Hogyan fogalmazzunk meg egy győztes társalgási AI-stratégiát 2023-ban

Kíváncsi vagy, hogyan telepíthetsz társalgási AI-t a vállalkozásodban? Íme a 7 legjobban vizsgált tényező, amelyeket figyelembe KELL venni a párbeszédes AI-stratégia kidolgozásakor.

Gondolkozott már azon, hogy mi ez? EGY amit ügyfelei a legjobban szeretnének és értékelnek Öntől?

Ez kényelem. A hozzáférés, a vásárlás, a kapcsolatfelvétel, a válaszkeresés és a támogatás kényelme.

Mennyire kényelmesek az Ön ügyfélútjai ezeken a funkciókon keresztül? Ügyfelei minden érintkezési pontnál A+-os élményt keresnek. Ez az a hely, ahol a társalgási mesterséges intelligencia az Ön ügyes segítője lehet.

Mit mondanak a számok?

2022-ben egyre fontosabbá válik a mesterséges intelligencia nyújtotta nagyszerű élmények nyújtása, most, hogy a vásárlási út szinte minden lépése digitális. Valójában az International Data Corporation (IDC) 18,8%-os ugrásról számolt be a mesterséges intelligencia piacán 2021-ben, amely már jó úton halad afelé, hogy 2024-re áttörje az 500 milliárd dolláros határt!

Ez nem meglepő, mivel úgy tűnik, hogy a társalgási AI rendkívül előnyös a támogató csapatoknak. A Salesforce 3500 ügyfélszolgálati szakember bevonásával végzett felmérése szerint az ügynökök 64%-a arról számolt be, hogy képes a fontos feladatokra összpontosítani a párbeszédes AI segítségével.

A társalgási hangalapú mesterséges intelligencia egy lépéssel tovább megy, hogy zökkenőmentes utazásokat hozzon létre kihangosított, valós idejű támogatással. A Capgemini jelentése szerint a fogyasztók 70%-a elkezdi használni a hangot az online vásárláshoz, ahelyett, hogy hagyományos boltokba menne. Ez nem meglepő, mivel a hangalapú AI gyorsabb, egyszerűbb és egyszerűen kényelmesebb, mint az offline vásárlás.

Az egykor felbukkanó hívószavak, a társalgási hang- és csevegési mesterséges intelligencia mára elengedhetetlenné válik számos online boldogulni vágyó márka számára.

Íme a tippek, amelyek segítségével 2022-ben megalkothat egy meggyőző, párbeszédes AI stratégiát

Legyen szó arról, hogy egyre jobban elad az ügyfeleknek, vagy jobb vásárlói élményt kíván elérni, a mesterséges intelligencia azért van itt, hogy egy fokkal feljebb vigye az ügyfelek interakcióit. Tehát hogyan hasznosíthatja a társalgási AI-t? Leállítjuk Önnek a játéktervet.

1. Vizsgálja meg meglévő támogatási csatornáit, és használja ki a célzottakat

Ma az emberek online vannak, és naponta görgetnek különböző platformokon. Előfordulhat, hogy időt és erőforrásokat fordít olyan csatornákra, amelyek esetleg nem szolgálják ki hatékonyan a felhasználókat. Ezért elengedhetetlen, hogy azonosítsa azokat a csatornákat, amelyek a legnépszerűbbek, ideálisak a felhasználók számára és amelyeket preferálnak.

Ezen túlmenően ezeknek a csatornáknak mindegyike rendelkezik saját sajátosságokkal, hogy jobban kiszolgálja ügyfeleit. Próbálja meg alaposan megvizsgálni, hogyan használhatja őket a javára.

Példáula WhatsApp Business alkalmazás nem teszi lehetővé a csevegés automatizálását a párbeszédes AI-val, de a WhatsApp API igen!

Tegyük fel, hogy az Instagramon keresztül tartasz online órákat, akkor szeretnél egy társalgási MI-t telepíteni ugyanazon a csatornán!

2. Határozza meg és gondosan tervezze meg felhasználói útjait

Felhasználói, ha elakadnak vagy kételkednek, gyorsan megoldást vagy pontosítást szeretnének találni. Általában sietnek a megoldással, és továbblépnek a következő lépésre. Így az érintkezési pontok és interakciók növelése az interfészen visszaüthet az Ön számára.

A felhasználók elveszíthetik érdeklődésüket, vagy bosszankodhatnak, és végül egy sokkal gyorsabb alternatívát választanak. Korlátozza felhasználói útját, és összpontosítson arra, hogy a lehető legkevesebb iterációban kapja meg a válaszokat.

Így használhatja a gyorsválasz gombokat a chatbot-folyamatban, hogy könnyebben és gyorsabban érje el a felbontást.

3. Tanítsa meg mesterséges intelligenciáját, hogy folyamatosan fejlődjön és tanuljon

A felhasználói preferenciák, viselkedés és elvárások mind átmenetiek. A stabil, társalgási AI-stratégia figyelembe veszi, hogy MI-barátját szilárd képzési adatkészletekkel kell képeznie.

