Az üzleti szöveges üzenetküldési statisztikák, amelyeket tudnia kell

1995 van. Egy új cég, az eBay most indult, valamint egy új médiaformátum, a DVD. Egy átlagos amerikai felhasználó körülbelül 0,4 szöveget küld havonta. Biztos változtak az idők.

Gyorsan előre a mai napra.

Rengeteg online kiskereskedő van széles termékválasztékkal, amelyek még a legspecifikusabb vásárlói kereséseket is teljesítik. A DVD-k elavultak, és streaming és igény szerinti tartalommal helyettesítették őket. Egy átlagos amerikai okostelefon-felhasználó körülbelül 20 szöveges üzenetet küld naponta.*

Az emberek nem csak gyakrabban küldenek SMS-t családjukkal és barátaikkal, hanem cégekkel is. Az SMS-marketing népszerűsége növekszik, és az ügyfelek több kétirányú szöveges üzenetet szeretnének a vállalkozásokkal.

Tehát hatékony az SMS marketing? A rengeteg információ birtokában összeállítottuk Önnek a legfontosabb szöveges üzenetekkel kapcsolatos marketingstatisztikákat. Olvasson tovább, hogy mélyen belemerüljön az üzleti szöveges üzenetek legfontosabb statisztikáiba.

Az üzleti szöveges üzenetküldés növekszik.

A szöveges üzenetküldés nem új keletű. Már majdnem 30 éve csináljuk. De mivel e-mailjeink tele vannak szeméttel, és az emberek minden eddiginél jobban ragaszkodnak a telefonjukhoz, a szöveges üzenetküldés a magas megtérülést biztosító marketingeszközzé válik.

Figyelemre méltó, hogy az okostelefonok használata folyamatosan növekszik. A Statista adatai szerint csak az Egyesült Államokban az okostelefon-használók száma 2022-ben eléri a 301,65 milliót, és a Pew Research Center jelentése szerint az Egyesült Államok lakosságának 81%-a rendelkezik okostelefonnal. Tagadhatatlan, hogy az emberek élik a digitális életet.

A mobileszközök lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy a hét minden napján, 24 órában keressenek, vásároljanak és fedezzenek fel, és arra kényszerítették a vállalatokat, hogy újragondolják az ügyfelek útját. Azok a cégek pedig, amelyek nem nyújtanak high-touch és high-tech élményt, lemaradnak.

Az üzenetküldés éppen ezt kínálja: A modern életstílushoz illeszkedő ügyfélélményt. Az ügyfelek könnyedén és kényelmesen léphetnek kapcsolatba a vállalkozásokkal, a vállalkozások pedig költséghatékony és értelmesebb módon léphetnek kapcsolatba az ügyfelekkel.

Az amerikaiak hozzá vannak kötve a telefonjukhoz.

A telefonok segítségével tudunk kapcsolatban maradni a minket körülvevő világgal. Az amerikaiak többsége a telefonja mellett tölti ébrenléti (és alvási) óráit. Ez a mi célunk mindenre. A telefonálás természetesen, de a telefonok szociális és érzelmi kapcsolatokat, szórakozást, hálózati eszközöket, egészségügyi tanácsokat és végtelen mennyiségű információhoz való hozzáférést is biztosítanak.

A Reviews.org felmérése néhány megdöbbentő statisztikát tárt fel telefonhasználatunkról:

 • Az amerikaiak nagyjából 4 percenként nézik meg telefonjukat. Ez átlagosan napi 344-szer, ami 31%-os növekedést jelent 2021-hez képest.
 • Az amerikaiak 71%-a azt mondja, hogy az ébredés első 10 percében megnézi telefonját.
 • Az amerikaiak 70%-a az értesítés kézhezvételétől számított öt percen belül ellenőrzi telefonját.
 • 61%-uk írt már üzenetet valakinek ugyanabban a szobában, mint korábban.
 • Az emberek 41%-a még azt is elismerte, hogy megnézte a telefonját egy randevú alkalmával.

A telefonfüggőségünk pedig csak nő. A data.ai jelentése szerint az Egyesült Államokban új, 4,2 órás alkalmazáshasználati csúcsot ért el a 2021 második negyedévi 3,9-hez képest.

Mit árulnak el ezek a statisztikák a marketing erőfeszítéseiről? Bármi, ami mobilbarát vagy mobil-első, felkelti ügyfelei figyelmét. Könnyű figyelmen kívül hagyni az e-maileket, de nehezebb elmulasztani egy szöveges értesítést.

Nem tudsz aludni a szöveges üzeneteken.

Az SMS-ezés mindennapi életünk részévé vált. Ez egy hétköznapi, gyors és hatékony módja az emberekkel való kapcsolattartásnak. (Dolgozhat és szöveges beszélgetést folytathat, de nem cseveghet telefonon.)

A számok valóban megdöbbentőek. A Statista jelentése szerint 2020-ban 2,2 billió MMS-t és SMS-t küldtek az Egyesült Államokban. Tagadhatatlan, hogy a szöveges üzenetküldés egy népszerű kommunikációs forma, amely megmarad.

Mi a helyzet az üzleti szöveges üzenetekkel?

Az üzleti szöveges üzenetküldés is egyre terjed. 2020-ban az üzleti üzenetforgalom elérte a 3500 milliárdot. Ez 3,2 billió 2019-hez képest, ami 9,4%-os éves növekedést jelent, írja a Juniper Research.

