Töltsd fel Chatbot-beszélgetéseidet ezekkel az e-kereskedelmi integrációkkal

A Facebook felmérése szerint az ügyfelek több mint 50%-a nagyobb valószínűséggel vásárol olyan vállalkozásnál, amellyel chaten keresztül kapcsolatba léphet. A Juniper Research továbbá kijelenti, hogy 2023-ra a chatbotokon keresztül elért e-kereskedelem 112 milliárd dollár lesz. Nyilvánvaló, hogy a chatbotok számos előnnyel járnak minden e-kereskedelmi márka számára.

Korábban már írtunk arról, hogy a párbeszédes kereskedelem és a voicebotok az e-kereskedelemben egyre növekszik, valamint az e-kereskedelmi robotok eltérő felhasználási eseteiről. Itt az ideje, hogy megszólítsam a szobában lévő elefántot. Hogyan fog megfelelni az ügyfelek elvárásainak, amikor kapcsolatba lépnek Önnel ezeken a társalgási platformokon?

Válasz: Optimalizálnia kell felhasználói élményét ezeken a chat- és voicebotokon. És itt jönnek a képbe az integrációk.

Mi az integráció? Az adatintegráció több forrásból származó adatokat egy központi forrásba köti. Az integráció révén kétirányú, szabad adatáramlás érhető el, amely mindig naprakész és valós időben elérhető.

Mondhatni, az integráció összekapcsolja vállalkozása front-end összetevőit (azaz a webhelyet, chatbotot, mobilalkalmazást stb.) a háttérkomponensekkel (például CRM, ERP, Payments stb.). Az eCommerce bot integrálásával háttérrendszerei segítségével hatékonyan működtetheti és karbantarthatja e-kereskedelmi funkcióit.

Mik ezek a funkciók? Például, ha a felhasználó cseveg Önnel a WhatsApp chatbotján, akkor anélkül kaphat termékinformációkat, frissítéseket a szállítmányokról és rendelésekről, fizethet stb., hogy nem kellene váltania a különböző rendszerek között. Hasonlóképpen, az ügynökei megkapják a szükséges információkat, és nem kell újra frissíteniük az adatokat más rendszereken. Az e-kereskedelmi integrációk a csapatok közötti kommunikációt is segítik, legyen szó a támogatás és az értékesítés vagy a támogatás és a készletkezelés között.

Példa az e-kereskedelem integrációjára

Még mindig zavart? Értsük meg ezt egy másik példával. Vállalkozása ERP-rendszert, például SAP-t vagy Oracle-t használ a készlet nyomon követésére. És termékét több csatornán is értékesítheti: boltban, webhelyen, közösségi médiában és WhatsApp chatboton is. Mostantól, amikor egy ügyfél ezen csatornák bármelyikén vásárol, például az Ön Instagram-oldalán keresztül, az Instagram API-val való integrációnak köszönhetően, az Ön ERP-je automatikusan frissül az előrehaladásról. Így legközelebb, amikor egy másik vásárló megpróbálja megvásárolni ugyanazt a terméket (tegyük fel, hogy ezúttal a webhelyen), a webhely tudni fogja, hogy a termék még elérhető-e vagy nincs raktáron.

Ha a beszélgetési platform nincs integrálva, az rossz tapasztalatokhoz vezethet. A fenti példában, ha nem történt integráció, és manuálisan kellett frissítenie az ERP-t (ami általában naponta egyszer megtörténik), akkor előfordulhat, hogy szűkös helyzetbe került az ügyféllel, ha a termék kifogyott. És mindannyian tudjuk, hogy manapság egyetlen rossz tapasztalat is elég ahhoz, hogy elveszítsünk egy ügyfelet.

Milyen előnyei vannak az e-kereskedelmi integrációknak?

