Hogyan kezeljük a rohanást vagy a visszaesést

Vállalkozásában újévi rohanás vagy újévi visszaesés van? Akárhogy is, a következőképpen kerülheti el a katasztrófákat ebben a trükkös hónapban.

Itt az új év! Izgalommal, félelemmel vagy közönnyel tölt el a várakozás?

A válasz valószínűleg attól függ, hogy a vállalkozása általában hogyan teljesít az évnek ebben a szakaszában. Akár alkalmazott, akár cégtulajdonos, hatással lesznek rád a következő néhány hónapban a vállalkozásba érkező megrendelések és új munkák.

Újévi rohanásban van a céged? Vagy újévi visszaesés?

Mindkettő nehéz lehet.

Miért trükkös a január a gyártók számára?

Világos, hogy miért lehet nehéz hónap a január:

 • Sok vállalkozás bezár az ünnepi szezonban, és csak akkor nyitják meg újra kapuit, ha az utolsó partipoppert lehúzták. Amikor visszatérnek, egy halom új megrendelés és munka vár rájuk.
 • Az ügyfelek és az ügyfelek ugyanabban a helyzetben vannak, mint Ön. Amikor az újév után visszatérnek, néhányan rengeteg új megrendelést küldenek beszállítóiknak, és a lehető leghamarabb el akarják dobni a labdát.
 • A skála másik végén sok vállalkozás készpénzre van szüksége ebben az évszakban, és addig nem ad le új megrendeléseket, amíg kényelmes helyzetbe nem kerül. Ha Ön beszállítója ezeknek a vállalkozásoknak, ez visszaeséshez vezethet.

A következő néhány hónap különösen nehézkes lehet egyes iparágakban, mert nem csak a Gergely-újév miatt kell aggódnunk (azaz ami január 1-jére esik a világ nagy része által használt Gergely-naptár szerint).

A kínai újév gyakran okoz pusztítást a gyártóknak, mert a kínai beszállítók csaknem egy hónapig nem működnek – 2 héttel az ünnep előtt, 1 héttel az ünnepek alatt és 2-4 héttel, hogy utána visszatérjenek a pályára.

Újévi rohanásod van vagy újévi zuhanásod van?

Lehetetlen megmondani, hogy az Ön vállalkozása rohanás vagy visszaesés lesz-e ebben az évszakban. Bár vannak általános trendek az iparágakon belül (pl. az éttermi ágazatban általában januárban van visszaesés), ennek az évszaknak a hatásai egyediek az Ön vállalkozására.

A legjobb módja annak, hogy előrejelzéseket készítsen, ha megnézi saját előzményadatait. Tekintse meg az elmúlt néhány évet, és jegyezze fel az év ilyen időszakában kapott megrendelések számát. Ha ez az első üzleti éve, és még nincsenek előzményadatai, mindenképpen rögzítse a következő évre vonatkozó adatokat.

Próbáljon meg válaszolni a következő kérdésekre az elmúlt 1-3 évről:

 • Mekkora volt a megrendelés-hátralék és az új munkák száma január elején?
 • Az év többi részéhez képest nőtt vagy csökkent a rendelések száma január és március között?
 • Milyen átfutási idők voltak a beszállítók részéről ezekben a hónapokban?
 • Mely projekteken dolgozott a legtöbbet a csapata január és március között?
 • Mennyi túlórát végeztek a csapat tagjai ezekben a hónapokban?

Minden év más. Válaszai azonban betekintést nyújtanak az általános trendekbe, amelyek ebben az évben hatással lehetnek Önre és vállalkozására.

Végül meg kell tudnia válaszolni ezt a kérdést:

 • Újévi rohanásunk lesz vagy újévi süllyedésünk?

Hogyan kerüljük el a katasztrófákat offline programozással

Rendben, akkor már kidolgozta, hogy vállalkozása rohanás vagy visszaesés lesz-e. Hogyan használhatja fel ezeket az információkat a katasztrófák elkerülésére? Hogyan biztosíthatja, hogy vállalkozása ne törjön össze a túl sok megrendelés súlya alatt, vagy ne szenvedjen megrendeléshiánytól?

A megelőzés jobb mint az orvoslás

A leghatékonyabb módja bármelyik helyzet kezelésének, ha felkészülünk rá mielőtt vállalkozása nyaralni indul. Amint azt tavalyi ünnepi bejegyzésünkben kifejtettük, offline programozással elkerülheti a rohanást és a zuhanást. Ha újévi rohanás van, az offline programozás lehetővé teszi, hogy az új megrendeléseknél előnyt szerezzen a termelés befolyásolása nélkül. Ha újévi visszaesés van, új árajánlatokat generálhat az ünnep előtt, és/vagy új projektekbe kezdhet.

Végül, ha ezt januárban olvassa, akkor már túl késő az előkészületekhez.

Ennek ellenére az offline programozás továbbra is segíthet a jelenlegi helyzet kezelésében.

3 módszer az újévi rohanás kezelésére offline programozással

Megrendelések rohanását és új munkákat fog tapasztalni, ha az ünnepi időszakban egy csomó új megrendelés érkezett, vagy ha most kezd sok rendelést kapni.

A legfontosabb, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsd a megrendeléseket (természetesen a minőségi elvárásaidon belül). Ha robotcellái segítenek teljesíteni ezeket a megrendeléseket, az offline programozás segíthet abban, hogy gyorsan visszatérjen a pályára.

Íme három módszer a helyzet megoldására offline programozással:

 1. Takarítson meg időt azzal, hogy gyorsabban hozza létre robotprogramjait, mint más robotprogramozási módszerekkel, amint azt ebben a cikkben kifejtettük.
 2. Programozza be a következő munkaköteget a robot számára, miközben az előző köteg fut.
 3. Adjon megmunkálási feladatokat a robotcellának, hogy levegye a terhelést az emberi megmunkálóiról.

A hatékony robotmunkafolyamatnak köszönhetően pillanatok alatt utolérheti új megrendeléseit.

3 módszer az újévi visszaesés kezelésére offline programozással

A rendelések visszaesését és az új munkák számát tapasztalhatja, ha ügyfelei elkerülik a vásárlást az év elején.

A legfontosabb, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a kevesebb rendeléseddel nyert többletidőből. Használhatja ezt az időt új üzlet létrehozására (új árajánlatok készítésével), vagy új projektekbe kezdhet, amelyek javítják vállalkozását.

Íme három módja annak, hogy a legtöbbet hozhassa ki az offline programozás visszaeséséből:

 1. Gyorsan generáljon új árajánlatokat, hogy új üzleteket szerezzen, amint azt ebben a cikkben kifejtettük.
 2. Szánjon egy kis időt saját és csapata programozási készségeinek fejlesztésére, hogy jobban kihasználhassa a robotot a jövőbeni munkára.
 3. Fontolja meg, hogy további robottechnikai képességekkel bővítse vállalkozását, például robotellenőrzést, robothegesztést vagy növekményes alakítást.

Ha új képességekkel kell bővíteni vállalkozását, az új munkák visszaesése áldás lehet!