Útmutató Indiának 2022-ben

Ez a bejegyzés frissített verziója: WhatsApp Bot: Útmutató Indiának 2020-ban.

A WhatsApp számára India hatalmas piac. Indiában a WhatsApp hatalmas platform. Egy WhatsApp Bot tökéletes harmóniában hozza össze ezt a két párt.

India a WhatsApp legfontosabb piaca. A WhatsApp becslések szerint havi 487 millió aktív felhasználóval rendelkezik Indiában. 2021 harmadik negyedévében India az összes WhatsApp 32,6%-át tette ki.

Csaknem minden 5. WhatsApp-felhasználó Indiából származik. Egyetlen másik ország sem közelíti meg.

Ráadásul a WhatsApp indiai piaci penetrációja jelentősen javult az elmúlt néhány évben. A 28%-ról 64%-ra nőtt India a 21. helyen áll a listán, ami azt mutatja, hogy a WhatsApp lehetőségei a további indiai sikerekre határtalanok.

A GlobalWebIndex által közzétett 2020-as WhatsApp-statisztikák szerint Kenya és Dél-Afrika vezet az élen 97%-os, illetve 96%-os piaci penetrációval. Az alja felé Japánt találjuk, ahol a beszivárgás mindössze 2%

Az indiaiak szeretik a WhatsApp-ot. Az indiai Android-eszközök közel 95%-án telepítve van a WhatsApp. A társadalmi-gazdasági trendek hasonló számokat sugallnak az iOS és az Apple eszközök esetében.

És bár a WhatsApp legtöbb felhasználója városi területekről érkezik, a vidéki területek egyre nagyobb arányban alkalmazzák az alkalmazást. Ez a különbség a jövedelmi csoportok között is érvényes.

indiánok, fiatalok és idősek, szegények és gazdagok, városiak és vidékiek; mindegyik WhatsApp-ot használja.

A cégek platformokon követik az ügyfeleket

Az indiai kisvállalkozások 80%-a már használja a platformot, hogy kapcsolatba lépjen ügyfeleivel és bővítse vállalkozását. A Fintech startup, a Kaarva WhatsApp Chatbotot épített ki, hogy több mint 100 000 ügyfelet generáljon, minősítsen és támogasson. A Kaarva szinte teljes egészében a WhatsApp üzleti API-jait használja; a belépéstől a készpénzátutalási visszaigazolásokig – minden a WhatsApp-on történik.

A WhatsApp számára India a Petri-csésze a fejlett világ számára.

A WhatsApp Indiát használja a legfontosabb bevezetések és kísérletek béta tesztelésére. Mivel India az UPI-tranzakciók hatalmas támogatója, és 400 milliárd WhatsApp-felhasználónak ad otthont, a WhatsApp úgy döntött, hogy végre elindítja a WhatsApp Pay-t Indiában. Ez a bevezetés már elkezdett hatalmas törést okozni a digitális fizetési térben, és több tucat ügyfelet és vállalatot keltett fel.

Miután engedélyezte az ügyfeleknek a tranzakciók megkezdését, a következő logikus lépés az, hogy adjon nekik valakit, akivel tranzakciót folytathat.

Belépés – egy WhatsApp bot.

Ebben a bejegyzésben három kérdést teszünk fel és válaszolunk.

  1. Mi az a WhatsApp bot?
  2. Miért van szükségem WhatsApp botra?
  3. Hogyan építhetek WhatsApp botot?

Kezdjük az első kérdéssel.

Mi az a WhatsApp bot?

A botok a chatbotok leírására használt köznyelvi rövidítés.

A chatbotok olyan szoftverek, amelyeket emberi beszélgetések reprodukálására használnak. A chatbotok a Google Homestól ​​az automatizált szöveges robotokig terjedhetnek, amelyeket (általában) a webhelyek alján találhat (nézze meg a miénket az oldal jobb alsó sarkában 🙂 ). Egyelőre az utóbbira koncentrálunk.

Így ezek a chatbotok a webhelyeken kívül másolhatók alkalmazásokba, Facebook-oldalakra és WhatsApp-csevegésekre. De függetlenül attól, hogy hol kommunikál a csevegőbottal, a csevegőbotok háttérfunkciói nagyjából ugyanazok maradnak.

