Egyszerű robotmegmunkálás a BobCAD-CAM beépülő modullal

Ha gépész vagy, bizonytalan lehet a robotikában, és különösen a robotgépes megmunkálásban. Tudja, hogy a robotika óriási előnyökkel járhat vállalkozása számára… de hogyan kezdjen hozzá?

A BobCAD-CAM egy tervezőszoftver, amelyet gépészek készítettek gépészek számára. Az új RoboDK beépülő modulunkkal zökkenőmentesen dolgozhat bonyolult útvonalakat egy robottal anélkül, hogy elhagyná az ismerős BobCAD felületet.

A robotika ma már nem csak a feldolgozóiparban „szép dolog”. Valószínűleg észrevette, hogy a robotikáról szóló vita eltávolodott a „Jó ötlet-e a robotika? „Itt a megfelelő alkalom arra, hogy befektessünk a robotikába?”

Talán azt feltételezi, hogy gépészként nincs meg az a képessége, hogy robotot telepítsen a folyamatba?

Talán nem biztos abban, hogy milyen alkalmazásokat érhetne el egy robottal?

Van egy jó hír. A robotok ideálisak egy új típusú megmunkáláshoz, az úgynevezett robotmegmunkáláshoz. Ha ismeri az olyan CAD/CAM programokat, mint a népszerű BobCAD-CAM, könnyen megtanulhatja, hogyan kell robotot programozni megmunkálási feladatokra… ha a megfelelő beépülő modult használja.

Mi az a BobCAD-CAM?

A BobCAD-CAM egy erőteljes gépészeti tervező és megmunkáló szoftver, amely a gépészeket célozza meg. A szoftver önálló termékként vagy más népszerű CAD-programokhoz, köztük a Rhino 3D-hez és a SolidWorks-hez kiegészítőként is elérhető.

A cég székhelye Tampa, Florida, USA. 1985 óta fejlesztenek megfizethető szoftvereket a gyártók számára. A BobCAD-CAM abban különbözik a többi CAD/CAM szoftvercsomagtól, hogy gépészek tervezték, és kifejezetten a gépészek igényeit elégíti ki.

A vállalatnak 3 alapterméke van: BobCAD-CAM, BobCAD-CAM a SolidWorks számára és BobCAD-CAM a Rhino számára.

A szoftver különféle moduljai állnak rendelkezésre, beleértve a CAD-tervezést, a 2-5 tengelyes marást, az esztergálást, a huzal-szikraforgácsolást, a marást, a lézer-, plazma- és vízsugaras vágást. Még egy dedikált művészeti modul is szolgálja a gyártás és a művészet egyre népszerűbb metszéspontját.

Ha Ön gépész, és BobCAD-CAM-et használ, akkor már nagyon jól ismeri a felületét.

De lehet, hogy kevésbé érzi jól magát a robottal való megmunkálás gondolatával…

Miért használjunk robotokat a megmunkáláshoz?

A robotmegmunkálás egyre érdekesebb alkalmazás a gépészek számára. Ez magában foglalja a megmunkálási pályák marását egy robottal a hagyományos CNC gép helyett.

Bár meglepően hangozhat, a robotos megmunkálás bizonyos helyzetekben felülmúlhatja a CNC gépeket.

A robotmegmunkálás használatának néhány alapvető előnye van:

  • A robotok olcsóbbak, mint a hagyományos CNC megmunkálás, különösen nagy vagy összetett megmunkálási projekteknél.
  • Rugalmasabb, mint a hagyományos megmunkálás. Egyetlen robottal szélesebb körű megmunkálási feladatokat érhet el. A hagyományos CNC gépeknél ehhez több gépre lenne szükség.
  • Egyetlen megmunkáló robot sokkal kevesebb alapterületet fog igénybe venni, mint több hagyományos CNC gép.

De lehet, hogy nem biztos abban, hogy rendelkezik-e a robotika alkalmazásához szükséges készségekkel a megmunkálási feladatában.