Még mindig nem tudja, miért kell integrálnia az eCommerce chatbotját a háttérrendszereivel? Mutassa meg 10 okát, miért fontos az e-kereskedelmi integráció. tudsz

 1. Szüntesse meg a kézi és ismétlődő bejegyzéseket
 2. Csökkentse a hibák számát és javítsa az adatok pontosságát az adatcsere során
 3. Valós időben szinkronizálja az adatokat az összes rendszer között
 4. A több rendszer közötti adatcsere sebességének javítása
 5. Kontextuális és konzisztens élmény biztosítása a kommunikációs csatornákon keresztül
 6. Automatizálja az ügyfélértesítéseket az ügyfél vásárlási útja során
 7. Hozzáférhet és betekintést nyerhet az ügyféladatok központosított és egységes nézetéből
 8. Egyszerűsítse a folyamatokat a súrlódás csökkentésével és a felesleges lépések kiküszöbölésével
 9. Szabadítsa fel az emberi erőforrások idejét, és hagyja, hogy összetett feladatokra összpontosítsanak
 10. Takarítson meg működési költségeket a hatékony rendszerekkel és jobb élményekkel

Milyen integrációkra van szüksége az e-kereskedelmi chatbotjának?

A társalgási AI az e-kereskedelemben megkönnyíti a felhasználók számára az online vásárlást, mivel néhány szóval pontosan megtalálja, amit keres. Legyen szó „hol a rendelésem?” vagy „változtassa meg lakcímemet” „hogyan fizessek UPI-vel” vagy „van piros hátizsákja?”-ra, a chatbot szinte minden kérdésre választ ad, gyorsan és pontosan. Ha nem, akkor átkerül egy ügynökhöz.

Az e-kereskedelmi robotok személyre szabott ajánlásokat is nyújtanak, és jobb vásárlási élményt nyújtanak. Például, ha egy felhasználó bézs színű nadrágot vásárolt egy e-kereskedelmi márkától, a chatbot ajánlhat olyan cipőt, amely illik hozzá, és olyan méretben, amelyet a felhasználó korábban használt.

Ez mind varázslat integrációkon keresztül történik. 8 fontos e-kereskedelmi integráció létezik a társalgási eszközökhöz, az alábbiak szerint:

 1. e-kereskedelmi platformok
 2. Csatornák
 3. CRM
 4. ERP
 5. Martech platformok
 6. Jegyvásárlás
 7. Fizetési átjáró
 8. Hűségplatformok

1. E-kereskedelmi platformok

Ezek azok az online áruházak, amelyekben árulja termékeit és szolgáltatásait. Például Shopify, Magento, WooCommerce, BigCommerce, Dukaan, Opencart stb. Az online áruház integrációja látogatók ezrei számára biztosít hozzáférést a chatbotjához.

Az e-kereskedelmi piactér integrációja lehetővé teszi az ezeken a platformokon látogatói számára, hogy kapcsolatba léphessenek chatbotjával, és gyors, pontos információkhoz jussanak személyre szabott és kontextus szerinti beszélgetések révén, a hét minden napján, 24 órában.

2. Csatornák

A közösségi kereskedelem az ügyfelek azonnali kielégülésre való igénye miatt burjánzik. Ha meglátnak és megtetszenek egy terméket az Instagramon, azonnal meg akarják vásárolni. De előtte sok kérdésük lehet a termékkel kapcsolatban. Válaszoljon leendő ügyfele kérdésére azonnal és ott az e-kereskedelmi chatbot több csatornával való integrálásával.

A többcsatornás e-kereskedelmi integráció megkönnyíti az önkiszolgálást és a párbeszédes kereskedelmet. A népszerű e-kereskedelmi csatornák közé tartoznak az online áruházak, a Facebook, az Instagram, a WhatsApp, a Voicebot stb.

3. CRM

Az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszer megkönnyíti a kommunikációt a vállalkozás és ügyfelei között. Az összes ügyféladatot egy helyen tárolja. Néhány példa a CRM-re: Hubspot, Salesforce, Pipedrive stb.