Miért van szüksége a vállalkozásomnak egy botra?

A chatbotok nagyszerűek két elsődleges ügyfél-interakciós szerepkörben – a lead generálásban és az ügyfélszolgálat automatizálásában.

Mint minden sikeres automatizálási erőfeszítés, az ügyfélszolgálati chatbotok is csökkenthetik a költségeket, de az ügyfélélményt javító fejlesztések sokkal hatásosabbak.

A WhatsApp chatbotok számos funkciójuknak köszönhetően, köztük az ellenőrzött fiókok és a végpontok közötti titkosítás, segítenek a vállalkozásoknak bizalmat és hűséget kiépíteni.

Javasolt olvasmány: A WhatsApp API teljes útmutatója

A chatbotok nagyszerűen működnek webhelyeken és alkalmazásokban.

Az orvosi TPA-szolgáltató, a MediBuddy a 250+ ügyfélszolgálati csapatból mindössze 20 szerviz képviselővé vált – ügyfeleik pedig elégedettségüket (több mint 85%-kal) értékelték a chat után, és az emberi ügynökök válaszaival egyenrangúak mindössze két hónapos használat során.

A WhatsApp azonban sokkal hatékonyabb médium.

Anekdotikus bizonyítékokért gondolja át, hány olvasatlan e-mail van a postaládájában. Hasonlítsa össze ezt a WhatsAppban lévő olvasatlan csevegéseinek számával.

Az ügyfelek viselkedésében mutatkozó különbségek az okai a WhatsApp megnyitási arányának 95%-ának és 100%-os teljesítésének. A WhatsApp-on keresztül küldött marketingkommunikáció háromszor annyi konverziót lát, mint más csatornákon.

A chatbotok a leghatékonyabb eszközök az időérzékeny ügyfél-interakciókban, például a konfliktusok megoldásában és a vezető minősítésében. Amikor az ügyfelek felkeresnek egy webhelyet vásárlás céljából, az idő a lényeg. A vásárlási mérlegelés ezen időszakában felmerülő kérdéseket egyszerű és időszerű módon kell megoldani.

Az indiai egészségbiztosítási szolgáltató, az Apollo München 900%-kal nőtt az eladott kötvények számában, miután chatbotot telepített a webhelyére. Ezt úgy érték el, hogy megtanították a botot, hogy válaszoljon a vásárlóik utolsó pillanatban feltett értékesítési kérdéseire; olyan információk, amelyek lehetővé tették az ügyfelek számára, hogy jobb vásárlási döntéseket hozzanak.

Hogyan építhetek WhatsApp botot?

A Nykaa e-kereskedelmi divatüzletben a chatbotok több mint 1,6 millió beszélgetést tudtak automatizálni, így az összes beszélgetés 99,7%-át 30 másodperc alatt kezelték. Csakúgy, mint az e-mailek, amelyek gyorsabb válaszadási arányt és jobb lekérdezéseket zárnak le, mint a képeslapok, egy jól megtervezett chatbot a meglévő rendszereken túl is növelheti az ügyfelek elégedettségét.

Megjegyezzük, hogy a WhatsApp üzleti API-jai nem nyilvánosak. És ha nem egy nagy multinacionális cég vagy egy nagyvállalati méretű vállalat, akkor valószínűleg nem fognak hozzáférést biztosítani.

A WhatsApp Business és a WhatsApp Business API közötti különbség

A WhatsApp bevezeti a platform bevételszerzési tervét, óvatosan lépked, hogy ne zavarja meglévő ügyfélbázisát. A WhatsApp ezt úgy teszi, hogy megakadályozza a visszaélések lehetőségét azáltal, hogy csak néhány ellenőrzött céget és szállítót enged fel a platformjára.

WhatsApp bot létrehozásához használhat egy ellenőrzött WhatsApp API-szolgáltatót. Vagy a WhatsApp legutóbbi szabályzatfrissítésének megfelelően a WhatsApp megemlítette, hogy a jövőben a vállalkozások dönthetnek úgy, hogy biztonságos hosting szolgáltatásokat kapnak anyavállalatuktól, a Facebooktól, hogy segítsenek kezelni az ügyfeleikkel folytatott kommunikációt a WhatsApp-on!

