WhatsApp chatbot a logisztikához a legnépszerűbb felhasználási esetekkel: The Ultimate 2022 Guide

A WhatsApp Chatbot for Logistics szükségességének megértéséhez és az iparág méretének megértéséhez vegye figyelembe a következő statisztikát.

Az India Brand Equity Foundation szerint 2018-ban a logisztikai ipar költsége India GDP-jének 14,4%-a volt.

Első pillantásra ez egy elképesztő figura. De több van, mint ami elsőre látszik.

Lehetőség

Az indiai logisztikai ipar óriási növekedési hullámot lovagol meg. Az ICRA szerint az indiai logisztikai szektor éves szinten 8-10%-kal fog növekedni, megelőzve az azt megelőző ötéves CAGR-t.

A 2018-as gazdasági felmérés szerint a 160 milliárd dolláros iparág 2020-ra 215 milliárd dollárra nő.

Köztudott, hogy India húsz helyet ugrott előre a Világbank logisztikai teljesítményindexe. Az ország a 2014-es 54. helyről 2016-ban a 35. helyre ugrott. Ami nem ismert, az az, hogy India 10 pozíciót csökkent 2018-ra, ezzel a 44. helyre lépett.

WhatsApp Chatbot a logisztikai infografikához

Ennek leküzdésére az indiai kormány részlegeket hozott létre a rendszer szűk keresztmetszete azonosítására és megszüntetésére a hatékonyság növelése érdekében. Az ICRA szerint a GST bevezetése 18-20%-kal növelte az átlagos tehergépjárművek átfutási idejét.

Noha a kormány politikája és támogatása kétségtelenül segített, ennek a növekedésnek az igazi motorja a magánszektor. Az újkori technológiai startupok, amelyek logisztikai célú párbeszédes AI-t indítanak, nemzetközi intézményi befektetők támogatását élvezik, és kulcsszerepet játszottak India logisztikai iparának modernizálásában.

Vegyük például a raktározást.

Kulcsfogas a logisztikai gépezetben; a nagy raktárak jobb automatizálást tesznek lehetővé. A logisztika növekedése Indiában egy hasonlóan lenyűgöző részpiacot hozott létre a raktárautomatizálás számára; a becslések szerint 10-12%-kal 3,49 milliárd dollárra nő 2020-ra.

Csak 2019 öt hónapja alatt a logisztikai szektor mindössze nyolc ügylet során 6,25 milliárd dolláros tőkeinfúziót tapasztalt. Ez hatszoros növekedés a tavalyi összeghez képest, több mint 20 ügylet.

A logisztikai iparnak megvannak a maga gyémántjai. Olyan cégek, mint a Delhivery (681 millió dollár), a BlackBuck (290 millió dollár), a Rivigo (233 millió dollár), az Ecom Express (181 millió dollár), a GreyOrange (80 millió dollár), az Xpressbees (56 millió dollár), a Reverse Logistics Corporation (55 millió dollár). M), a Shadowfax (46 millió dollárral) és a LetsTransport (33 millió dollárral) mind letette a névjegyét a piacon.

Probléma kijelentés

A logisztika nehezen feltörhető iparág. És pontosan ezért van értelme a WhatsApp Chatbot for Logistics számára.

Az iparág vállalatai ijesztő kihívásokkal néznek szembe. Az ingadozó keresleti mintáktól és a torokmetsző versenytől a növekvő üzemanyagköltségekig és a dinamikus költségekig nincs hiány az átugrandó akadályokból.

Az indiai ipar saját egyedi dilemmáival küzd. A rossz infrastruktúrától és a közúti összeköttetéstől a szabályozási korlátozásokig az indiai játékosok többet szenvednek, mint a legtöbb.

A vásárlókat gyakran az iparág is megfosztja. A termékeik felfedezésével, nyomon követésével, tranzakciókkal, útválasztással és akár biztonsággal kapcsolatos problémák mind a bizalom hiányához kapcsolódnak. A cégek mindenekelőtt a kommunikációval küszködnek.

A 80/20-as szabály különösen igaz az iparágra. A logisztikai ügyfelek összes kérésének 80%-a mindössze 20%-os adatkészletből származik.

A logisztikai cégek naponta több millió csomagot szállítanak ki, ami több ezer, gyakran ismétlődő lekérdezést tesz szükségessé.

Az ügyfelek tájékoztatása érdekében, jellemzően e-mailben és SMS-ben küldött értesítések gyakran olvasatlanok maradnak, és ciklikusan dühös félretájékoztatást keltenek.

Ezt tovább rontja, hogy az ilyen kommunikáció statikus és egyoldalú. Ennek az a hátránya, hogy az ügyfelek és a vállalatok egyszerűen nem tudják kezelni a felmerülő problémákat.

A logisztikai iparnak szüksége van egy olyan eszközre

 1. gyors,
 2. olcsó,
 3. interaktívabb,
 4. könnyen kezelhető
 5. könnyen méretezhető
 6. és a tömegek számára elérhető.