Az eCommerce CRM-integráció a chatbottal segít javítani az ügyfélélményt azáltal, hogy kontextuális információkat biztosít az AI-nak és az ügynöknek. Az adatok alapján azonosíthatja a fel- és keresztértékesítési lehetőségeket, és releváns termékeket/szolgáltatásokat ajánlhat ügyfeleinek. Azonosíthatja azokat a termékeket is, amelyekre van kereslet, és tárolhatja azokat, hogy elkerülje a potenciális ügyfelek elvesztését.

4. ERP

Az e-kereskedelmi vállalkozások vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszereket használnak üzleti tevékenységeik, például ellátási lánc folyamatok, beszerzés, könyvelés stb. kezelésére. Egyes népszerű ERP-szoftverek közé tartozik az Aptean, Oracle Netsuite, Microsoft Dynamics 365, SAP Business One, Epicor és Infor.

Ez az eCommerce ERP-integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a csevegés során rendeljenek. Az integrált ERP rendszer felgyorsítja a rendelés leadását a termékek összköltségének, szállítási költségének, stb. összeadásával. Ezen integráción keresztül a megrendeléssel kapcsolatos értesítéseket is küldhet felhasználóinak, mint például a megrendelés visszaigazolása és a rendelés állapota. Ha pedig az ügyfél értesítést szeretne kapni, ez az integráció tájékoztatja a vásárlót, amint a termék újra raktáron van – mindez emberi beavatkozás nélkül.

5. Martech platformok

Az e-kereskedelmi márkának új potenciális ügyfeleket kell táplálnia, és proaktívan kapcsolatba kell lépnie a meglévő ügyfelekkel, emlékeztetve őket mindenféle dologra, például új termékekre, kedvezményekre és korai ajánlatokra, rendelési állapotra stb. Ehhez a kommunikációhoz pedig szüksége van az e-mailben használt Martech-eszközökre, mint pl. Mailchimp, HubSpot, Moosend stb. Ha egy új ügyfél beszélgetős platformon vásárol, ezen az integráción keresztül küldhet neki egy üdvözlő e-mailt, vagy küldhet neki rendelési adatokat.

Egy másik Martech-eszköz, amelyet az e-kereskedelmi vállalatok a chatbotjukba integrálnak, a visszajelzési és értékelési rendszer. Segít nekik összegyűjteni a felhasználói visszajelzéseket, és tovább javítani az ügyfélélményt.

6. Jegyvásárlás

Akár a Zendesket, akár a Freshdesket használja jegyértékesítő platformként, az eCommerce chatbot vele való integrálása biztosítja, hogy az összes felhasználói beszélgetés egy központi helyen kerüljön tárolásra. Ez az integráció azt is biztosítja, hogy a támogatási ügynökei egyenletesen osztják ki a csevegéseket, amikor a csevegést átadják egy élő ügynöknek.

Ami az Ön ügyfeleit illeti, ők súrlódásmentes rendszert kapnak, mivel csevegésüket zökkenőmentesen átadják az ügynöknek, aki rendelkezik a megfelelő képességekkel és áttekinti az összes korábbi jegyüket.

7. Fizetési átjáró

Az e-kereskedelemben a fizetési mód számít az ügyfelek számára. Több fizetési lehetőséggel több felhasználót vonzhat és alakíthat át. Ezért fontos, hogy az e-kereskedelmi csevegőbotja számos lehetőséggel legyen integrálva. Néhány népszerű fizetési mód közé tartozik a hitel- és betéti kártyák, az UPI, a PayPal stb.

Az eCommerce fizetési átjáró integrációjával a chatbot-felhasználók vásárolhatnak, miközben közvetlenül és ott kapcsolatba lépnek Önnel. Ha további lépéseket ad hozzá a fizetési folyamathoz, például elhagyja a csevegőplatformot, és megkéri a felhasználót, hogy látogasson el egy másik platformra a fizetés befejezéséhez, elveszítheti az ügyfelet.

