Hogyan válasszunk robotszimulátort

Hogyan döntheti el, hogy melyik robotszimulátor a legjobb az Ön igényeinek?

Minden szimulátor egyforma? Vagy egyesek jobbak, mint mások?

Íme egy egyszerű útmutató a megfelelő robotszimulátor kiválasztásához.

Ha egy robotszimulátoron gondolkodik, valószínűleg mostanra rájött, hogy számos lehetőség közül választhat.

A robotgyártók gyakran rendelkeznek saját szimulátorral, amely csak az ő robotmárkájukkal működik. Aztán ott van a harmadik féltől származó robotszimulátorok szédítő skálája, amelyek közül sok nagyon hasonlít. Ezen túlmenően, van egy csomó ingyenes szimulátor, amelyek közül néhány nagy felhasználói bázissal rendelkezik, de elviselhetetlenül bonyolultnak tűnik a használata.

És ki kell választania a legjobbat az ipari alkalmazásához!?

Elgondolkodhat azon, hogy egyáltalán jó ötlet-e beruházni egy robotszimulátorba. A sok lehetőség mellett a költséges hiba elkövetésének esélye meglehetősen nagynak tűnhet.

Ebben a kihívásokkal teli helyzetben a robothasználók gyakran hibáznak.

Az emberek által elkövetett hibák, amikor szimulátort választanak

Ilyen hatalmas számú lehetőség mellett az emberek gyakran a következő döntések egyikét hozzák meg, hogy melyik robotszimulátort válasszák:

  1. Úgy döntenek, hogy egyáltalán felhagynak a robotszimulátor használatával.
  2. Csak a robotjuk gyártója által biztosított szimulátorral mennek.

A fenti reakciók egyike sem a legjobb az Ön vállalkozása igényeihez.

Természetesen, ha valójában nincs szüksége az alkalmazás szimulálására, az első lehetőség megfelelő lehet. A szimulációnak és az offline programozásnak azonban számos előnye van, amelyekről lemaradna, ha ezt a lehetőséget választja.

A második reakció – a gyártó szimulátora – valószínűleg a legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek. Néha az embereknek szerencséjük van, és ezek a szimulátorok megfelelnek az igényeiknek, de gyakran meg kell próbálniuk a szimuláció megfelelőjét, mint egy négyzet alakú csapot egy kerek lyukba illeszteni.

A robotgyártók szimulátoraival kapcsolatos gyakori problémák a következők:

  • Nem kompatibilisek más robotmárkákkal. Ez erősen köti Önt ahhoz, hogy csak ezt a robotmárkát használja.
  • Gyakran meglepően költségesek. Annak ellenére, hogy „kiegészítők” a robothoz, gyakran többe kerülnek, mint a több funkcióval rendelkező, harmadik féltől származó szimulátorok.
  • Csak a gyártó programozási nyelvét támogatják, így nem rugalmasak.
  • Jellemzőik vadul eltérőek, és bizonyos területeken gyakran hiányoznak. Lottó, hogy egy adott gyártó szimulátora mennyire lesz jó. Ha a választott márka szimulátora nem biztosít olyan funkciót, amelyre szüksége van, akkor elakad.

Ha a gyártó szimulátorát választja, csak egy lehetőséghez kötődik. Ha kiderül, hogy a szimulátoruk nem felel meg az Ön igényeinek, nagyon keveset tudsz tenni ellene.

Ennek eredményeként a programozás bonyolult, időigényes és költséges lesz.

Okosabb módszer a robotszimulátor kiválasztására

Hogyan válasszunk robotszimulátort?

Milyen lépéseket tehet annak érdekében, hogy olyan szimulátort kapjon, amely valóban megfelel az Ön igényeinek?

Teltek-múltak az idők, amikor csak egy szoftvert tekintettek minden „ipari szabványnak”. Manapság kiválaszthatja az adott helyzetnek leginkább megfelelő szoftvert.

