15 megbízható módszer a gyártók számára az állásidő csökkentésére

A gyártási folyamatok állásidejének csökkentése kritikus fontosságú ahhoz, hogy vállalkozása zökkenőmentesen és hatékonyan működjön.

Számos bevált módszer létezik az állásidő csökkentésére. Akár egyszerűen rendszereket épít be meglévő berendezései zökkenőmentes működése érdekében, akár régi technológiájának teljes felújításába fektet be, számos lehetőség áll rendelkezésére a gyártási folyamatok tétlenségének minimalizálására.

Íme 15 megbízható módszer a leállások csökkentésére a gyártási üzletágban…

1. Folyamatosan optimalizálja

A leállások csökkentésének alapvető módja, ha folyamatos folyamatnak tekintjük. Ne legyen olyan pont, amikor azt mondod: „Végeztünk. Annyira csökkentettük az állásidőt, amennyire szükségünk lesz a csökkentésére.”

Amikor elkezdi keresni az állásidő csökkentésének módjait, mindenhol látni fogja ezeket. Mindig van mód a fejlesztésre.

2. Az alkalmazottak képzése új készségekre

Az emberek új készségekre való betanítása hatékony módja lehet az állásidő folyamatos csökkentésének és a gyártási képességek folyamatos bővítésének.

Például a hegesztőgép-kezelők robotprogramozási képzése segíthet abban, hogy a legtöbbet hozza ki csapatának ezekből a képzett tagjaiból. Sok országban nehéz elegendő képzett hegesztőt találni.

3. Automatizálás robotokkal

Az automatizálás egyre inkább az állásidő csökkentésének alapvető eszközévé vált. A gyártók számos iparágban a robotautomatizálás felé fordulnak a munkaerőhiány és más piaci kihívások közepette.

Gyakran célszerű az automatizálást egy egyszerű feladattal kezdeni, amelynek egyértelmű előnyei vannak, majd ha több tapasztalattal rendelkezik, áttér a bonyolultabb feladatokra.

4. Tartsa a berendezéseket működőképes állapotban

A leállások csökkentésének klasszikus módja egyszerűen annak biztosítása, hogy berendezése mindig teljes üzemképes állapotban legyen. Ez az egyszerű lépés állandó éberséget igényel mindenkitől, aki a berendezést használja.

Azáltal, hogy berendezéseit tisztán és jól karbantartja, a vállalat minden tagja segíthet megelőzni a késéseket és a folyamatok zökkenőmentes működését.

5. Végezze el a megelőző karbantartást

A berendezés megfelelő működésének egyik formális módja a megelőző karbantartási program végrehajtása.

Ez a fajta program magában foglalja a berendezés rendszeres ellenőrzését és karbantartását egy világos ütemterv szerint, ami segít a problémák proaktív azonosításában és elkerülésében.

6. Használja a megfelelő programozószoftvert

Ha úgy dönt, hogy csökkenti az állásidőt a robotautomatizálás révén, akkor az Ön által használt programozószoftver erőteljes hatással lehet a folyamatra.

A megfelelő robotprogramozó szoftver megkönnyíti a feladatok automatizálását és a gyártósor folyamatos optimalizálását a maximális hatékonyság érdekében.

De ne feledje, hogy nem minden programozószoftver egyenlő, és a programok használata nehézkes lehet. Mások könnyen használhatóak és erőteljesek.

RobCo SWAT autófestési szimulációja RoboDK szoftverrel

7. Tervezze meg a váratlan eseményeket

A leállások csökkentésének fontos szempontja a felkészülés arra az esetre, ha a dolgok elkerülhetetlenül rosszul sülnek el. Néhány gyakori probléma előre látható lehet, például egy adott gép meghibásodása vagy az alapanyagok szállításának késése.

Készítse elő, mit fog tenni, ha ilyen problémák merülnek fel, és készítsen készenléti terveket.

8. Használja az adatokat saját előnyére

Az adatok hatékony eszközt jelenthetnek a gyártási folyamatok optimalizálásához. Ez magában foglalja az állásidő csökkentését.

