Hogyan magyarázza el alkalmazottainak a robotautomatizálást

Ön már meg van győződve a robotok értékéről a vállalkozásában… de mi a helyzet az alkalmazottaival?

Talán kételkednek a robotautomatizálással kapcsolatban, vagy egyszerűen nem vették figyelembe.

Mi a legjobb módja annak, hogy elmagyarázza alkalmazottainak a robotikát, hogy csatlakozzanak és támogassák terveit?

Bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy kollégáink hasonló véleményen vannak, mint mi, mindannyian tudjuk, hogy ez nem mindig van így. Egy szervezeten belül mindig keverednek a vélemények bármely témáról.

Ez különösen igaz a fejlett technológiák bevezetésére.

Sokan aggódnak az automatizálás miatt, és annak a munkájukra gyakorolt ​​hatásai miatt. Még ha általában véve is innovációpártiak, előfordulhat, hogy még nem értenek eléggé a robottechnológiához ahhoz, hogy teljesen meg legyenek győződve arról, hogy egy robot behozatala jó ötlet.

Ez kihívást jelenthet, ha Ön feladata a robotautomatizálás bevezetése a vállalaton belül.

Hogyan magyarázhatja el a robotikát úgy, hogy az alkalmazottai értékelni fogják?

Tartsa vissza az adatokat! Hibák, amelyeket az emberek gyakran elkövetnek

Technikailag gondolkodó emberekként gyakran azt gondoljuk, hogy ahhoz, hogy valakit meggyőzzünk egy új ötletről, csak meg kell mutatnunk az adatokat.

Talán előveszi a befektetés megtérülési (ROI) számításait, és bemutatja azokat az embereknek, hogy megpróbálja meggyőzni őket arról, hogy a robotok jót tesznek az üzletnek.

És talán ez bizonyos mértékig működik…

Egy másik gyakori hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy egyszerűen belevágnak a robotikai projektbe anélkül, hogy teljesen megterveznék az üzleten belüli változásokat. Ez oda vezethet, hogy a dolgozók úgy érzik, hogy az automatizálást nem megfelelő módon vezették be, és rossz érzésekhez vezethet az új technológia körül.

Sokkal jobb, ha az embereket már korán behívod.

Ha így tesz, lehetőséget ad az embereknek, hogy a robotautomatizálás értékes nagyköveteivé váljanak a vállalaton belül.

Az igazi trükk ötleteinek kommunikálásához az alkalmazottakkal

Ha azt szeretné, hogy az emberek magukévá tegyék a robotikát, akkor el kell magyaráznia a robotautomatizálás előnyeit olyan kifejezésekkel, amelyek személyesen jelentenek nekik valamit.

Ez minden új technológiai bevezetésre igaz, de különösen igaz az automatizálásra, amelyhez esetleg már rossz érzések is társulhatnak.

Mielőtt még az új robotikai projekt bejelentésére gondolna, dolgoznia kell azon, hogy megértse csapata aktuális aggodalmait, problémáit és problémáit.

Ez egyszerűnek tűnhet – és az is –, de a gyakorlatban meglepően nehéz kivitelezni.

  • Csökkentett költségek
  • Megnövelt áteresztőképesség
  • Javított konzisztencia
  • Jobb hatékonyság
  • Hosszabb munkaidő

Valószínűleg ezek azok az előnyök, amelyek fontosak az Ön számára. Ezen előnyök némelyike ​​fontos lehet az alkalmazottai számára is, de nem feltétlenül.

Az igazi trükk arra, hogy ötleteit másokkal közölje, az, hogy átfogalmazza azokat olyan előnyökké, amelyek fontosak a másik személy számára.

A fontos lépés, amelyet a legtöbb ember figyelmen kívül hagy

Ahhoz, hogy megértse, mi a fontos jelenleg az alkalmazottai számára, fel kell vennie a „nyomozósapkát”.

Először teljesen felejtse el a robotautomatizálást (csak egy kis időre).

Ehelyett szánjon egy kis időt arra, hogy személyesen beszéljen alkalmazottaival a vállalkozás jelenlegi problémáiról, amelyek a munkájukat érintik. Ne próbáljon megoldást kínálni nekik ebben a szakaszban – elvégre tudja, hogy a javasolt megoldás valószínűleg a robotautomatizálás lesz –, hanem csak hallgassa meg, amit mondanak.

Tegyen fel sok kérdést és legyen kíváncsi.

Valószínűleg már tisztában van sok olyan problémával, amely jelenleg érinti vállalkozását.

Az emberekkel való személyes beszélgetés gyakorlata azonban az aktuális problémák összegyűjtése mellett más célt is szolgál. Emellett értékes betekintést nyerhet abba is, hogy mi a fontos vállalkozása egyes emberei számára.

Ezek a felismerések olyanok, mint az aranypor. Végül is ezek az emberek, akikre hatással lesz a robotautomatizálás.

Hogyan magyarázzuk el a robotikát olyan kifejezésekkel, amelyeket az alkalmazottak értékelni fognak

Miután beszélt az érintett személyekkel, most újrafogalmazhatja a robotautomatizálás előnyeit.

Valószínűleg minden személynek, akivel beszélt, kissé eltérő vágyai és aggodalmai vannak. Ez rendben van. Néhány közös vonás valószínűleg a csevegés során is felbukkan majd.

Íme néhány példa:

1. példa: Robothegesztés

Tegyük fel, hogy megtanulta, hogy hegesztői gyakran aggódnak amiatt, hogy nincs elég idejük a bonyolultabb hegesztések elvégzésére. Csak az egyszerű, rutin hegesztések nagy tételeit tudják elvégezni, de a bonyolultak mindig késnek.

2. példa: Robotvizsgálat

Talán megtanulta, hogy az ellenőrző mérnököknek túl sok munkájuk van. Attól tartanak, hogy a munka folyamatosan felhalmozódik. Mindig azért küzdenek, hogy elegendő időt találjanak az elemzés elvégzésére.

Milyen lépéseket kell megtennie, hogy munkatársai az oldalra álljanak

A kulcs az, hogy kerülje a robotautomatizálási megoldás felvetését, mielőtt teljesen megértette alkalmazottai aktuális problémáit.

Először is menjen ki és beszéljen velük anélkül, hogy „megoldást tenne”, mielőtt az emberek készen állnak arra, hogy meghallgassák javaslatát.

Ehhez nem kell sok idő. De rendkívül értékes módja lehet a robotautomatizálási tervek gyors és hatékony működésének.