Útmutató a 3D gyártási szimulátor szoftverhez

Érdekelne, hogy a 3D gyártási szimulátor szoftver javíthatja-e folyamatait? Talán…

De hogyan a szimuláció segít? Hogyan biztosíthatja, hogy időveszteség nélkül a legtöbbet hozza ki a szimulátorból?

Íme egy világos és tömör útmutató a 3D-s szimulátorszoftverhez gyártó vállalkozások számára.

A szimulációs szoftver virágzó és növekvő piac. Piaci jelentések szerint a szimulációs szoftver a következő 4 évben várhatóan eléri a 26,9 milliárd dolláros piaci értéket.

Van néhány nagyon nyomós indok a szimuláció alkalmazására egyes gyártási folyamataiban. Először is meg kell értenie, mi ez, és hogyan alkalmazható az Ön vállalkozására.

Mi az a 3D szimulátor szoftver, és szüksége van rá?

A szimuláció magában foglalja egy számítógépes program használatát a gyártási környezet bizonyos aspektusainak modellezésére. Számos rendszer és folyamat szimulálható.

Egyes szimulációs szoftverek csak számítógépes algoritmusokat használnak, nagyon kevés vizuális visszajelzéssel. Ezenkívül a 3D szimulációs szoftver a szimuláció eredményeit háromdimenziós vizuális modellben jeleníti meg. Ez megkönnyíti az adatok megértését.

Azonban felmerülhet a kérdés, hogy a szimuláció valóban megéri-e a gyártási folyamatok szempontjából.

Nem lenne gyorsabb a fizikai rendszer felépítése? Így gondolhatnánk, hogy nem kellene előzetesen a szoftverekkel vacakolni. Azonnal elkezdené gyűjteni a valós adatokat.

Az tény, hogy nem engedheti meg magának nem szimulációt használni.

Amint alább látni fogjuk, a szimulációs szoftverek gyártási folyamataiban való használata számos nagy előnnyel jár. Versenytársai már 3D-s szimulátorokat használnak, és élvezik ezeket az előnyöket.

5 típusú szimuláció a gyártáshoz

A gyártás során többféle szimulációt használhat. Egyesek 3D-s szimulátorok, míg mások egyszerűbb vizuális felülettel rendelkeznek, amelyek mögött erőteljes algoritmusok állnak.

Íme 5 általánosan használt szimulátortípus:

1. Robotszimuláció

A robotszimuláció lehetővé teszi robotrendszereket magában foglaló automatizált alkalmazások tervezését és szimulálását. Egy jó robotszimulátor számos robotmárkát támogat, és egyszerű, de hatékony szimulációkat tesz lehetővé.

A RoboDK egy példa a funkciókkal teli robotszimulátorra.

2. FEA szimuláció

A terméktervezés során szokásos szimulációs lépés, a végeselem-elemzés (FEA) lehetővé teszi a fizikai igénybevételek anyagokra gyakorolt ​​hatásának tesztelését.

Ezenkívül a jó FEA szimulációs szoftver megkönnyíti a tervek proaktív fejlesztését.

3. CAD/CAM modellezés

A 3D szoftverek rendkívül elterjedt formája, a CAD/CAM csomagok lehetővé teszik termékeinek számítógépes környezetben történő tervezését.

A számítógéppel támogatott tervezés (CAD) a kezdeti tervezési fázisra összpontosít. A számítógéppel támogatott gyártási (CAM) funkció lehetővé teszi a gyártási folyamat szimulálását.

4. Diszkrét eseményszimuláció

A diszkrét eseményszimulációt (DES) a gyártási folyamatok egész sorának optimalizálására használják, beleértve a gyártási folyamatok tervezését, a létesítmények elrendezését és a folyamatparaméterek optimalizálását.

Egyes DES szoftvercsomagok 3D interfésszel rendelkeznek, míg mások csak szöveges bevitelt és kimenetet támogatnak.

5. Intelligens szimuláció

A mesterséges intelligencia (AI) manapság mindenhol jelen van. Ez igaz a gyártási szimulációkra is, ahol az AI felhasználási esetei folyamatosan nőnek.

