A régi gépek hátráltatják az Ön gyártási üzletét?

Talán elfogyott a támogatás a régi gépeihez. Egyre nehezebb cserealkatrészeket találni.

Lehet, hogy a szoftveres felületük régebbi, mint a csapatod tagjainak szinte mindenkié. Örökké tart, ha rávenni őket, hogy szépen játszanak az új számítástechnikai rendszerekkel.

De a működés korszerűsítése túl költséges, igaz? Ez nem csak egy új gép vásárlását jelenti. Ez azt jelenti, hogy a teljes folyamatot úgy kell átalakítani, hogy az megfeleljen a modern gyártógépek működésének.

Végül azt jelenti, hogy mindent megváltoztatunk.

Ha csak az egyik gépet a másikra cserélnénk, az rendben lenne. De talán már nem is gyártanak olyan gépeket, amelyek kezdenek problémákat okozni.

A múlt gépeit egyre inkább felváltja az IoT-kompatibilis, rugalmas automatizálás. Nem akarsz mindent megváltoztatni csak azért, mert egy-két régi gép már kezd gondot okozni.

Az Avanade tanácsadó cég jelentése szerint a vállalatok technológiájának átlagosan 31%-a örökölt. Az „örökség” definíciója az volt „Az IT-környezet elöregedő részei, amelyek kockázatot és költségeket növelnek az üzlet számára.” Gyártóként nemcsak informatikai rendszereinket fenyegeti az a veszély, hogy veszélyesen elavulnak.

Gondoljon a saját vállalkozására.

Valószínűleg hány gyártógépe van „túl a legjobbján?”

Hány közülük válik potenciális kötelezettséggé?

Minél tovább vár a frissítésre, annál valószínűbb, hogy valamelyik régi gépe veszélyezteti a gyártási műveletek integritását.

Meghosszabbíthatja meglévő berendezéseinek élettartamát?

Azt gondolhatja, hogy a legjobb megoldás a meglévő gépek élettartamának meghosszabbítása. Így folytathatja a munkát anélkül, hogy sok időt és pénzt költene a frissítésre.

Bizonyos helyzetekben meghosszabbítható az örökölt gép élettartama.

De tényleg ez a legbölcsebb választás?

A régi gépek újabb technológiával való integrálásának technikái messze nem ideálisak. Ide tartoznak: videokamerák használata analóg tárcsák olvasására (ha a géppel nem lehet programozottan kommunikálni); a régi soros portok javítása Etherneten keresztül; és testreszabott ipari számítógépek keresése a régebbi interfészek kezelésére.

Bár néhány ritka esetben szükség lehet ilyen megoldásokra, általában olyanok, mintha egy aranyozott sebtapaszt helyeznének el egy törött végtag fölé – ez sokba fog kerülni, és a probléma nem fog elmúlni.

Ahogy a Manufacturing Global nemrég kifejtette, ragaszkodva a régi rendszerekhez „Mindenképpen hamis gazdaság, hatalmas pénzügyi költségekkel, biztonsági kompromisszumokkal, kereskedelmi következményekkel és működési akadályokkal.” Az informatikai költségvetés hatalmas 60-80%-a jellemzően a régi rendszerek működésének fenntartására fordítódik.

De ez nem csak a költségekről szól. A frissítésnek számos további előnye is van.

Az egyik elveszett előny, ha ragaszkodunk a régi gépekhez, a modern automatizálással járó hatalmas rugalmasság. A robotokat például számos gyártási feladatra fel lehet használni oly módon, ami a régi gépekkel nem volt lehetséges.

Robotika használata apránkénti modernizálásra

A robotok nagyszerű első lehetőséget jelenthetnek a régi rendszerek frissítéséhez. Nagy rugalmasságuk azt jelenti, hogy a robotok számos gyártási művelethez alkalmazhatók. Nem korlátozódnak egyetlen speciális feladatra.

Az automatizálás más formáitól eltérően a robotikát apránként be lehet vezetni az üzletbe.

Tegyük fel például, hogy az Ön régi gépe olyan, amely automatikusan hegeszti az egyenes varratokat fémlemezben. A gép még működik, de kötelezettséggé válik.

A gépet lecserélheti egy hegesztőrobotra, amely könnyedén elvégzi ezt az egyszerű hegesztési feladatot. Miután ez az alkalmazás megfelelően működik, elkezdheti ugyanazt a robotot alkalmazni a vállalkozáson belüli egyéb hegesztési feladatokra.

Ez a megközelítés meglehetősen gyakori a robotika használatakor. Egyetlen alkalmazással kezdi, majd később bővíti robotképességét, akár úgy, hogy ugyanannak a robotnak ad többletmunkát, akár más robotokat vezet be. A robot még értékesebbé válik az Ön működése szempontjából.

Miért egyszerűbb, olcsóbb és bölcsebb egy kis teszt elvégzése?

A robotok apránkénti bevezetése bölcs stratégia.

Leküzdi azt az aggodalmat, hogy mindent meg kell változtatnia régi gépe frissítéséhez.

A múltban a robotok néha megkívánták, hogy a gyártósoron minden mást automatizáljon, hogy kompatibilis legyen a robottal. Ez ma már biztosan nem igaz.

Sokan csak egy kis teszttel kezdik, egyetlen robot segítségével.

Számos előnnyel jár, ha először egy kis tesztet végez:

  • Azt gyorsan elvégezhető – Egyetlen robot bevezetéséhez szükséges idő könnyen lehet, hogy rövidebb, mint a régi gép élettartamának meghosszabbítása és a többi rendszerrel való „jó játék” elérése.
  • Kutatások bizonyítják – A kis teszt elvégzésének technikája a döntési szakértők szerint az egyik leghatékonyabb stratégia a megfelelő lehetőség kiválasztásában.
  • Megbízhatóbb… A kis teszt során már korán kiküszöböli az alkalmazás nehézségeit, javítva az alkalmazás megbízhatóságát.
  • Költségvetést takarít meg – Ahelyett, hogy mindent megváltoztatna, ami drága és időigényes, csak annyi költségvetést költ, amennyi ténylegesen szükséges a régi gép működésének cseréjéhez.
  • Segít meggyőzni másokat – Sokan bizonytalanok, amikor azt látják, hogy robotok lépnek be a munkahelyre. A kis tesztalkalmazás eredményei segítségével mások is láthatják az előnyöket.