A tökéletes recept a legjobb WhatsApp üzenetsablonok létrehozásához

Készítsen hatékony WhatsApp üzenetsablonokat, amelyeket egy menetben jóváhagynak ezzel a többfunkciós útmutatóval.

A WhatsApp nagyon különös figyelmet fordít arra, hogy Ön mint vállalkozás milyen élményt nyújt felhasználóinak. Attól kezdve, hogy a felhasználók csak azokat az információkat kapják meg, amelyeket beleegyeztek, és figyelemmel kíséri, hogy mit küld nekik, a WhatsApp megköveteli a vállalkozásoktól, hogy betartsák irányelveit. Az egyik az üzenetsablonok létrehozása, amelyeket a WhatsApp gyorsan jóváhagy. Ebben a blogban mindent megtalál, amit szem előtt kell tartania, amikor WhatsApp üzenetsablonokat hoz létre vállalkozása számára.

Mik azok a WhatsApp üzenetsablonok?

A WhatsApp üzenetsablonjai olyan üzenetformátumok, amelyek segítségével a vállalkozások üzeneteket küldhetnek a felhasználóknak, miután jóváhagyták. Ezeket a sablonokat elküldheti a felhasználóknak, miután kifejezetten feliratkoztak az Ön vállalkozásától érkező kommunikáció fogadására.

Mielőtt sablonokat használna a felhasználókkal való kommunikációhoz, el kell küldenie azokat a WhatsApp-nak jóváhagyásra. Az alkalmazás minden sablont felülvizsgál, és 48 órán belül jóváhagyja vagy elutasítja azokat. A jóváhagyási folyamat biztosítja, hogy a vállalkozások ne küldjenek spamet ügyfeleiknek promóciós tartalommal. (A WhatsApp engedélyez NÉHÁNY promóciós sablont, ezeket később a blogban tárgyaljuk)

Használhatja információk közlésére az ügyfelekkel vagy a leendő ügyfelekkel, miután a WhatsApp jóváhagyta. Ezekkel az üzenetsablonokkal beszélgetést kezdeményezhet, ami nagyobb elköteleződést és több üzletet eredményez a vállalat számára.

A WhatsApp sablonok helyőrző értékeket használnak eredeti verziójukban, amelyek helyettesíthetők dinamikus tartalommal. A helyőrzőket dupla kapcsos zárójelben ({{…}}) jelöljük.

A WhatsApp üzenetsablonokkal, más néven magasan strukturált üzenetekkel (HSM) szabványosíthatja az üzleti kommunikációt, például:

 • Időpont emlékeztetők
 • Lekérdezések felbontások
 • Fizetési frissítések
 • Szállítási és szállítási információk
 • Függőben lévő ajánlatok és így tovább.

A WhatsApp díjat számít fel a vállalkozásoknak a sablonüzenetek küldéséért. Korábban a WhatsApp a felhasználóknak küldött üzenetek/értesítések száma alapján számította fel a vállalkozásokat. 2022. február 1-jétől azonban a WhatsApp az értesítésen alapuló árképzésről a beszélgetésalapú árképzési modellre váltott. Az új árképzés bizonyos tényezőktől függ.

Itt van minden, amit az új WhatsApp üzleti árazásról tudnia kell.

WhatsApp üzenet- és értesítési kategóriák

A sablonok segítségével automatizálhatja az üzenetek különféle kategóriáit. Általánosságban ezek az értesítési kategóriák a következők szerint osztályozhatók.

 1. Fiókfrissítés: Értékes információkkal szolgál a felhasználói fiókokról és a hozzájuk kapcsolódó frissítésekről vagy változtatásokról.
 2. Figyelmeztetés frissítése: Figyelmeztetések küldése fontos hírekről vagy irányelvváltozásokról.
 3. Időpont frissítés: Emlékeztesd, erősítsd meg vagy frissítsd a felhasználókat a közelgő találkozókra vonatkozóan, vagy küldj nyomon követési információkat a korábbi találkozókra vonatkozóan.
 4. Automatikus válasz: Automatikus válaszok küldése, ha a vállalkozás offline állapotban van, vagy nem tud válaszolni.
 5. Problémamegoldás: Válaszoljon ügyfelei kérdéseire, aggályaira és panaszaira.
 6. Fizetési frissítés: Frissítéseket küldhet a visszaigazolt, függőben lévő vagy sikertelen fizetésekről.
 7. Személyes pénzügyek frissítése: Hitel-, terhelési és aktuális egyenlegfrissítések küldése.
 8. Foglalási frissítés: Frissítéseket küldhet a foglalási információkról, például jegyekről, foglalásokról, szállodákról stb.

