő, társalgási AI ugyanazt a felhasználói szándékot kapcsolja ehhez a három kérdéshez. Így a többnyelvű chatbot szabadságot ad a felhasználóknak, hogy a számukra kényelmes nyelven társalogjanak. Használhatja nyelvi képességeit a kontextuális tudatosság megszerzésére, és ennek megfelelően reagál.

A nyelvi akadályok felszámolásával a vállalkozások nemcsak fokozhatják az ügyfelek elkötelezettségét, hanem mélyebb ügyfélkapcsolatokat is elősegíthetnek.

4. Múltbeli adatok felhasználása a mesterséges intelligencia finomításához

A társalgási MI finomítására a legjobb válasz a történelemben rejlik.

Amikor kapcsolatba lépsz egy másik emberrel, mindaz alapján beszélnek veled, amit tudnak rólad, és a velük folytatott korábbi beszélgetéseidet. Hasonlóképpen, az összes múltbeli adattal kiképzett társalgási AI képes lesz természetes, emberszerű beszélgetéseket folytatni Önnel.

A védett adatok és előzménynaplók segítségével elemezheti a múltbeli interakciókat és eredményeket, hogy javítsa a mesterséges intelligencia teljesítményét minden iteráció során. A képzéssel a mesterséges intelligencia kifinomultabbá és kifinomultabbá válik abban, hogy pontosan megértse a felhasználói szándékot, hogy ennek megfelelően reagáljon.

5. CRM-adatok használata a beszélgetések támogatására

A párbeszédes AI által támogatott számos integráció közül a CRM-mel való társítása bizonyult a legértékesebbnek, mivel ez a kulcsa a személyre szabásnak. Az ügyfelek és igényeik alapos megértése lehetővé teszi a társalgási AI számára, hogy fokozza az elkötelezettséget, és relevánsabbá és értelmesebbé tegye azt.

Íme egy példa.

„Még nem kaptam meg a kicserélt tételemet” Amikor egy felhasználó bemutatja a mesterséges intelligencia felé ezt a problémameghatározást, a mesterséges intelligencia ellenőrzi, hogy van-e függőben lévő csere a felhasználó fiókjában (a telefonszám egyeztetésével), majd visszatér frissíteni. „Az Ön csererendelése. A 4673 néhány napot késik. Kérjük, hogy február 19-ig megkapja.” Ez a fajta ember-gép kommunikáció személyre szabottabbá és kontextuálisabbá teszi a kommunikációt, javítva az ügyfelek élményét.

Záró gondolatok az ember-számítógép kommunikációról

A globális társalgási mesterséges intelligencia piac a tervek szerint 21,8%-os CAGR-rel nő, és 2026-ra eléri a 18,4 milliárd dolláros értéket. Más szóval, a szektor gyorsuló ütemben növekszik, mivel az ipari szegmensekben bővíti az üzleti lehetőségeket. Ahogy a vállalkozások egyre ügyfélközpontúbbakká válnak, csak idő kérdése, hogy sikeresen kihasználják-e a társalgási AI-t a beszélgetés helyett a párbeszédben!

A Verloop.io megzavarja az ügyfélszolgálati teret a párbeszédes AI-val, így Ön nemcsak beszélhet ügyfeleihez, hanem jobban is kapcsolatba léphet velük. A szilárd ML adatkészletekre épülő hang- és chat AI-nk több mint 100 integrációval rendelkezik, így az összes támogatási műveletet egy helyre hozhatja.