Annak ellenére, hogy évek óta használjuk, ez jól mutatja, mennyire elterjedt a szöveges üzenetküldés alkalmazása és növekedése.

Mennyire hatékony az SMS marketing?

Valóban elolvassák az emberek a vállalkozásoktól érkező szöveges üzeneteket? Igen!

Az üzleti szöveges üzenetküldés még mindig messze felülmúlja az átlagos e-mail megnyitási arányt. A Smart Insights jelentése szerint 2022-ben az e-mailek átlagos megnyitási aránya az iparágakban 29,55%, az átkattintási arány pedig 1,27%.

A legfontosabb SMS-marketingstatisztikák, amelyeket tudni kell.

Az ügyfelek alig várják, hogy több lehetőség álljon rendelkezésre a vállalkozásokkal szöveges üzenetküldés útján.

Íme néhány felvilágosító statisztika a Forbes-tól:

 • Egy átlagos embernek 90 percet vesz igénybe, hogy válaszoljon egy e-mailre, de csak 90 percet vesz igénybe másodpercig válaszolni egy szöveges üzenetre.
 • A fogyasztók 64%-a úgy gondolja, hogy a vállalkozásoknak a jelenleginél gyakrabban kellene SMS-eket használniuk az ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz.
 • Az ügyfelek 74%-a arról számolt be, hogy javult az általános benyomásuk a velük szöveges üzeneteken keresztül kapcsolatba lépő vállalkozásokról.
 • Az ügyfelek 70%-a egyetért azzal, hogy az SMS-üzenetek használata jó módja annak, hogy egy szervezet felhívja figyelmét.

És miért választják az ügyfelek a szöveges üzenetküldést?

 • Az ügyfelek 77%-a választja a márka szöveges üzeneteit kuponok vagy ajánlatokért.
 • 50%-a személyes figyelmeztetést mondott.
 • 48%-uk azt mondta, hogy szeretne a hurokban lenni.
 • 33%-uk értelmesebb tartalmat akart.

Az SMS szöveges üzenetek hatása az ügyfélszolgálatra.

Az üzenetküldés lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsan és kényelmesen hozzájussanak a kívánt szolgáltatáshoz, amely lehetővé teszi számukra a beszélgetés irányítását. Az SMS-üzenetek küldésének képessége már több, mint jó dolog – ez elengedhetetlen az ügyfélélményhez.

Quiq megbízta a Market Strategies Internationalt, hogy készítsen független kutatást a mobil üzenetküldésről és annak, mint ügyfélszolgálati csatorna növekvő értékéről – és néhány meggyőző eredményre jutottunk:

 • A válaszadók 70%-a mobil üzenetküldést szeretne használni a probléma megoldásához, 64%-a pedig vásárláshoz vagy foglaláshoz.
 • A fogyasztók 66%-a a mobil üzenetküldést tartja első vagy második választásának, amikor kapcsolatba szeretne lépni egy céggel.
 • A válaszadók 66%-a az üzenetküldést tartja preferált csatornának a céggel való kapcsolatfelvételhez.
 • A válaszadók 66%-a többet fizetne egy üzenetküldéssel támogatott termékért/szolgáltatásért – átlagosan 17%-kal többet.

Ha értékesítésről van szó, a tapasztalat a legfontosabb. A Salesforce hangsúlyozta az ügyfélélmény fontosságát 2020-as jelentésében:

 • A fogyasztók 79%-a szerint egy üzleti tapasztalat ugyanolyan fontos, mint az áruk vagy szolgáltatások.
 • Az ügyfelek 71%-a azt mondja, hogy az ügyfélszolgálat minősége alapján hozott vásárlási döntéseket.

A legnépszerűbb márkák kézzelfogható eredményeket látnak az üzenetküldés során.

A vállalatok növelték eladásaikat, csökkentették a költségeket és javították az ügyfelek elégedettségét a szöveges üzenetek használatával. Ezek az eredmények minden méretű és iparági vállalatra kiterjednek, mint például a pénzügyi szolgáltatások, a kiskereskedelem, a fogyasztói szolgáltatások és még sok más.

Tudjuk, hogy az ügyfelek szeretnek SMS-ezni, de mit gondolnak a vállalkozások? Az előnyök egyértelműek. Az eMarketer jelentések:

 • A vállalkozások 62%-a szerint a vásárlóknak tetszik.
 • 58%-uk mondta, hogy csökkentette a költségeit a csak hangszolgáltatáshoz képest.
 • 48%-uk szerint ez javította az ügyfelek elégedettségét.
 • 35%-uk szerint ez javította a Net-Promoter Score®-t.

A Quiq ügyfelei óriási eredményeket értek el az SMS szöveges üzenetek használatával is, amelyekkel elérik ügyfeleiket. Íme néhány sikertörténet:

 • Az Overstock.com magasabb elköteleződési arányt ért el a szöveges üzenetküldés 98%-os nyitottsági arányával.
 • A Jackson Hole Mountain Resort 75%-kal csökkent a telefonhívások számában, mivel a szöveges üzenetküldésre összpontosít.
 • A Brinks Home Security telefonhívásaik 10%-át szöveges üzenetekké alakította, miközben 14 százalékpontos növekedést ért el a CSAT-ban.

Szöveges üzenetküldés: Jó az eredmény szempontjából.

A statisztikák azt mutatják, hogy a szöveges üzenetek rendkívül hatékony módja az ügyfelekkel való kommunikációnak, miközben időt és pénzt takarít meg az ügyfélközpontnak.