Hogyan tervezzen kiberbiztonsági stratégiát kisvállalkozása számára

Ön szerint egy kisvállalkozás tulajdonosának nem kell aggódnia a kibertámadások miatt? Az összes kibertámadás 46%-a 1000 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásokat érint. A kisvállalkozásoknak kevesebb erőforrásuk van a biztonsági paradigmába való befektetéshez. Ezért; a hackerek könnyen megtámadják az ilyen sebezhető rendszereket ahelyett, hogy a nagyvállalatok dollármilliókat költöttek volna kiberbiztonságra.

Egy jól átgondolt kiberbiztonsági terv segít kisvállalkozásának felkészülni a legrosszabbra, betartani az előírásokat, és megmutatja az ügyfeleknek, hogy adataik biztonságban vannak. Kezdjük egy átfogó kiberbiztonsági stratégiával kisvállalkozása számára.

Azonosítsa a fenyegetés vektorait

A jól megtervezett kiberbiztonsági stratégia első lépése a támadási lehetőségek azonosítása a rendszerben. Néhány leggyakoribb terület, ahol a hackerek általában támadnak:

1. A titkosítás hiánya

Ezt nem szabad figyelmen kívül hagynia, ha bármilyen vállalkozást vezet. Gondoskodjon arról, hogy a hálózatra vagy a hálózatról továbbított információk titkosítva legyenek az érzékeny adatok védelme érdekében.

2. Rosszindulatú kívülálló

Néha nincs szükség külső támadásra, mert vírust táplál a cégén belül. Ezért mindig a legjobb, ha azonosítja azokat, akiknél rosszindulatú alkalmazott van a rendszerében.

3. Gyenge hitelesítő adatok

A hitelesítő adatok ellopásának költsége 65%-kal nőtt 2020 óta. Soha ne védje hitelesítő adatait gyenge vagy ismétlődő jelszavakkal, mivel ez arra hívja a támadókat, hogy hozzáférjenek szellemi tulajdonához és bizalmas adataihoz.

4. Nem javított vagy elavult szoftver

A szoftverjavítások naprakészen tartása idő- és pénzigényes, de rendkívül fontos a biztonsági keretrendszer kezeléséhez. Ha adatait elavult szoftveradatbázisok tárolják, adja hozzá a sebezhetőségek listájához.

5. Hibás konfigurációk

A rossz konfigurációk mindig a támadók kedvenc helyszínei, legyen szó hálózati konfigurációról vagy alkalmazásbiztonsági vezérlőkről.

A fenyegetések, kockázatok és jogorvoslatok fontossági sorrendjének meghatározása előtt határozza meg azokat a szabályokat és előírásokat, amelyeket vállalatának be kell tartania. Ha már ismeri a megfelelőségi szabványokat, ismerje meg, hogyan hatnak ezek a biztonsági megoldásokra.

A leggyakoribb biztonsági előírások, amelyeknek egy vállalatnak joga van betartani, a Kaliforniai Fogyasztói Adatvédelmi Törvény (CCPA), az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR) és az EU fizetési szolgáltatásokról szóló irányelve (PSD2).

Részesítse előnyben kockázatait és eszközeit

Ha végzett a fenyegetési vektorok felvételével, fontos, hogy végigmenjen egy kockázatértékelésen, és hozzon létre egy prioritási listát az eszközökről. Egyszerűen fogalmazva, meg kell határoznia, hogy vállalkozása mely összetevői bírnak a legnagyobb jelentőséggel, és meg kell határoznia ezen összetevők sebezhetőségének szintjét. Így könnyen megfogalmazhatja az ellenintézkedéseket minden egyes azonosított fenyegetés esetén.

Fogalmazzon meg biztonsági irányelveket a kockázatok kiküszöbölésére

A következő lépés a következő kérdés: „Hogyan védhetem meg vállalkozásomat a felsorolt ​​fenyegetésektől? Meg kell értenie, hogy mely ellenintézkedések hatékonyak az Ön rendszerében, és hogyan építheti be ezeket meglévő infrastruktúrájába. A hálózat védelme és a hozzáférés-vezérlési protokollok használata biztonságossá teheti rendszerét.