Az egyes folyamatok adatainak nyomon követésével gyorsan azonosíthatja a lehetséges problémákat, és azonnali korrekciós lépéseket tehet. Ez akár a tervezési lépések során is elkezdődhet, mint például a robotfolyamatok ciklusidejének kiszámítása és csökkentése.

9. Szimulálja a folyamatokat offline módban

A szimuláció rendkívül hatékony eszköz az állásidő csökkentésére. Például egy robotszimulátor értékes eszköz a robotprogramok optimalizálásához a folyamatok megzavarása nélkül.

Ha offline programozást használ, akkor programozhatja robotját, miközben az még fut. Csak akkor állítja le a robotot, ha készen áll az új programra a vezérlőjéhez.

10. Fektessen be a minőség-ellenőrzésbe

Az Ön minőség-ellenőrzési folyamatai kulcsfontosságúak lehetnek a gyártási folyamatok állásidejének csökkentésében.

Azáltal, hogy termékei mindig megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, elkerülheti azokat a helyzeteket, amikor sok hibás terméket kell átdolgoznia. Az átdolgozások csökkentik a gyártóberendezések hatékonyságát, így ennek hatása jelentős lehet.

11. Legyen nyitott az új technológiákra

Azok a cégek, amelyek nem nyitottak az új technológiákra, valószínűleg megbuknak. Ez nem azt jelenti, hogy pénzt kell dobni minden új technológiára, amely jelenleg divatos. Stratégiai befektetést jelent olyan technológiába, amely segít elérni céljait.

A robottechnológia hosszú és bizonyított múltra tekint vissza. Sok gyártó számára ma már kockázatos stratégia a robotika alkalmazása mellőzése.

Az iparági trendekkel való naprakészen tartás segít azonosítani a potenciális lehetőségeket, amelyeket versenytársai még nem vettek észre, és tisztában lehet lenni azokkal a helyi és globális problémákkal, amelyek leállást okozhatnak az Ön vállalkozásában.

Ha naprakészen tartja magát a legújabb változásokkal, felkészülhet a potenciális iparági problémákra, amelyek érinthetik Önt. Ugyanakkor megismerheti azokat a megoldásokat, amelyek az Ön iparágában mások számára működnek.

13. Frissítse felszerelését

Ha gyártási folyamatai elavult berendezéseken alapulnak, ez a recept a megnövekedett állásidőre. Csak idő kérdése, hogy egy régi gép mikor okoz problémát.

A régi berendezések élettartamának meghosszabbításának egyik módja a robotika stratégiai alkalmazása bizonyos folyamatokban. Ez segít apránként modernizálni.

14. Készüljön fel a vészhelyzetekre

Még a legújabb technológiák és a kimerítő készenléti tervek mellett is előfordulhatnak olyan dolgok, amelyek teljesen kikerülnek az Ön irányítása alól.

Vészhelyzetek történnek, és amikor bekövetkeznek, jelentős leállást okoznak. Ha felkészült a váratlan eseményekre (például globális világjárványra, ellátási lánc összeomlásra vagy bármely más jelentős világeseményre), csökkentheti ezeknek az eseményeknek a hatását.

15. Alkalmazás-specifikus automatizálás használata

Ha a robotikát választja eszközként az állásidő elkerülése érdekében, akkor segít, ha a robotika megfelel az adott alkalmazásnak.

Ennek biztosításának egyik módja az, ha olyan robotprogramozó szoftvert választ, amelyet az Ön konkrét alkalmazásaihoz terveztek. Például a RoboDK programozási varázslókkal rendelkezik a gyakori feladatok széles skálájához, beleértve a robotmarást és a raklapozást.

Bármely gyártási folyamat leállása költséges és frusztráló lehet minden érintett számára. Ha azonban követi ezeket a tippeket, és az itt felsoroltakhoz hasonló stratégiákat alkalmaz, csökkentheti a termelési folyamatok tétlenségének idejét, még vészhelyzetek esetén is.