Ismerje meg, hogyan működik a hangautomatizálás (példával)

A Voice AI egy párbeszédes AI-eszköz, amely hangutasításokat használ az utasítások fogadására és értelmezésére. Ebben a bejegyzésben megválaszoljuk, hogyan működik a hangfelismerés.

Az automatizálás és a mesterséges intelligencia (AI) kifejezések megváltoztatták a vállalkozások és a felhasználók közötti interakciót világszerte. Azáltal, hogy zökkenőmentes élményt kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolódjanak a technológiához, és számos szolgáltatást kapjanak, a voice AI új kiegészítése a gyorsan növekvő technológiák listájának.

Ebben a cikkben a következőket tárgyaljuk:

 1. Mi az a voice AI?
 2. A voice AI alapvető működése
  1. A beszéd megértése szöveggé
  2. A környezeti hangok szűrése
  3. Átadás neurális feldolgozásra
  4. Szintaktikai és szemantikai technikák
  5. Válasz értékelése
  6. Kommunikáció a felhasználóval a nyelven
 3. Útlezárások a hang-AI működésében
 4. Voice AI: Az ügyfélszolgálat jövője

Mi az a voice AI?

A Voice AI egy párbeszédes AI-eszköz, amely hangutasításokat használ az utasítások fogadására és értelmezésére. Ezzel a technológiával az eszközök természetes nyelven tudnak kölcsönhatásba lépni és válaszolni az emberi kérdésekre.

Az emberi nyelv megértésének és a velük való kommunikációnak a képességével a voice AI chatbot nagyszerű lehetőséget kínált a vállalkozásoknak az ügyfelek kiszolgálására. Segít a folyamatok felgyorsításában, a termelékenység növelésében és a műveletek méretezésében.

A Pew Research Center szerint a virtuális asszisztens-felhasználók hozzávetőleg 55%-a részesíti előnyben a beszédfelismerő alkalmazásokat, mivel ezek az eszközök kihangosított kezelését kínálják. A jelenlegi trend mellett a hangalapú hangszórók piaca 2024-re elérheti a 30 milliárd dollárt.

A hangos AI-asszisztensek, nevezetesen az Amazon Echo, a Siri, a Google Assistant, a Google Home, az Amazon Alexa és mások néhány hihetetlen előrelépés, amelyek felváltották az érintőképernyős eszközök iránti igényt. A szakértők arra számítanak, hogy a hangalapú vásárlás 2022-ben eléri a 40 milliárd dollárt.

A hangalapú mesterséges intelligencia platform egyre növekvő használata miatt kíváncsiak vagyunk, hogyan működik a hangfelismerés? A hangvezérlési technológia működésének megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy ismerjük azokat a kulcsfontosságú tényezőket, amelyekkel a hangalapú AI alkalmazása során meg kell küzdeni.

Javasolt olvasmány: 5 tipp a Voicebot használatához a felhasználói élmény javítása érdekében

A voice AI alapvető működése

A hangos mesterséges intelligencia az emberi nyelv megértésére és annak értelmezésére épül, hogy megfelelő eredményeket biztosítson. Az AI programozás tökéletesíti az algoritmusait, hogy folyamatosan a legjobb ésszerű választ adja. A mesterséges intelligencia és az automatizálás keveréke segíti a beszédrendszerek fejlesztését.

Mint amikor két ember kommunikál, ott van az üzenet kódolása és dekódolása; hang AI hasonlóan működik. Az alábbiakban a beszédfelismerés lépéseit tárgyaljuk az AI-ban.

1. A beszéd szöveggé értése

A folyamat első lépése a beszélő beszédének megértése. A beszélő által generált hanghullámokat értelmezni és elemezni kell, hogy szövegtöredékekre bontsák azokat.

A vállalatok ehhez a lépéshez a beszéd előtti felismerési technikát használják. A felhasználók szavait az AI csoportokra bontja. A folyamat során a szavakat a rendszer számára könnyen érthető bitekké alakítják.

Itt megtudhatja, hogyan javította a Verloop.io az ASR pontosságát hibajavítási technikákkal.