Hálózati biztonság

A tűzfal elsődleges forrása a hálózat védelmének a hackerekkel szemben azáltal, hogy falat képez a rendszer és a hálózat között. A rendszerébe beáramló és onnan kiáramló összes információ védett, és minden gyanús szereplő, aki a hálózatába próbál behatolni, meg van akadályozva. A vállalkozások a virtuális magánhálózatokat használják alkalmazásaik és eszközeik védelmére.

Hozzáférés-vezérlési protokollok

A legalapvetőbb védelem az átjáró biztonságossá tétele, hogy senki ne férhessen hozzá a rendszerhez engedély nélkül. Ez az oka annak, hogy a Zero Trust infrastruktúra egyre nagyobb teret hódít a fősodorban. A Zero Trust kijelenti, hogy mind a belső, mind a külső környezet veszélyeztetheti a rendszert, ezért nem szabad megbízni benne.

Ez a megközelítés egykor a felhőalapú adatbiztonság része volt, de mostanra a végpontok biztonságába kerül. Szerezzen mélyebb betekintést a Zero Trust Endpoint biztonságába, és értse meg, hogyan segít ez az integrált megközelítés kisvállalkozása kiberbiztonságának megtervezésében.

Az alkalmazottak mélyreható képzése

Az emberi hiba mindig a fő probléma a vállalkozások kiberbiztonsági tervében. Nem számít, mennyire meggyőző és biztonságos a terve, a nem tudatos alkalmazottak pusztítást okozhatnak. Képezze alkalmazottait a kiberbiztonsági tervére. Tisztában kell lenniük a rendszeren belüli potenciális fenyegetésekkel és azzal, hogyan kell reagálni kibertámadás esetén.

Meg kell érteniük, mely biztonsági intézkedések tehetik kockára a vállalkozás adatait és információit. (ne nyisson meg rosszindulatú vagy gyanús oldalakat, ne jelentkezzen be üzleti fiókkal nem biztonságos Wi-Fi kapcsolaton, ne küldjön bizalmas információkat személyes vagy telefonos megerősítés nélkül stb.)

Tesztelje tervét

Most, hogy feltérképezte a biztonsági réseket és kezelte a gyenge pontokat, a terv kidolgozása jön a szórakoztató részbe. Tervezze meg a tesztet, hogy ellenőrizze, érdemes-e végrehajtani vagy sem. Egy etikus hacker hozzáférhet az Ön üzleti adataihoz, vagy lerombolhatja a hálózatát.

A penetrációs teszteknek többféle típusa is lehet.

  • Fehér doboz teszt: Egy hacker információt kap a célvállalkozás titkos információiról.
  • Vak teszt: A hacker csak a célvállalat nevét látja el.
  • Külső teszt: A hacker feladata, hogy megtámadja a célvállalat külső technológiáját, például webhelyét vagy külső hálózati szervereit.
  • Belső teszt: hacker a feladatot a célvállalat belső hálózatáról hajtja végre.

Kövesse nyomon és frissítse tervét:

Bár a biztonsági terve hatékony, folyamatosan figyelnie kell rendszerét digitális eszközei védelme érdekében. Győződjön meg arról, hogy az összes hálózat és eszköz titkosítva van, a tűzfal beállításai optimalizálva vannak, a víruskereső és a kártevőirtó telepítve van, és minden naprakész. A kiberbiztonságot nem lehet egyszerre megtenni; ez egy élő dokumentum, amelynek alkalmazkodnia kell a folyamatosan változó biztonsági trendekhez.

Hozzon létre egy robusztus választervet:

Az alapvető biztonsági keretrendszer a támadások 98%-át megvédi, ami azt jelenti, hogy a hackerek továbbra is bejuthatnak a páncél repedéseiből. Ilyen esetekben egy hatékony reagálási terv csökkenti a veszteségeket, ha incidens történik. Ezenkívül gondoskodjon a rendszer összes kritikus összetevőjének biztonsági mentéséről.

Utolsó szavak:

A hackerek a gyenge biztonsági infrastruktúrát támadják meg, ezért kisvállalkozásának védelme elengedhetetlen. Most, hogy ismeri a kisvállalkozások átfogó kiberbiztonsági tervének lépéseit, már csak el kell kezdenie. Előfordulhat, hogy kisvállalkozása korlátozott erőforrásokkal rendelkezik. A fent említett lépések azonban kiemelték azokat a kulcsfontosságú területeket, amelyek segítségével egyszerű biztonsági tervet készíthet kisvállalkozása számára.