Üzenetsablonok létrehozása és jóváhagyásra való beküldése

A WhatsApp kétféleképpen határozza meg az üzenettípusokat.

 • WhatsApp munkamenet üzenetek vagy csevegőüzeneteket küldenek és fogadnak, miután a felhasználó beszélgetést kezdeményez egy vállalkozással. A munkamenet 24 óráig tart attól számítva, hogy a vállalkozás első választ ad a felhasználónak. A WhatsApp nem számít fel díjat a további üzenetekért, ha az ügyfél az első üzenettől számított 24 órán belül válaszol.
 • WhatsApp sablonok akkor használatosak, amikor a vállalkozás kezdeményezi a beszélgetést, és előzetesen jóvá kell hagyni őket az alkalmazással. Mint fentebb említettük, a sablonüzenetek díjkötelesek.

A sablonüzeneteket a WhatsApp-nak jóvá kell hagynia, mielőtt elküldheti őket ügyfeleinek. A sablon jóváhagyása után azonban nem szerkesztheti azt. Amíg a jóváhagyásra vár, továbbra is küldhet munkamenet-üzeneteket. A módosításokhoz új sablont kell beküldenie.

Kövesse az alábbi lépéseket egy új WhatsApp üzenetsablon létrehozásához:

 1. Nyissa meg a WhatsApp Managert a Business Manager alkalmazásból.
 2. A bal oldali navigációs menüben kattintson a gombra Üzenet sablonok. (Több WABA esetén válassza ki a kívánt fiókot a legördülő menüből)
 3. Kattintson Üzenetsablon létrehozása.
 4. A típus név a sablonhoz csak kisbetűkkel, számokkal és aláhúzásjelekkel, és válassza ki a a Sablon kategória a legördülő menüből.
 5. Válaszd ki a nyelv.
 6. Töltse ki a Üzenet tartalma szakasz hozzáadásával opcionális fejléc, üzenettörzs, opcionális lábléc és opcionális cselekvésre ösztönző gombok.
 7. Kattintson Benyújtási kérelem hogy benyújtsa jóváhagyásra a sablont.

A beküldött sablonok állapotát az Üzenetsablonok képernyőn tekintheti meg. A jóváhagyás után létrehozhat egy közönséget, amelyhez továbbítja az üzenetet. Vegye figyelembe, hogy ha a sablonüzenet URL-t tartalmaz, győződjön meg arról, hogy a linknek van egy működő céloldala, amely a vállalkozásához vezet. Az érvénytelen URL-eket a WhatsApp elutasítja.

WhatsApp üzenetsablonok eltávolítása

Tudjuk, hogy a WhatsApp nem teszi lehetővé a sablonüzenetek szerkesztését, miután azt jóváhagyták. Ha szerkeszteni szeretne egy sablont, először törölnie kell, és létre kell hoznia egy újat. Tudnia kell, hogy egy sablon törlése után a törlést követő 30 napig nem használhatja ugyanazt a sablonnevet új sablon létrehozásához.

Ha törölni szeretne egy üzenetsablont a profiljából, kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Nyissa meg a WhatsApp Managert a Business Managerben.
 2. Kattintson az Üzenetsablonok fülre.
 3. Az üzenetsablon törléséhez válassza a „kuka” ikont.
 4. Kattintson a Küldés gombra a sablon végleges törléséhez.

Ha a törölt sablont használta egy jelenleg kézbesítetlen üzenet elküldésére, a WhatsApp a következő 30 napon belül megpróbálja kézbesíteni. Ez az a türelmi időszak, amelyet a WhatsApp biztosít a jelenleg kézbesítetlen üzenetek küldésére használt jóváhagyott sablonokhoz. Ha azonban az üzenetet a törlés után 30 nappal küldik el, a címzett nem kapja meg az üzenetet, és a vállalkozás „A szerkezet nem elérhető” hibaüzenetet kap.

Ideális WhatsApp sablon példák

Néhány elfogadható WhatsApp üzenetsablon példa a következő lehet.

