Miért zárnak le több szerződést a robotintegrátorok a RoboDK-val?

Ön robotintegrátor vagy rendszerintegrátor, aki automatizálásra szakosodott?

Több szerződést szeretne megkötni új ügyfelekkel?

De küzdesz azért, hogy rávegye őket az „igen” kifejezésre?

Nem vagy egyedül. Sok robotintegrátor számára kihívást jelent, hogy új ügyfeleket egyeztessenek a robotizált megoldással. Még ha úgy tűnt is, hogy kezdetben nagyon érdekli őket a megoldásod, gyakran nehéz rávenni őket erre a végső elköteleződésre.

Integrátorként robotrendszerek tervezésével, építésével és telepítésével segíti ügyfeleit. Tudja, hogy a robotautomatizálás mekkora értéket jelenthet a vállalkozásuknak, mert sokszor látott már olyan vállalatokat, amelyek elérik ezt az értéket.

Nem számít azonban, hogy milyen típusú vállalatokkal dolgozik – akár nagyvállalatokkal, akár kisvállalkozásokkal –, ezt az értéket meg kell mutatnia potenciális ügyfelei számára. Ha nem látják pontosan, hogyan fog működni az Ön robotizált megoldása a való világban, akkor valószínűleg késleltetik vagy akár vissza is utasítják a megoldást.

Hogyan lehet ezt az értéket hatékonyan demonstrálni? Itt van, hogyan…

Az ügyfelek meggyőzésének költséges kihívása

Az új ügyfelek megszerzése minden vállalkozás számára kihívást jelent. De ez különösen nehéz lehet a robotintegrátorok számára.

A probléma az, hogy a robotrendszerek összetettek. Nagyon sok mozgó alkatrész van – szó szerint és átvitt értelemben is –, és a robottechnológia a legtöbb ember számára újdonság. Potenciális ügyfelei valószínűleg nincsenek tisztában a robotrendszer összes összetevőjével.

Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nehezen fogják elképzelni a megoldást a folyamat során. Lehet, hogy megértik az automatizálás általános értékét, de nem látják, hogy a robot milyen konkrét hatást gyakorol a munkafolyamatra.

Robotintegrátorként nagyon sok tulajdonságra van szüksége egy virágzó vállalkozás létrehozásához, beleértve a piac és a technológia széleskörű ismeretét, az ügyfele üzleteinek megértését, valamint a világos és meghatározott rendszereket és üzleti folyamatokat.

De valószínűleg a legfontosabb készség az, hogy képes kommunikálni a megoldások értékét a potenciális vásárlókkal.

Miért késlekednek egyes ügyfelek az „igen” kimondásával?

Számos oka lehet annak, hogy egy új ügyfél nem akarja – vagy nem tudja – azonnal „igen”-t mondani. A robotrendszerek jelentős befektetést jelenthetnek egyes vállalatok számára, mind a költségvetés, mind az idő, mind pedig a felfordulás miatt, amely a többi folyamaton is megkívánta a változtatásokat a robot befogadása érdekében.

Vannak, akik szkeptikusak lehetnek a robotintegráció költségeivel kapcsolatban. Ebben az esetben hasznos eszköz lehet a befektetés megtérülésének (ROI) és a megtérülési időnek a kiszámítása.

Mások szkeptikusak lehetnek a robot hatékonyságát illetően az adott környezetben. Lehet, hogy nem biztos abban, hogy a robot valóban meghozza azokat az előnyöket, amelyeket Ön mond nekik.

További okok, amelyek miatt az emberek késleltethetik az „igen” kimondását a javasolt megoldásra:

  • Úgy érzik, nem értenek eléggé a technológiához ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzanak.
  • Látni akarják a robotot működés közben, mielőtt eldöntenék, megfelelő-e számukra.
  • Meg kell győzniük a többi embert a cégükben, mielőtt megegyezhetnének (például a vezetőség meggyőzése).
  • Aggódnak amiatt, hogy a robotrendszer milyen hatással lehet jelenlegi folyamataikra.

Ezekben az esetekben van egy eszköz, amely sokkal könnyebbé teheti, hogy az emberek egyetértsenek a megoldással…

Hogyan győzzünk meg több ügyfelet az egyetértésre

Hogyan adsz bizonyítékot az embereknek arra, hogy egy robotmegoldás működni fog számukra? Mutasd meg nekik!

Amikor az emberek robotmegoldásokat vásárolnak, a legtöbb ember azt mondja, hogy meggyőző, amikor látják a robotot működés közben.

A robotos megoldásokkal az a probléma, hogy általában integrálásra van szükségük, mielőtt működés közben bemutathatnák a robotot. Ez különösen igaz azokra a megoldásokra, amelyeket robotintegrátorként hoz létre, és amelyeket gyakran az ügyfél egyedi igényeihez szabnak.

Nem szeretne sok költséges integrációs munkát végezni egy fizikai makett létrehozása érdekében, hogy az ügyfél megforduljon és elutasítsa az ajánlatát.

Mi van, ha van mód arra, hogy gyorsan és olcsón létrehozzunk egy működőképes robotmodellt, amely meggyőzheti az ügyfeleket?

A robotszimuláció hihetetlen eszköz lehet arra, hogy több ügyfelet rávegyen arra, hogy egyetértsen a javasolt megoldásokkal.

Egy jó szimulációval önbizalmat adhat új ügyfeleinek, hogy jól érezzék magukat az eladáshoz.

A RoboDK egy hatékony robotszimulációs szoftver, amelyet az integrátorok szívesen használnak, hogy valósághű robotszimulációkat készítsenek ügyfeleik számára.

A RoboDK segítségével gyorsan és egyszerűen létrehozhat egy működő 3D-s modellt a javasolt megoldásról. Ezt követően megoszthatja ezt potenciális ügyfeleivel, hogy lássák a megoldást a folyamat során.

Ez nemcsak önbizalmat ad az új ügyfeleknek, hogy elfogadják az Ön javaslatait. Azt is lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy visszajelzést adhassanak a megoldásról, így Ön olyan robotrendszert változtathat, amely valóban megfelel az igényeiknek.

Miután mindenki aláírta a javasolt megoldást, pontosan ugyanazt a szimulációt használhatja a fizikai robot közvetlen programozásához. Ezzel rengeteg időt takaríthat meg, és csökkentheti a párhuzamos erőfeszítéseket.

A RoboDK az összes nagyobb robotgyártó robotmodelljeinek kiterjedt könyvtárával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan valósághű szimulációkat készítsen, bármilyen robotmárkát is használ.