Az intelligens szimuláció mesterséges intelligencia segítségével javítja a szimuláció minőségét számos különböző alkalmazás esetében, beleértve a termékfejlesztést, a menedzsmentet és az automatizálást.

A gyártási szimuláció egyszerű használatának megkezdése

Hogyan kezdheti el a szimulációs szoftver használatát a gyártási vállalkozásában?

Jó kiindulópont az, ha ne feledje, hogy nem kell mindent szimulálnia. Valójában rossz ötlet lenne mindent szimulálni – sok időt veszítene el, és szükségtelenül bonyolulttá tenné a műveleteket.

Sokkal könnyebb azonosítani a folyamat egy adott részét, amelyet javítani szeretne, és kizárólag ennek szimulálására összpontosítani.

Így jó jelölt a robotautomatizálás.

A gyártók gyakran tétováznak, hogy elkezdjenek-e robotokat használni. Továbbá nem biztosak abban, hogy a robot hogyan fog illeszkedni a meglévő folyamataikhoz.

Egy jó robotszimulátor segítségével láthatja a robotot működés közben egy adott célalkalmazáson. Ez egy egyszerű, alacsony költségű módja annak, hogy igazolja, hogy a robotautomatizálás a megfelelő választás, mielőtt bármilyen fizikai robothardverbe fektetne be.

7 nagyszerű előny, amelyet a 3D szimuláció használatakor láthat

Hogyan javítja a műveleteket a 3D szimuláció hozzáadása?

Íme 7 nagyszerű előny, amelyet láthat, amikor elkezdi használni a gyártási szimulációs szoftvert:

  • Gyorsabb piacra kerülési idő – A szimuláció szinte mindig gyorsabb, mint az ötletek valós világban való tesztelése. Ez azt jelenti, hogy korán elsimíthatja a lehetséges problémákat, és sokkal gyorsabban eljuttathatja új termékeit és frissítéseit a piacra.
  • Kevésbé költséges állásidő – A szimulációval való munka azt jelenti, hogy nem vonja ki a fizikai folyamatokat a termelésből, hogy változtatásokat hajtson végre. Ez az oka annak, hogy a robotszimuláció és az offline programozás sok költséges állásidőt takaríthat meg.
  • Könnyebben és gyorsabban cserélhető alkatrészek – Az átállások óriási idő- és erőforráspazarlást jelentenek a gyártási környezetben. Egy robotszimulátor például lehetővé teszi, hogy nagyon gyorsan módosítsa a robot feladatát, vagy akár egy teljesen más robotra váltsa.
  • Csökkentett készlet – A felesleges készlet a gyártás egyik legnagyobb pazarlása. A szimulátorok segítenek az anyagmozgatási folyamatok optimalizálásában, csökkentve ezzel a költséges készletfelhalmozódást.
  • Jobb információ a folyamatokról — Minél több adatot gyűjt össze a folyamatról, annál jobban optimalizálhatja ezeket a folyamatokat. A szimulátorok már a tervezési folyamat korai szakaszában megadják ezeket az értékes adatokat.
  • Fedezd fel és javítsd ki a hiányosságokat – Gyakran nehéz észrevenni a problémákat és a hatékonyság hiányát egy már működő rendszerben. A szimulátorok megkönnyítik a hatékonyság hiányának korai észlelését és hibakeresését. Például a RoboDK automatikusan megjelöli a szingularitásokat, amelyeket nehéz észrevenni egy fizikai roboton.
  • Használjon kevesebb erőforrást a létesítmény működtetéséhez – Minél jobban kihasználja a szimulációkat, annál kevésbé valószínű, hogy emberek rohangálnak a gyártóüzemben, hogy megpróbálják reaktívan megoldani a problémákat. Ez általánosságban hatékonyabbá teszi a létesítményt.

Melyik típusú 3D szimulátort próbálja ki először

A különféle típusú gyártási szimulátorok közül melyiket érdemes először használni?

Ez valóban az Ön helyzetétől függ. Próbálja meg azonosítani, hogy a gyártási folyamat mely aspektusai a leghatékonyabbak, és melyik lesz a legnagyobb hatással a folyamat javításával.

Végül, ha robotautomatizálást valósít meg, nézze meg szimulátor oldalunkat, ahol megtudhatja a robotszimulációt.