 1. Kedves {{name}}! Üdvözöljük a TravelWorldben. Fiókod regisztrációja sikeres. Részletekért hívja a vagy írjon nekünk e-mailt az címre. A megerősítő dokumentumokért felkeresheti weboldalunkat is.
 2. Szia {{name}}! A(z) {{number}} számú rendelés kifizetése függőben van. Kattintson erre a linkre a fizetés befejezéséhez és a rendelés megerősítéséhez.
 3. Szia {{name}}! Köszönjük, hogy {{dátum}} napon leadta a(z) {{number}} számú megrendelését. Megrendelése feldolgozás alatt áll. Tájékoztatjuk, amint kiszállításra kerül. Ha bármilyen kérdése vagy frissítése van, kérjük, válaszoljon erre az üzenetre, mondván: TRACK.

Sablonüzenet jóváhagyási feltételei

A WhatsApp Business üzenetsablont akkor hagyjuk jóvá, ha megfelel bizonyos feltételeknek. Alapvetően az üzenetnek világosnak, tömörnek és a felhasználó számára értékesnek kell lennie. Nem lehet promóciós vagy pusztán marketing jellegű.

Alapelvként a WhatsApp elutasítja azokat az üzenetsablonokat, amelyek rendelkeznek a következőkkel:

 • Felnőtt tartalom
 • Több mint négy egymást követő szóköz a sablonban
 • Állategészségügyi termékek és értékesítés
 • Szerencsejáték, alkohol vagy dohányzás
 • Kábítószerekkel és kábítószerrel kapcsolatos kellékekkel kapcsolatos tartalom vagy termékek
 • Feliratkozási üzenetek, például új blogbejegyzések, hírlevelek stb.
 • A védelemhez, fegyverekhez, robbanóanyagokhoz stb. kapcsolódó termék

Tippek jóváhagyott üzenetsablonok írásához

A WhatsApp sablonüzenetekre vonatkozó irányelvei növelik annak esélyét, hogy jóváhagyják az üzenetsablonokat.

 • A sablonoknak tömörnek és világos céllal kell rendelkezniük. A cél hiánya spamnek fog tűnni, amit a WhatsApp határozottan elutasít. Ezért tisztában legyen azzal, hogy milyen információt szeretne megadni.
 • Használja a megfelelő formátumot, például dupla göndör zárójelet. A WhatsApp minden helytelen formátumot elutasít A helytelen formátumokat az alkalmazás azonnal elutasítja.
 • Válassza ki a megfelelő kategóriát és nyelvet, és adja meg az összes releváns adatot. Ne hagyja ki, hogy a sablon nevét csak alfanumerikus karakterekkel és aláhúzásjelekkel írja be.
 • A WhatsApp API-sablonok nem tartalmazhatnak nyelvtani vagy helyesírási hibákat. Ezért, mielőtt jóváhagyásra benyújtaná, alaposan olvassa el a tartalmat.
 • Ha nyomon követési sablont ír, ügyeljen arra, hogy egyértelmű hivatkozásokat adjon az előző kontextusra, hogy a felhasználó ne keveredjen össze.
 • A jóváhagyás nagyobb esélye érdekében kérje le a sablon szakértői felülvizsgálatát vagy ellenőrzését, mielőtt elküldi.
 • Használja a „visszajelzés” szót a „felmérés” helyett, mivel a WhatsApp nem nézi jó szemmel, ha felméréseket küld az ügyfeleknek.
 • Győződjön meg arról, hogy minden üzenet márkanéven van, és a megadott témához igazodik.
 • Próbáljon meg minden sablont tranzakciós formában tartani, például a megrendelés visszaigazolását, a szállítási frissítéseket stb.
 • Bár most már küldhet bizonyos promóciós tartalmat, szabályoznia kell az ilyen típusú tartalmakat, hogy elkerülje a spamként való címkézést.
 • Adja meg a médiatípust, ha az üzenetsablon tartalmaz olyan médiát, mint a képek, PDF-ek, GIF-ek, videók stb.

Ha a fenti normák betartása ellenére a WhatsApp üzenetsablon-tervét elutasítják, felülvizsgálhatja, és újra benyújthatja jóváhagyásra.

Az elutasított üzenetsablonok felülvizsgálata

Amikor a WhatsApp elutasítja az üzleti sablont, általában az elutasítás okának kódját adja meg. A megtekintés segít megérteni, hogy mi volt kifogásolható a tartalomban, és hogyan módosítható a jóváhagyás érdekében.