A vállalkozások közvetlenül a Facebookon tárolhatják Whatsapp API-jaikat anélkül, hogy veszélyeztetnék a felhasználói adatokat. Ez megszünteti a harmadik féltől való integrációtól való függőséget.

Ezenkívül az ügyfeleket a chat elején proaktívan tájékoztatják az adathasználatról. A WhatsApp egyértelműen megjelöli az olyan vállalkozásokkal folytatott beszélgetéseket, amelyek a Facebook hosting szolgáltatásait választják.

A Verloop.io lehetővé teszi, hogy egyetlen platformról zökkenőmentesen hozzon létre és automatizáljon mesterséges intelligencia chatbotot a WhatsApp számára. Ez azt jelenti, hogy az idő töredéke alatt fejlesztheti, építheti és telepítheti saját WhatsApp Chatbotját, mint más harmadik féltől származó szolgáltatásokkal.

És a Verloop.io az egyetlen olyan szolgáltató, amely mély integrációt kínál. A Verloop.io képes csevegőbotokat működtetni webhelyeken, alkalmazásokban és Facebook-oldalakon – és hozzáférést biztosít az összes csevegéshez egyetlen felületről.

Lebontás lépésről lépésre

1. Bemutatkozás

Az első lépés az, hogy lépjen kapcsolatba egy céggel vagy egy külső szolgáltatóval, amely csevegőbotot készíthet Önnek. A Verloop.io webhely eléréséhez kattintson a “Demó beszerzése” gombra itt.??

Most a következő lépés annak biztosítása, hogy megfelelő legyen. Ennek érdekében a vállalkozásoknak több kérdést is feltesznek az API minősítés felmérésére.

Íme két fontos tényező, amelyeket figyelembe kell venni a kérelem feldolgozása előtt:

A. Iparág típusa:

A WhatsApp nagy figyelmet fordít arra az iparágra, amelybe az Ön vállalkozása tartozik. A WhatsApp a következő iparágakra korlátozza az API-hozzáférést:
1. Kormányzati és politikai szervezetek
2. Szerencsejáték-ipar
3. Felnőtt tartalom
4. Fegyverek
5. Dohányáruk, drogok, alkohol
6. Egészségügy
7. Kiegészítők

A WhatsApp iparági korlátairól itt olvashat bővebben: WhatsApp kereskedelmi szabályzat

B. Chatbotok használati esete:

A WhatsApp nem engedélyezi a bot használatát promóciós vagy marketinggel kapcsolatos tevékenységekhez. A legjobb, ha WhatsApp chatbotokat használ az ügyfélszolgálathoz, a potenciális ügyfelek megszerzéséhez és a nem promóciós riasztásokhoz és értesítésekhez.

Ezenkívül gondoskodnia kell arról, hogy WhatsApp chatbotja megfeleljen az itt felsorolt ​​irányelveknek.

2. Pályázat feldolgozása

A Verloop.io végigvezeti Önt a lehetséges használati eseteken, segít a megfelelőségben, valamint megfelelő WhatsApp üzenetsablonokat biztosít, lektorál és fejleszt a vállalkozása számára.

Így biztosítjuk, hogy ne csak WhatsApp API-kkal rendelkezzen, hanem azt is, hogy továbbra is megtartsa azokat.

3. A WhatsApp bot a tiéd.

Ha megvan a keretrendszer, már csak be kell dugni a rendszerébe.

Ennek egyszerűsége a választott szolgáltatótól függ. A Verloop.io egy minden az egyben megoldáskészlet. Integrálhatjuk CRM-jét a WhatsApp lekérdezésekhez, titkosíthatjuk és visszafejthetjük az üzeneteket, és egyetlen irányítópultot biztosítunk.

Így a mindent átfogó irányítópultunkkal nyomon követheti az olyan mutatókat, mint a felbontási idő, az átlagos CSAT-arány, a bot-eltérülési százalék, az ügyfelek által használt gyakori kifejezések és még sok más használható betekintés!