Valóban megéri a robotcsiszolás?

A köszörülés olyan felületkezelési feladat, amelyre egyes iparágakban nagy az igény.

A képzett csiszolótechnikusokból azonban hiány van.

A robotcsiszolás az egyik lehetséges megoldás azon gyártók számára, akik automatizálni szeretnék köszörülési feladataikat.

De tényleg megéri a robotcsiszolás?

Gyártóként előfordulhat, hogy a legfontosabb feladataihoz nem rendelkezik képzett technikusokkal. A repülőgépipar például egyes jelentések szerint munkaerőhiánnyal küzd a felületkezelési feladatokra. Jelenleg egyszerűbb hegesztő technikust felvenni az űrrepüléshez, mint köszörűtechnikust. A hegesztés is jelentős hiányosságokkal küzd.

A hiány miatt a köszörülés egyike azoknak a feladatoknak, amelyeket sok gyártó nehezen tud kézzel elvégezni.

Nyilvánvaló, hogy szükség van megbízható automatizált köszörülésre.

Valóban lehetséges a robotcsiszolás?

Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan szükség van a köszörülési automatizálásra, az emberek néha bizonytalanok, hogy robotot használjanak-e ehhez a magasan képzett feladathoz.

Azt gondolhatja, hogy a köszörülés egyszerűen nem alkalmas robotautomatizálásra.

Robotcsiszolás vs egyéb köszörülési automatizálás

A köszörülésautomatizálás egy alternatív formája – az automatizált csiszológépek – jó választás lehet az Ön számára. Ez egy jó megoldás, ha nagy gyártási számokkal és nagyon konzisztens termékekkel rendelkezik.

De nem olyan rugalmasak, mint a robotok.

Ez megnehezítheti a dedikált csiszológépek költségeinek igazolását, ha nem csiszolja folyamatosan az alkatrészeket nagy mennyiségben. Azok a gyártók, akik nem tudják indokolni az ilyen gépeket, gyakran kétségbeesetten keresnek kézi csiszolómunkásokat felületmegmunkálási feladataik elvégzésére.

A robotok tökéletes középső lehetőség. Először is meg kell értenie a robotcsiszolás előnyeit a kézi köszörüléssel szemben.

Amikor a robotcsiszolás jobb, mint a kézi

A robotok egyik hatalmas előnye a műveletek következetessége.

A robot minden alkalommal ugyanazon az úton halad, pontosan ugyanolyan sebességgel. Ha ugyanazt a csiszolási műveletet végzi, a csiszolócsiszolóanyag minden alkalommal pontosan ugyanolyan sebességgel kopik el.

Ez az összhang az, ahol a robotok jobban teljesítenek, mint az ugyanazt a munkát végző emberek.

Még a legképzettebb csiszolótechnikus is mindig elkövet néhány kisebb hibát. Az időnkénti enyhe mozgás rossz irányba eltörheti a csiszolókorongot. Az emberek gyakran nem egyenletes nyomást gyakorolnak a csiszolókorong különböző részeire, ami gyorsabban elhasználódik.

Egy robot segítségével a munkavégzés során vezérelheti a köszörülési mozdulatokat: így hosszú távon pénzt takarít meg, és még gyorsabb befektetésarányos megtérülést (ROI) tesz lehetővé.

7 ok, amiért a robotcsiszolás költséghatékonyabb

Az a bizonytalanság, amelyet egyes gyártók az őrlési folyamatuk robottal történő automatizálásával kapcsolatban tapasztalnak, gyakran a költségekre vezethető vissza: Ha már ismeri a kézi köszörülés költségeit, rövid távon óriási befektetésnek tűnhet a kézi folyamat megváltoztatása. egy robotot.

De van néhány oka annak, hogy a robotcsiszolás költséghatékonyabb, mint a kézi köszörülés (közép- és hosszú távon).

Íme 7 jó ok:

1. Következetesebb köszörülés

Mint fentebb említettük, a konzisztencia nagy előnye a robotcsiszolásnak. A konzisztencia javításával kiszámíthatóbbá és könnyebben kezelhetővé teszi a csiszolási művelet folyamatos költségeit. Többé nem kell a kézi köszörülés következetlenségét ellensúlyoznia hatalmas hibahatárok hozzáadásával (pl. a szükségesnél jóval több csiszolóanyag vásárlása, a szükségesnél több termék gyártása egy tételben).

2. Optimalizált csiszolókopás

Minden robotcellát folyamatosan fejleszteni kell. Önnek és csapatának mindig keresnie kell a feladat finomításának és javításának módjait. Egy robot segítségével elkezdheti optimalizálni a csiszoló csiszolóanyag kopását az idő múlásával. Ezzel hosszú távon több költségvetést takaríthat meg.

3. Jobb minőségű termékek

A robot által elkészített termék valószínűleg jobb minőségű, mint az ember által elkészített termék. Még a legképzettebb kezelő sem tud következetesen megfelelni egy robot minőségének. Ez a megnövekedett minőség pozitívan befolyásolhatja vállalkozását. Ez megkönnyíti ügyfelei számára a legjobb minőség biztosítását.

4. Kevesebb nem megfelelőség

A robotőrlés által okozott jobb konzisztencia egyben kevesebb eltérést is jelent a termékekben. Ez azt jelenti, hogy kevesebb utómunkát kell végeznie, és kevesebb hulladék keletkezik az elutasított termékek miatt. Mindkét dolog idővel több költségmegtakarítást eredményez.

5. Gyorsabb köszörülés

A robotok használatának egyértelmű előnye a termelékenységre gyakorolt ​​hatásuk. A robotok általában gyorsabban működnek, mint az emberi munkások, ami azt jelenti, hogy az áteresztőképesség megnő. Ez a termelékenységnövelés segíthet gyorsabb ROI elérésében.

6. Konzisztensebb átvitel

Ehhez kapcsolódó előny, hogy a robot konzisztensebb kimenetet biztosít ezekhez a folyamatokhoz a munkafolyamatban. A csiszoló technikus hajlamos a munkadarabok inkonzisztens ütemben történő megmunkálására. Talán gyorsabban dolgoznak reggel, lassabban, ahogy ebédidőbe érnek, és újra gyorsabban, amikor a műszakjuk hamarosan véget ér. A robotok konzisztensebb kimenetet biztosítanak, ami segíthet abban, hogy összességében következetesebben állítsa elő a termékeket.

7. Az emberi munkaerő jobb kihasználása

Vannak, akik attól tartanak, hogy ha robotot visznek be a köszörüléshez, az azt jelenti, hogy a meglévő csiszolótechnikusaik nem fognak dolgozni. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól. Amikor a robot átveszi a rendszeresebb, következetesebb köszörülési műveleteket, az emberi dolgozók általában sokkal elérhetőbbnek találják magukat a gyakran szükséges egyszeri, szabálytalan köszörülési műveletekre. Ez sokkal jobban kihasználja készségeiket, és ezért költséghatékonyabb.

Hogyan kezdjük el a robotcsiszolást

Ha szeretné elkezdeni a robotcsiszolást, egy nagyszerű stratégia az, ha először implementálja az alkalmazást egy jó robotszimulátorban.

Ez segít felmérni, hogy melyik robot, véghajtómű és kiegészítők felelnek meg az Ön köszörülési feladatának.