Az elutasított sablon helyett bármikor beküldhet egy módosított sablont. Az elutasítás néhány oka lehet:

 • TAG_CONTENT_MISMATCH: Ez azt jelenti, hogy a sablonkategória vagy a kiválasztott nyelv nem egyezik a sablon tartalmával. Ennek kijavításához válasszon relevánsabb kategóriát, vagy módosítsa a tartalmat, hogy kontextuálisabb legyen.
 • ÉRVÉNYTELEN FORMÁTUM: Ha a formátumelemeket, például a helyőrzőket és a változókat helytelenül adja hozzá, a WhatsApp elutasítja a sablont. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő formátumot és dizájnt használja a tartalomban.

Ha a sablont a problémák kijavítása után sem hagyták jóvá, megpróbálhat további részleteket megadni a tartalomban. Hosszabb ideig tartó elutasítás esetén támogatási jegyet is emelhet, elmagyarázhatja a problémát a WhatsAppnak, és megkérheti, hogy vizsgálják felül a sablont.

A WhatsApp Business-szal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdései itt vannak!

Példák elutasított üzenetsablonokra

Bizonyos esetekben a WhatsApp valószínűleg elutasítja az üzenetsablont. Tekintse meg ezeket a példákat, hogy többet megtudjon.

 • Szia {{name}}! {{name}} vagyok a -től. Szeretnék néhány promóciós kedvezményt kínálni Önnek korlátozott ideig az alkalmazásunkban. Exkluzív termékeihez és szolgáltatásaihoz kattintson erre a linkre, és válaszoljon néhány kérdésre. Ne aggódjon, adatait nem osztjuk meg senkivel. (Ez a sablon félreérthető. „Néhány kedvezmény”, „exkluzív termékek és szolgáltatások” és „néhány kérdés” olyan homályos promóciós nyilatkozatok, amelyek használatát a WhatsApp elítéli.)
 • Szia {{name}}! Szeretné aktiválni előfizetését alkalmazásunkra? Ezt gyorsan és egyszerűen megteheti néhány lépéssel itt. Érje el előfizetését a {{link}} oldalon, és egyetlen érintéssel élvezze az összes előnyt. További információért lépjen kapcsolatba velünk.
 • Szia, {{name}}. vagyok a -től. Néhány napja próbálom elérni Önt e-mailben, hogy megbeszéljünk egy exkluzív üzletet. Kérem, engedje meg, hogy néhány percig beszéljek önnel, hogy elmagyarázzam a részleteket.

Nem tranzakciós WhatsApp sablonüzenetek

2021 szeptemberétől a WhatsApp lehetővé tette a vállalkozások számára, hogy marketing- és promóciós tartalmakat küldjenek WhatsApp sablonos üzeneteken keresztül, bizonyos korlátozások és bevált gyakorlatok betartásával.

 • Csakúgy, mint a tranzakciós sablonüzenetek esetében, a felhasználóknak kifejezetten fel kell iratkozniuk a promóciós tartalom fogadására.
 • Továbbra sem sugározhat promóciós értesítéseket.
 • A sablon tartalmának személyre szabottnak kell lennie, értéket kell adnia a felhasználó számára, és tartalmaznia kell egy világos CTA-t.

Hogyan nézne ki egy elfogadható, személyre szabott promóciós sablon

B: Szia Maya. A nap legboldogabb visszatérése! Buli sima 20% kedvezménnyel az idei szezon legfrissebb termékeire ma: hampershoes.com/birthday

[can we show an example of promotional template? It can be in the form of a creative]

Ne feledje, hogy üzenetsablonjait továbbra is szigorúan a WhatsApp ellenőrzi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem sérti a WhatsApp üzleti és kereskedelmi irányelveit.

Következtetés

A WhatsApp üzenetsablonok áldás a vállalkozások számára, hogy kényelmes platformon érjék el az ügyfeleket. A WhatsApp chatbot és a beszélgetős mesterséges intelligencia segítségével most minden eddiginél könnyebben léphet kapcsolatba a fogyasztókkal, azonnal megoldhatja a problémáikat, és megfelelő frissítéseket biztosíthat az ügyfélszolgálati képviselők adóztatása nélkül.