Amit a versenytársak tudnak az elektronikai összeszerelő robotokról?

Szeretnél lépést tartani az iparágadban tevékenykedő többi vállalattal… de vajon az elektronikai összeszerelő robotok a megfelelő választás?

Ha még nem telepített összeszerelő robotokat, akkor felmerülhet a kérdés, hogy alkalmasak-e az elektronikai üzletágára.

Mit tudnak már versenytársai az összeszerelő robotokról?

Az elektronikai ipar jelenleg az egyik leggyorsabban növekvő robothasználati iparág. A 2020-as globális világjárvány hatásait követően a jelek arra utalnak, hogy az iparágban a robotok iránti kereslet növekszik, mivel az elektronikai cégek tevékenységük javítására és termelékenységük növelésére törekednek.

Az egész iparágban a vállalatok robotautomatizálást alkalmaznak összeszerelési folyamataik egyszerűsítésére.

Lemaradsz, ha nem használsz elektronikai összeszerelő robotokat?

Az összeszerelő robotok nem igényelnek sok befektetést?

Ha még nem fektetett be összeszerelő robotokba, akkor felmerülhet a kérdés, vajon ezek a megfelelő mód-e a költségvetés elköltésére.

Mint minden új technológiának, a robotoknak is vannak kezdeti költségei és bizonyos folyamatos költségei.

Van értelme az Ön haszonkulcsának összeszerelő robotokba fektetni?

Az elektronika jelenleg a világ egyik legversenyképesebb iparága. A margók szűkek. Nehéz lehet egy vagy több összeszerelő robot megvásárlását indokolni, különösen a vállalata által a közelmúltban valószínűleg tapasztalt különféle nyomások miatt. Nehéz lehet lépést tartani az összetett ellátási láncokkal, az ingadozó termékkeresletekkel és a megnövekedett fenntarthatósági előírásokkal.

Egyes elektronikai gyártók úgy gondolják, hogy a megoldás csak az, hogy több tevékenységet helyeznek át az alacsonyabb munkaerőpiacokra. Ez azonban már nem elég a versenyelőny fenntartásához. Még ezeken a piacokon is robotokat használnak az emberek.

Kínában például óriási növekedés tapasztalható a robothasználat terén. A becslések szerint 2024-re egyedül Kínában a robotok iránti kereslet akkora lesz, mint a globális robotikai piac többi részének.

Ha azt szeretné, hogy cége élen járjon, a robotok kulcsfontosságúak.

Miért biztonságos az elektronikai összeszerelő robot?

Az összes robotalkalmazás közül az elektronikai összeszerelés valószínűleg az egyik legtöbbet kipróbált és tesztelt feladat az iparágban.

Az összeszerelő robotokat évek óta használják az elektronikai iparban, előnyeiket a gyártók már régóta megértették.

A modern elektronikai összeszerelés a következetességen és a pontosságon alapul.

Még 2011-ben, egy évtizeddel ezelőtt az összeszerelő robotok már nagyszerű lehetőséget jelentettek az elektronikai cégek számára gyorsaságuknak, pontosságuknak és precizitásuknak köszönhetően.

Ha növelni szeretné a robotika alkalmazását a vállalkozásában, egy összeszerelő robot hozzáadása most meglehetősen biztonságos megoldás.

5 módszer, amellyel az elektronikai gyártók többet hozhatnak ki az összeszerelő robotokból

Azok az elektronikai cégek, amelyek már most is maximalizálják az összeszerelő robotok használatát, általában követik az alábbi 5 tippet:

1. Válassza ki a robotok típusát az adott feladathoz

Az elektronikai gyártásban különféle típusú robotok használhatók. A konkrét feladattól függően az egyik robot alkalmasabb lehet, mint a másik.

Két általánosan használt robot az elektronikai összeszereléshez:

  • Scara robotok — A klasszikus megoldás az elektronikai összeszereléshez, a Scara robotok kis helyigényűek és nagyon pontosak, ami tökéletes a legtöbb összeszerelési feladathoz.
  • Delta robotok — Ezek a nagy sebességű robotok nagyon hasznosak a pick and place-hoz, de egyes modellek pontossága alkalmassá teszi őket bizonyos összeszerelési feladatokra.

2. Használja a megfelelő programozási eszközöket

Sok elektronikai cég követ el hibát, amikor robotokat telepít – csak azokat a programozási lehetőségeket használják, amelyeket a gyártó a robothoz mellékel. Ez nagyon korlátozóvá válhat, és azt jelenti, hogy olyan programozási rendszerhez van kötve, amely nem felel meg teljesen az igényeinek.

Rugalmasabb programozószoftver használatával gyorsabban üzembe helyezheti összeszerelő robotját. Ezenkívül könnyebben frissítheti a robot programozását, hogy reagáljon a piaci változásokra, amelyek jelenleg az elektronikai iparban jellemzőek.

3. Kezdje a nagy értékű összeszerelési feladatokkal

Ha maximalizálni szeretné robotja befektetésének megtérülését, akkor érdemes azokra az összeszerelési feladatokra összpontosítani, amelyek a legtöbb értéket hozzák a műveletekhez.

Például van-e olyan feladat, amely sok órás ismétlődő munkát igényel az emberi dolgozók számára, és megakadályozza őket abban, hogy más feladatokat hajtsanak végre az üzletben? Vagy van olyan kézi összeszerelési feladat, ami rendszeresen veszteséget termel? Az ilyen feladatok jó jelöltek lehetnek, mivel valószínűleg azonnali hozzáadott értéket adnak a folyamathoz.

4. Kezdje kicsiben és építse fel

Amikor elkezd gondolkodni a robotokban rejlő lehetőségeken, csábító a „nagyban gondolkodni”. Sok feladatot szeretne automatizálni.

Az összeszerelő robotokkal a legnagyobb sikert azonban azok a cégek értek el, amelyek csak egyetlen kis robotalkalmazással kezdték. Amikor ez a robot bevált, továbbfejlesztették összeszerelési automatizálásukat, hogy erre a sikerre építsenek.

5. Iteráció és optimalizálás idővel

Hagyományosan nehéz volt frissíteni a robot programját a robotok programozásához szükséges magas készség és tapasztalat miatt. Ez azt jelentette, hogy a robot telepítése után általában nem volt lehetséges a program módosítása.

Az egyszerű robotprogramozási eszközök mostantól lehetővé teszik, hogy saját maga is programozza robotját. Még ha robotintegrátorral dolgozik is a kezdeti üzembe helyezés során, ez azt jelenti, hogy ismételheti az összeállítási alkalmazást, és idővel optimalizálhatja azt. Gyakran itt jönnek a legnagyobb fejlesztések.

Az elektronikai összeszerelő robot gyors üzembe helyezése

Szeretne saját elektronikai összeszerelő robotjával kezdeni?

Egy jó lehetőség a választott feladat tesztelésére, ha az alkalmazást robotszimulátorban, például a RoboDK-ban készíted el. A szoftverben egyszerre érvényesítheti az alkalmazást, kiválaszthatja a feladathoz legmegfelelőbb robottípust és elkészítheti a robotprogramot, még mielőtt a fizikai robotot megvásárolta volna.