A megoldás – WhatsApp chatbot a logisztikához

Enter, WhatsApp Chatbots for Logistics.

A WhatsApp a világ legnagyobb üzenetküldő platformja, több mint 2 milliárd fős aktív havi felhasználói bázissal.

Csak Indiában több mint 400 millió felhasználó használja a WhatsApp-ot. Az országban az iOS és Android készülékek több mint 95%-a rendelkezik WhatsApp eddel.

A cégek platformokon követik az ügyfeleket. És ma nincs nagyobb platform, mint a WhatsApp.

A WhatsApp Chatbot platform segítségével a logisztikai cégek valós időben szerezhetnek, támogathatnak és bevonhatnak ügyfeleket.

Beszerzés

Használjon WhatsApp Chatbot for Logistics-t további csatornaként az ügyfelek megszerzéséhez. Hozzon létre és minősítsen potenciális ügyfeleket egy olyan párbeszédes platformon, amely háromszor annyi konverziót lát, mint a hagyományos csatornák.

Ellentétben azokkal az űrlapokkal, amelyek csak 1-5%-os konverziós arányt látnak a robotok átlagosan 20%-os konverziós arányt tudnak elérni és magasabb.

Ismerje meg, hogy a Lido Learning egy WhatsApp chatbot segítségével hogyan váltott át 100 csevegési támogatásra, és hogyan javította az űrlapok kitöltési arányát >22%-ra, ami 10-15%-kal több, mint amit a platformjukon láttak.

Támogatás

A szállított megrendelések számának puszta léptéke miatt a logisztikai cégek több százezer támogatási jegyet látnak.

Az ilyen nagyságrendű lekérdezések kezelése nagy és költséges emberi csapatokat igényel. És mivel ezek a lekérdezések gyakran ismétlődnek, eltömítik a támogatási csatornákat, ami alacsonyabb szintű ügyfélélményt eredményez.

A WhatsApp Chatbot for Logistics segítségével megteheti a támogatási lekérdezések akár 80%-át automatizálja és csökkenti a támogatással kapcsolatos költségeket, a jegyeket és a személyzetet.

Eljegyzés

Az ügyfeleknek szóló értesítések, figyelmeztetések és emlékeztetők proaktív küldése biztosítja, hogy megfelelően tájékozódjanak rendeléseikről. Ez csökkenti az ügyfélszolgálati csapatoktól való függőségüket.

A hagyományos kapcsolatfelvételi csatornák, például az e-mailek és az SMS-ek azonban alacsony kézbesítési és nyitott árakat mutatnak. A WhatsApp kimenőinek azonban van egy 100%-os kézbesítési és 97%-os olvasási arány.

Ennél is fontosabb, hogy a WhatsApp Chatbot for Logistics lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy válaszoljanak ezekre az üzenetekre. A felhasználók válaszolhatnak a cím megváltoztatására, elhalaszthatják a szállítást, és konkrét utasításokat adhatnak a lerakásra.

Ezeknek a használati eseteknek a nettó eredménye az

 • A kiváló minőségű leadek számának növekedése
 • A működési értékesítés hatékonyságának javítása.
 • Az értékesítés és a bevétel növekedése.
 • A márka visszahívásának, az NPS-nek és a humanizálásnak a növekedése.
 • Jobb kézbesítési, nyitási és konverziós arány.
 • Az ügyfél élettartam-értékének növekedése.
 • NPS- és CSAT-pontszámok növekedése.
 • Csökken a szükséges támogató személyzet, jegyek és költségek.
 • A vevői megtérülési ráta és a CES növekedése.

De hogyan működnek a való világban?

WhatsApp chatbot használata logisztikára

Az alábbiakban bemutatunk néhány valós felhasználási esetet és példákat arra, hogyan használhatják a logisztikai cégek a WhatsApp Chatbotot.

 1. Vezető generáció
 2. Vezetői képesítés
 3. Fizetés
 4. Rendelés követése
 5. Emlékeztetők és értesítések
 6. Kétirányú üzenetküldés
 7. A legközelebbi szervizközpont érzékelője
 8. Kiadási követelések
 9. Visszajelzés és CSAT

Vezető generáció

Vegyük fontolóra, hogy az ügyfél a TNN Logistics segítségével szeretne csomagot küldeni.

Amikor SMS-t ír a cég WhatsApp botjának, a neve és telefonszáma automatikusan begyűjtésre kerül az utóbbiak naplóin keresztül.

Ez azt jelenti, hogy a TNN-nek csak egy e-mail-azonosítót kell kérnie. A kevesebb kérdés és a barátságos kezelőfelület magasabb kitöltési arányt és több vásárlót jelent.

Könnyedén generálhat leadeket.

Hozzon létre több ügyfelet éjjel-nappal, emberi támogatás nélkül – WhatsApp Chatbot segítségével.

Vezető minősítés

Amint a TNN Logistics tudja, hogy ki kérdez, itt az ideje, hogy megtudja, mire van szüksége.