Profi tipp: A társalgási mesterséges intelligencia hatékony képzésének egyik módja a már meglévő csevegési és hívási adatok felhasználása, amelyeket a támogató csapat gyűjtött össze az idők során. A mesterséges intelligencia elemezni és azonosítani tudja a mintákat, és pontosan tudja, hogyan kell kezelni számos felhasználási esetet!

4. Legyen többnyelvű, és ügyeljen a nyelvi dialektusokra

Nem minden felhasználója tud folyékonyan egy adott nyelvet. Egy hatékony párbeszédes AI-stratégia magában foglalná a nyelv dinamikus természetét. Az emberek különböző akcentussal, dialektusban és hangnemben beszélnek – amelyre a társalgási mesterséges intelligencia-csevegést vagy voicebotot ki kell képezni és fel kell szerelni, hogy felismerje és reagáljon rá. A többnyelvű hang- és csevegési mesterséges intelligencia használatával a következőképpen skálázhat a tengerentúlon.

Hogyan erősítette meg egy bank támogató csapatát egy többnyelvű chatbottal: Az ADIB, a Közel-Kelet egyik vezető bankja többnyelvű chatbotot vezetett be, amely folyékonyan beszél az arab és az angol több mint 17 dialektusában. Legalábbis az ebből következő számok áttörést jelentettek az ADIB számára.

Felkelti az érdeklődését? Itt található a teljes olvasmány arról, hogy a többnyelvű AI hogyan változtatta meg a játékot az ADIB számára.

5. Maradjon az integrációs lehetőségek előtt, amelyeket vállalkozása kihasználhat

Egy támogatási beszélgetés megkövetelheti az ügynökeitől, hogy váltsanak több platform között, hogy összegyűjtsék a releváns és gyakran sürgős adatokat. Ez az az időszak, amikor nem szeretné, ha a felhasználónak nem megfelelő élményben lenne része, vagy ami még rosszabb, elveszíti őket a verseny előtt – mindezt azért, mert késik a pontos és személyre szabott felbontás.

Erősítse meg társalgási AI-stratégiáját egy olyan mesterséges intelligencia segítségével, amely többféle integrációt – marketingautomatizálási eszközeit, CRM-jeit, fizetési átjáróit stb. – támogatja, és hozza mindezt egy helyre. A társalgási mesterséges intelligencia egyetlen wokban képes összekeverni a sikeres ügyfélkapcsolathoz szükséges összes összetevőt!

6. A bot chat-folyamatainak rövidnek, strukturáltnak és segítőkésznek kell lenniük

Az utolsó dolog, amibe a felhasználók bele akarnak keveredni, az a kétértelműség. A stabil, társalgási AI számára az első számú prioritás az lenne, hogy a lehető legrövidebb idő alatt hatékony megoldást találjunk.

Ezért kell gondoskodnia arról, hogy a chatbot és a voicebot sablonokat úgy alakítsák ki, hogy időben megfelelő felbontást biztosítsanak. A társalgási AI-stratégiának figyelembe kell vennie a jól összeállított, rendezett chatrecepteket egy voicebothoz vagy egy chatbothoz, amely logikával válaszol és időre optimalizált marad. Szeretnéd tudni: 10 tipp Chatbot-sablonok írásához példákkal

Íme egy példa egy artikulált chatbot-sablonra:

7. Ügynökeibe ugyanúgy bele kell számítani, mint ügyfeleibe

A csúcsteljesítmény eléréséhez nemcsak ügyfeleiről kell gondoskodnia, hanem belső érintettjeiről is – a támogató ügynökeiről.

Az ideális párbeszédes mesterségesintelligencia-stratégia olyan funkciókat és eszközöket tartalmazna, amelyek segítségével ügynökei minden támogatási beszélgetés során a legjobb tudásukat nyújtják. Ez magában foglalja a hangcsevegés vagy chatbot bővítését, hogy szükség esetén zökkenőmentesen továbbítsa az elsőbbségi vagy összetett jegyeket az ügynököknek. Más segítő funkciók segíthetnek az ügynököknek –

  • az adatok zökkenőmentes gyűjtése az integráción keresztül,
  • vegye figyelembe a valós időben közvetített fontos információkat,
  • csökkenti a válaszidőt a rögzített válaszok révén, és
  • emlékeztesse a tétlen felhasználókat, hogy keressék vissza a chateket az ART csökkentése érdekében

Íme 5 módszer, amellyel a társalgási AI megkönnyíti ügynökei életét.

Verloop.io – Az egyetlen beszélgetős mesterséges intelligencia, amely a fenti ellenőrzőlistából minden négyzetet kihúz

Az új év felé menetelve minden márka számára az a legfontosabb, hogy ügyfeleit a középpontban tartsa. Webhelye és közösségi jelenléte a kulcsa egy boldogabb ügyfélkörnek, amely nem riad vissza a pozitív szájhagyományoktól.

Tudjuk, hogy a mesterséges intelligencia nagymértékben javíthatja az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételt és a kattintások lehetőségét ma.

Az egyetlen dolog, ami ezután marad, az, hogy megszerezze a társalgási AI keretrendszerét jobb.

Csapatunk, itt a Verloop.io oldalon, szívesen megmutatná, hogyan. Állítsuk össze az ideális társalgási AI-stratégiát, hogy közelebb hozzuk Önt ügyfeleihez ebben az új évben.