8. Hűségplatformok

Egy e-kereskedelmi vállalatnál a hűségprogramok kulcsfontosságú szerepet játszanak az ügyfelek megtartásában azáltal, hogy megtartják és lekötik a meglévő ügyfeleket. Ezek a programok új ügyfeleket is szerezhetnek azáltal, hogy megkérik hűséges ügyfeleit, hogy ajánlják barátaikat és családtagjaikat.

Ha integrálja chatbotját olyan e-kereskedelmi hűségplatformokkal, mint a Capillary Loyalty, a Kangaroo Rewards, a Dealyze, a Smile.io stb., valós időben azonosíthatja és jutalmazhatja chatbot-felhasználóit. Nem csak, ha ügyfele ellenőrizni szeretné hűségpontjait, ez az integráció lekéri az információkat, és azonnal megosztja.

Nem mindig zökkenőmentes az út – 4 akadály az e-kereskedelmi integráció előtt, amiről tudnia kell

Mielőtt a cikk végére érnénk, fontos megemlíteni azokat a problémákat, amelyekkel találkozhat az AI eCommerce chatbot és a háttérrendszerek integrálása során. Íme néhány dolog, amit tudnia kell.

 1. Követelmények megértése: Az e-kereskedelmi integráció első és legfontosabb kihívása annak megértése, hogy mit kell integrálni és mit nem. Mielőtt elkezdené, a vezetőknek meg kell érteniük, mit próbálnak elérni, mi áll rendelkezésre digitális ökoszisztémájukban (belső és külső), és milyen folyamatokat kell automatizálni a zökkenőmentes integrációs folyamat érdekében.
 2. Technikai képességek: A funkcionális integrációk létrehozásához technológiai képességekre van szükség. Különösen, ha elavult és régi szoftverekkel dolgozik. Képzett informatikai szakemberekre és fejlesztőkre van szüksége a technológiai bonyolultságok megkerüléséhez. Valaki, aki ezeket az integrációkat nem csak megvalósítani, hanem fenntartani is tudja.
 3. Időigényes folyamat: Az integráció elméletileg egyszerűnek hangzik, de a kemény igazság az, hogy időbe telik a rendszerek integrálása. A chatbotoknál ez könnyen 4-6 hétig is eltarthat. Meg kell határoznia a használati eseteket, az integrálandó eszközöket és az integrációs módszereket (például Zapier-integrációt, natív API-integrációt, Webhookot vagy valami mást használ-e). És ha ez megtörtént, el kell töltenie egy kis időt a teszteléssel, amíg az integráció zökkenőmentesen működik.
 4. Adatlopás: A különböző platformokkal való integráció különböző rendszerek számára nyitja meg adatait. Ez magában foglalja az adatok rendszerek közötti migrációt is. Ezek biztonsági fenyegetésekhez vezethetnek, például rosszindulatú tevékenységekhez és adatlopáshoz. Ezért az összes rendszer biztonságát kiemelten fontosnak kell tekinteni az integrációs folyamat során.

E-kereskedelmi integrációk chatbotokhoz: az Ön útja a csodálatos CX-hez

Az e-kereskedelmi chatbotokra vonatkozó stratégiával rendelkező vállalatok üdvözölték a modern technológiát. Nemcsak felismerik a hibák kiküszöbölésében és a hatékonyság növelésében rejlő lehetőségeket, hanem azt is tudják, hogyan nyújtsanak kivételes ügyfélszolgálatot.

Dióhéjban a megfelelő e-kereskedelmi integrációval rendelkező chatbotok jelentős hatással vannak az Ön ügyfélélményére és ezen keresztül a bevételeire. A beállítás során sok kihívással kell szembenéznie, de hosszú távú előnyökkel jár.

Gyorsítsa fel e-kereskedelmi növekedését – beszéljen szakértőinkkel, és tanulja meg, hogyan kezdheti el a megfelelő eszközöket a párbeszédes kereskedelemhez.