Gyűjtsön részleteket, például a helyet, a követelményeket és a súlyt; javítja a tölcsér hatékonyságát és csökkenti az emberektől való függőséget.

Képesítse az embereket egy sor különböző kérdéssel.

Az automatizált vezető minősítés fontos, mert időt, energiát és végső soron az eredményt takarít meg.

Különleges követelményeket támasztó vödör vezet a megfelelő csapatokhoz, és biztosítsa, hogy az előny ne maradjon ki.

Fizetés

Használja a WhatsApp végpontok közötti titkosítását a fizetési frissítések, linkek és OTP-k biztonságos küldéséhez.

Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kiválasszák a preferált fizetési módokat, és választásuk alapján megoldásokat kínáljanak.

Válassza ki a fizetési módot.

Az ügyfelek egyszerű fizetésének biztosítása kulcsfontosságú. Ezért az ügyfelek valószínűleg gyorsabban és hamarabb fizetnek, ellentétben azzal, ha korlátozott lehetőségük lenne.

Rendelés követése

A WhatsApp bot legfontosabb szempontja a rendeléskövetés.

Az összes támogatási jegy jelentős részét a megrendeléssel kapcsolatos lekérdezések teszik ki.

A WhatsApp Chatbot for Logistics lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy automatikusan

 1. Tájékoztassa az ügyfeleket a rendelés helyéről
 2. Az ezzel kapcsolatos problémák elhárítása
 3. Nyomon követési információkat valós időben

Kövesse nyomon a rendeléseket.

Az ügyfelek önkiszolgálásra való feljogosítása javítja az ügyfelek elégedettségét, és csökkenti a támogatási csapat terhelését.

Emlékeztetők és értesítések

A WhatsApp lehetővé teszi sablonos üzenetek küldését, hogy proaktívan küldje el az ügyfeleknek frissítéseket, emlékeztetőket és értesítéseket a rendeléseikről.

Használja ki a WhatsApp magas kézbesítési, olvasási és válaszadási arányát, és tegye lehetővé ügyfelei számára, hogy átvehessék rendeléseiket.

Aktív értesítések küldése.

A WhatsApp kétirányú interfészével az ügyfelek megváltoztathatják címüket, átütemezhetik a kézbesítést stb. Ezen túlmenően ez javítja a kézbesítés sikerességét, és csökkenti a fordított logisztikai költségeket.

Kétirányú üzenetküldés

Miután automatizálta alacsony szintű, ismétlődő lekérdezéseit, összpontosíthat ezekre a kritikus, magas szintű lekérdezésekre.

A Verloop meleg átadása lehetővé teszi a bot számára, hogy megértse, ha az ügyfélnek emberi támogatásra van szüksége, és automatikusan átadja a csevegést a megfelelő ügynöknek.

Zökkenőmentesen kommunikáljon az ügynökkel.

A csevegéseket a bot által észlelt konkrét kulcsszavak és igények alapján is átviheti a különböző részlegekre.

Legközelebbi leszállási helymeghatározó

Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a WhatsApp Chatbot segítségével könnyedén megtalálják a közeli üzleteket. Küldjön el helyadatokat a Google-nak, hogy az ügyfelek könnyedén eljuthassanak az Ön üzleteihez.

Az információk könnyen hozzáférhetővé tétele csökkenti a sikeres tranzakció előtt álló akadályokat.

Adja meg a legközelebbi központ adatait.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyeket küldjenek, PIN-kódokat írjanak be, és megmutassák a hozzájuk legközelebbi üzletet.

Visszaküldések, visszatérítések és magas szintű lekérdezések

A magas szintű lekérdezésekhez ügynökre van szükség, az elejétől a végéig.

Sérült árukra vonatkozó követelés feldolgozása.

A WhatsApp Chatbot hihetetlen médiagazdagságot is lehetővé tesz, így az ügyfelek képeket, dokumentumokat és egyéb szükséges információkat küldhetnek a visszaküldésük érvényesítéséhez.

Visszajelzés és CSAT

A CSAT (Customer Satisfaction Score) és az NPS (Net Promoter Score) azok a pillérek, amelyekre a vásárlói hűségmutatók épülnek.

Ezen adatok összegyűjtése azonban komoly kihívást jelent. Az ügyfelek ritkán reagálnak az olyan hagyományos eszközökre, mint az e-mail vagy az SMS.

Gyűjtsd össze a CSAT-ot és az NPS-t.

Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy folyamatosan nyomon kövessék ügyfeleiket és alkalmazottaikat, vagyis azt, amit ígértek, biztosítják-e az ügyfeleknek.

Bármely logisztikai cégnek sereg ügyfele lesz, ami napról napra nagymértékben növekszik. Sok ügyfél igényeinek kiszolgálásához sokkal jobb, ha néhány tevékenységet átad a WhatsApp Chatbot for Logistics számára.

A 97%-os nyitottsági és 100%-os kézbesítési rátával a WhatsApp Chatbotok a legjobb kommunikációs médiumok bármely logisztikai szolgáltató számára.