Vessünk egy pillantást néhány megfontolásra, amelyek alapján biztosan azt a robotszimulátort választja, amely megkönnyíti az életét, és nem nehezíti meg.

10 fontos szempont a robotszimulátor kiválasztásakor

Íme 10 fontos szempont, amelyet meg kell fontolnia, mielőtt robotszimulátor mellett dönt:

1. Kezdje üzleti szükségleteinek felmérésével

Nem minden robotszimulátor lesz mindenki számára megfelelő. Mielőtt belemerülne a rendelkezésre álló különböző lehetőségek vizsgálatába, tisztáznia kell, hogyan fogja értékelni az egyes szimulátorok alkalmasságát.

Mennyire szeretné egyszerűvé tenni a szimulátor elindítását és működését? Néhány szimulátor könnyebben használható, mint mások.

2. Kutassa fel a lehetőségeket

Általában jó ötlet a különféle szoftverlehetőségek áttekintése, mielőtt választana.

Különösen ügyeljen azokra a szimulátorokra, amelyek olyan funkciókat tartalmaznak, amelyekre az alkalmazásaihoz szüksége lesz, és azokat, amelyek különféle robotmárkákat támogatnak.

Hasonlítsa össze az egyes szimulátorokat az értékelésben meghatározott kritériumok alapján.

3. Keresse meg a Testreszabási lehetőségeket

Hacsak az alkalmazás nem nagyon egyszerű, valószínűleg testre kell szabni a robot beállítását a szimuláción belül, még ha csak egy kicsit is. Egyes szimulátorok nagyon egyszerűvé teszik a testreszabást, míg mások nagyon bonyolulttá teszik.

Keressen egy szimulátort, amely támogatja a testreszabást. Valószínűleg számos programozási nyelvet támogat, és könnyen bővíthető bővítményekkel.

4. Legyen óvatos az ingyenes szimulátorokkal

Számos ingyenes robotszimulátor áll rendelkezésre. Ezek közül néhány meglehetősen erős, és dedikált felhasználói bázissal rendelkezik.

Figyelmeztetni kell azonban. A legtöbb ingyenes robotszimulátor nem alkalmas ipari alkalmazásokra. Általában meredek a tanulási görbéjük, kevés támogatást nyújtanak, és instabilak lehetnek.

Például sokan a ROS-t fogják ajánlani, amikor a robotszimulátorokról kérdez. Hogy világos legyen, a ROS valójában nem szimulátor, hanem egy robot köztes szoftver. A mellékelt Gazebo szimulátor azonban bonyolultan használható, és meredek tanulási görbét igényel az iparágra koncentrálóbb szimulátorokhoz képest.

5. Koncentráljon az alkalmazásokra

Egy jó módja annak, hogy a szimulátor könnyen használható legyen, és megfeleljen a céljainak, ha azokra az alkalmazásokra összpontosít, amelyeket a szimulátor „dobozból” támogat. Egyes szimulátorok támogatott alkalmazásokkal rendelkeznek, amelyek programozása egyszerűbbé válik a dedikált eszközök vagy varázslók segítségével.

Például, ha robotmegmunkálást, raklapozást vagy a több tucat elterjedt robotalkalmazás közül bármelyiket végez, válasszon olyan szimulátort, amelyik rendelkezik a választott alkalmazással.

6. Kérjen segítséget a közösségtől

Használja ki a közösség erejét, hogy segítsen meghozni döntését, és a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben elindítani a robotszimulációt.

7. Gondolkozz hosszú távon

A gyártói szimulátorok egyik klasszikus problémája az, hogy egy adott robotmárkához kötnek, potenciálisan örökre. Rövid távon – amikor már indul, és talán csak egy vagy két robotja van – ez nem jelent problémát. Idővel azonban nagyon korlátozóvá válhat.

A különböző robotmárkák jobban megfelelnek bizonyos feladatoknak, mint mások. Például egyes márkák jobb megoldásokat kínálnak a robotok festésére, míg mások több raklapozási lehetőséget kínálnak.