Az eddigi legtöbb szolgáltatásban gazdag verzió

Megjelent a RoboDK új jelentős kiadása, és jobb, mint valaha!

Növeltük a teljesítményt, több robottal és eszközzel kompatibilitást adtunk, és javítottunk a teljes körű támogatáson.

Nézzük meg, mitől olyan nagyszerű a RoboDK 5.0.

Néha a szoftverfrissítések észrevétlenül mennek el.

Itt a RoboDK-nál rendszeresen adunk hozzá funkciókat és új támogatást vezetünk be a szoftverhez. Ha új funkciót keres, tudassa velünk a fórumon, és megfontoljuk, hogy hozzáadjuk a szoftverhez (vagy segítünk a funkció használatában, ha már benne van).

Az egész évben végrehajtott kisebb frissítéseink tele vannak elképesztő új funkciókkal és extra kompatibilitásokkal, amelyek valóban megváltoztathatják az Ön konkrét robotalkalmazását. Nem mindig kiabálunk a kisebb frissítések miatt, de segítenek gazdagítani a RoboDK használatának élményét.

De néha kiadunk egy új frissítést, amiért érdemes kiabálni.

A RoboDK 5.0 egy ilyen kiadás.

Íme 10 ok, amiért a RoboDK 5.0 a valaha volt legjobb verzió:

1. Akár 2-szeres sebességnövelés összetett projekteknél

A RoboDK már egy gyors szoftvercsomag volt. Más robotikai szoftverektől eltérően nem igényel rendkívül nagy teljesítményű számítógépet a futtatásához. A RoboDK-t akár normál laptopon is futtathatja egyszerű projektekhez. Minél nagyobb teljesítményhez fér hozzá, annál többet tud kihozni belőle az összetett projekteknél.

Ez a legújabb kiadás kevesebb RAM-ot használ, mint korábban, és akár kétszer gyorsabban futhat összetett projektek esetén.

2. Továbbfejlesztett grafikai teljesítmény

Egy másik teljesítménynövekedés ebben az új verzióban a megnövelt grafikus képességek. Általánosságban javítottuk a grafikus teljesítményt, beleértve a textúrák és a GPU-gyorsított renderelés támogatását.

További tippek a szimulációk teljesítményének javításához dokumentációnk megjelenítési teljesítmény szakaszában.

A RoboDK nem igényel elképesztő grafikus processzorokat egy egyszerű projekt futtatásához. Ezek az új frissítések azonban felgyorsítják a teljesítményt azokban a szempontokban, amelyek nagy grafikus feldolgozást igényelnek (pl. amikor sok robotot jelenítenek meg ugyanazon a munkaterületen sok különböző objektummal).

3. Beépülő modulok kedvenc CAD-csomagjaihoz

Az elmúlt egy év során számos népszerű CAD/CAM csomag támogatását vezettük be. Ezek egy RoboDK beépülő modul formájában érkeznek a csomaghoz, amellyel CAD-modelleit és CAM-generált elérési útjait közvetlenül a RoboDK-ba küldheti.

A RoboDK 5.0-ban először vezettük be a Solid Edge támogatását.

4. Továbbfejlesztett kameraszimuláció

A RoboDK hosszú ideje képes szimulálni az egyszerű kamerákat. Ez lehetővé teszi a számítógépes látást igénylő robotalkalmazások tesztelését. A múlt év végén kiadtunk egy funkciót, amely lehetővé tette, hogy ezek a szimulációk még valósághűbbek legyenek.

Az 5.0-s verzióban még tovább bővítettük a RoboDK kameraszimulációs képességeit.

Íme néhány dolog, amit a kameraszimuláció javítása érdekében tettünk az új verzióban:

  • 2D kamera szimulációk dokkolási lehetősége.
  • Egy pixel méretű paraméter a 2D kamera szimulációkhoz.
  • Példa az objektív torzításának szimulálására 2D kamera szimulációkhoz.