Udo Jahn, a Modern Engineering vezérigazgatója szerint a félelem sok CNC megmunkálási vállalkozás bukását okozza. Ez arra készteti az embereket, hogy ragaszkodjanak régi régi berendezéseikhez, ami rossz termelékenységhez vezet.

Az a tény, hogy a robotizált megmunkálás itt marad. Megmunkálási vállalkozását magasabb szintre emelheti a robotika hozzáértő alkalmazásával.

Mit kell tenned, hogy a legtöbbet hozd ki a robotokból?

Sok helyzet esetén a megfelelő robotprogramozó szoftver birtoklása nagyszerű kezdet.

Mi az a RoboDK?

A RoboDK egy rendkívül népszerű, rugalmas robotprogramozó és szimulációs szoftver.

Az emberek számos iparágban használják a szoftvert, és több száz gyártó több száz robotmodelljével kompatibilis. Intuitív kezelőfelülete tökéletessé teszi a RoboDK-t a szakértő robotikusok és az új robothasználók számára egyaránt.

A RoboDK a robot megmunkálásában jeleskedik. Beépített megmunkáló varázslója nagyon egyszerűvé teszi a megmunkálási útvonalak pontos robotmozgássá alakítását.

Bemutatjuk… a RoboDK BobCAD-CAM beépülő modult

A RoboDK-nál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a robotprogramozást a lehető legegyszerűbbé tegyük bárki számára, függetlenül attól, hogy milyen szoftvert használ.

A BobCAD-CAM beépülő modul egyesíti ennek a megmunkálásra fókuszáló szoftvernek a robusztus tulajdonságait a RoboDK hatékony robotprogramozási funkcióival. Lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen generáljon robot megmunkálási pályákat jobbról az ismerős BobCAD-CAM felületen.

A bővítmény fő funkcióit az új panelen keresztül érheti el, amely a BobCAD-CAM telepítése során kerül hozzáadásra.

A panel 4 alapgombot tartalmaz:

  • Robot beállítása – Ezzel elindítja a RoboDK-t, és létrehoz egy alapértelmezett robotmegmunkálási projektet.
  • Frissítési műveletek – Amikor megváltoztatja a megmunkálási szerszámpályát a BobCAD-CAM-ben, ez a gomb közvetlenül elküldi az új útvonalat a RoboDK-nak, és újragenerálja a robotprogramot.
  • Program létrehozása – Ha csak kisebb módosításokat hajtott végre, akkor ezzel a gombbal létrehozhatja a robotprogramot.
  • Beállítások – Ez a gomb megjeleníti a bővítmény beállítási paneljét. Ez lehetővé teszi olyan paraméterek beállítását, mint például, hogy a gép tengelyét meg kell-e fordítani, ha APT-ben vagy GCODE-ban kódol, vagy ha metrikus vagy angolszász méréseket használ.

Mit érhet el a BobCAD-CAM és a RoboDK segítségével

A BobCAD-CAM és a RoboDK együttes használata tökéletes módja annak, hogy elkezdje a robotmegmunkálást.

Lehetővé teszi, hogy visszanyerje a meglévő tapasztalatait ezzel a nagy teljesítményű megmunkáló szoftverrel, biztosítva a robotok megmunkálási feladatokhoz való programozásához szükséges funkcionalitást.

A robotos megmunkálási folyamatra való átállással csökkentheti a megmunkálás költségeit a nagy munkaterületű megmunkálási feladatoknál, összehasonlítva ugyanazon feladatok hagyományos CNC gépekkel történő végrehajtásával.

A BobCAD-CAM beépülő modul használatának megkezdése még ma

Mit kell tennie a RoboDK BobCAD-CAM beépülő modul használatához?

Ha még nem tette meg, az első lépés a RoboDK legújabb verziójának ingyenes próbaverziója.

Ezután lépjen a BobCAD-CAM beépülő modul dokumentációs oldalára, hogy többet megtudjon arról, hogyan telepítheti és használhatja a bővítményt a BobCAD-CAM példányával.