2. Környezeti hangok szűrése

Előfordulhat, hogy a felhasználó által kimondott szavakon kívül némi környezeti hangot is felvesz az AI. Tegyük fel, hogy ha útközben csatlakozik egy telefonos ügyfélszolgálathoz, megnő annak az esélye, hogy rögzítse a környező zavarokat, például a kürtöket vagy az üzenetben megjelenő bejelentéseket.

Mivel érzékeny az ilyen hangmagasságokra, az AI egy neurális hálózat segítségével el tudja választani az üzenetet a zajtól.

3. Átadás neurális feldolgozásra

A hangalapú mesterséges intelligencia azokon a neurális hálózatokon alapul, amelyek az emberi agy neuronjait replikálják. A rendszerhez eljutó adathalmazt tovább bontják, hogy megtalálják a legjobb egyezést.

Az üzenet minden egyes betűjét elolvasva és elemezve a mesterséges intelligencia megpróbálja elemezni a mondat jelentését, és a lehető legjobb eredménnyel párosítani.

4. Szintaktikai és szemantikai technikák

A voice AI készen áll a cselekvésre. A szövegelemzés szintaktikai és szemantikai technikáinak segítségével az AI mélyebben megérti a vizsgált kontextust.

Itt a szintaktikai elemzés tovább bontja a nyelvtani szabályok természetes nyelvét. Ezenkívül a szemantikai elemzés a mondatok és szavak jelentésének megértésére épül.

5. Válasz értékelése

Az AI bizonyos következtetésekre jut, ha gondosan megvizsgálja a felhasználó kérdését. Az algoritmus tovább elemzi a leginkább lehetséges megoldást, és szűri a válaszokat, hogy megtalálja a lekérdezésnek megfelelőt.

6. Kommunikáció a felhasználóval a nyelven

Az utolsó lépésben a kiválasztott választ közöljük a felhasználóval. Itt a felhasználó megkapja a választ a lekérdezésre, miközben az AI az adatokat audio formátumba konvertálja. Az AI a választ is elmenti későbbi hivatkozás céljából.

Útlezárások a hangtechnika működésében

Most, hogy tudjuk, hogyan működik a beszédfelismerés a mesterséges intelligenciában, értsük meg, mi teszi ezt nehézzé a megvalósítást.

A Statista szerint a Google Asszisztens pontossága 98% körüli, így ez a „legokosabb” hangsegítség. Ennek ellenére a vállalatok azt sugallják, hogy a hangalapú eszközök fejlesztése nehéz.

A hangos AI-asszisztens működésének alapvető akadályai a következők:

 • Az AI felveszi a környezeti zajokat és a környező hangokat, zavart keltve.
 • A technológia nehezen érti meg a gyors beszédet. Általában percenként több mint 200 szót nehéz megérteni és értelmezni.
 • Az akcentus és a dialektus régiónként eltérő, ezért elengedhetetlen a funkció hozzáadása a különböző nyelvjárások megragadásához.
 • A beszéd kontextusának megértése is bonyolult és időigényes.

Voice AI: Az ügyfélszolgálat jövője

A Voicebots használati esetei közé tartozik, hogy kiváló támogatást nyújtanak a vállalkozásoknak és a felhasználóknak a rendszerhez való hatékony kapcsolódáshoz. Az ügyfélszolgálati személyzet terheit csökkentve a voice AI call center a hangfelismerő technológia leglenyűgözőbb előrelépése.

Ez egy extra biztonsági réteget is ad, mivel a minták elemzésével képes hitelesíteni a beszélő hangját. Ez rendkívül hasznos a csalás megelőzésében, különösen a banki és az e-kereskedelmi szektorban.

A Deloitte Beyond Touch: Voice Commerce 2030 tanulmánya megállapította, hogy 2030-ra az e-kereskedelem az eladások 30%-át hangalapú kereskedelem útján fogja generálni; ez kétségtelenül hangsúlyozza a technológia jövőbeli trendjét, a voice AI átvételét.

A Verloop.io Voice AI ügyfélszolgálati szolgáltatása segít a vállalkozásoknak hatékonyan és hatékonyan kommunikálni ügyfeleikkel. A márkák éjjel-nappal elérhető, többnyelvű hang- és szövegalapú chatbotokkal örvendeztethetik meg vásárlóikat. Beszélgetős mesterséges intelligencia platformunk elérhető a webhelyen, alkalmazáson belül, WhatsApp-on, Facebookon és Instagramon.