5. Több mint 500 támogatott robot

A támogatott robotmárkák és modellek listája lenyűgöző ütemben bővül a RoboDK-ban. A kiadás időpontjában már több mint 500 robotmodellt támogatunk 50 robotmárkától.

És ezek csak azok a robotok, amelyek már szerepelnek a Robot Könyvtárunkban – azaz olyan modellek, amelyek egy gombnyomással importálhatók és használhatók a szoftveren belül. A RoboDK szinte bármilyen ipari robotot támogat. Ha úgy találja, hogy az Ön által választott robot még nincs meg, tudassa velünk, és tudunk segíteni.

6. Továbbfejlesztett beépülőfelület

A RoboDK API kulcsfontosságú funkció, amely lehetővé teszi az integráció testreszabását és automatizálását, miközben továbbra is márkamentes marad. Az új verzió egy komplett plugin felületet tartalmaz, amely nem ad korlátokat a RoboDK felület testreszabásához.

Hasznos nyílt forráskódú beépülő modulokat találhat, például egy OPC-UA bővítményt vagy egy robotpilóta bővítményt.

Könnyedén létrehozhat saját alkalmazásokat a Python-szkriptek alapján.

Ön OEM vagy integrátor? Ez a funkció segít a termékek éles üzembe helyezésében, minden eddiginél gyorsabban, miközben megvédi IP-jét, és továbbra is márkagnosztikus marad.

7. Kiterjesztett RoboDK API/SDK

A RoboDK már most is az egyik legjobb, legrugalmasabb SDK a robotprogramozáshoz. Ez lehetővé teszi a programozók számára, hogy a robotok képességeit messze túlmutassák a korábban lehetségesnél.

A RoboDK 5.0-ban beléptünk a márka-agnosztikus robotprogramozás új világába. Az új verzió egy komplett plugin felületet tartalmaz, amely nem ad korlátokat a RoboDK felület testreszabásához.

Könnyedén létrehozhatja saját alkalmazásait Python szkriptekkel, és hozzáadhatja őket a RoboDK-hoz az új AppLoader segítségével. Már most is egyre bővül a kipróbálható nyílt forráskódú bővítmények listája.

8. Továbbfejlesztett integráció számos robotmárkával

Folyamatosan fejlesztjük a RoboDK integrációját meglévő robotmárkáinkkal, akár új robotmodellek hozzáadásával, akár új utófeldolgozók hozzáadásával vagy a meglévő funkciók frissítésével.

A Robot Könyvtárunkhoz hozzáadott legújabb robotok az Omron Corp és a Techman Robot Inc. együttműködési robotjai.

A RoboDK 5.0-ban javítottuk a robotmárkák támogatását, köztük az Omron, a Techman, a Fanuc, a KUKA, a Universal Robots, a Panasonic, az Annin Robotics, a Dobot, a Doosan és az uFactory.

9. Fordítás japánra

A RoboDK egy igazán nemzetközi eszköz.

A kiadás előtt már számos nyelvet támogattunk: arab, katalán, kínai, cseh, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, koreai, portugál, orosz, spanyol, thai és török.

A RoboDK 5.0-ban továbbra is megnyitjuk nemzetközi támogatásunkat azáltal, hogy a japán nyelvet hozzáadjuk a támogatott nyelvek listájához.

10. Növekvő közösség és bevált eredmények

Az összes korábbi frissítés nagyszerű. De valószínűleg a legnagyobb ok, amiért a RoboDK 5.0 a legjobb verzió, az az egész világra kiterjedő partnereink és vásárlóink ​​csodálatos közössége. Felhasználóink ​​olyan cégektől származnak, mint a NASA, Airbus, Intel, GM,…

Jelenleg több mint 1000 aktív felhasználónk van a RoboDK Fórumunkban. Gyakran tesz fel nagyszerű kérdéseket, és segít nekünk abban, hogy évről évre jobbá tegyük a szoftvert azáltal, hogy olyan funkciókat adunk hozzá, amelyek valóban hasznosak az Ön számára.