Szervezeti felkészültség az AI átvételére

A mesterséges intelligencia ösztönözte a szervezeteket és munkamódszereiket – a feltörekvő mesterséges intelligencia trendek, eszközök és technológiák hozzájárulnak a mesterséges intelligencia alkalmazásához az üzleti növekedés érdekében. A McKinsey Global Survey 2021 szerint a vállalatok több mint 56%-a aktívan alkalmazta az AI-t üzleti tevékenységei során. Sokkal több szervezet alkalmazza az AI erejét az üzleti érték, a bevétel és az ügyfelek elégedettségének növelésére.

A szervezetek azonban arra törekednek, hogy mesterséges intelligencia-szakértőket alkalmazzanak, akik a megfelelő készségekkel mérsékelhetik a mesterséges intelligencia kihívásait a vállalkozásokban. Ez az oka annak, hogy a legjobb mesterségesintelligencia-tanúsítvánnyal rendelkező jelöltekre nagy a kereslet, akik felhasználhatják a releváns AI-készségeket és ismereteket az adatvédelmi aggályok kezelésére.

A vállalkozásoknak tisztában kell lenniük a mesterséges intelligencia paradigmával, és mesterséges intelligencia-stratégiákat kell készíteniük a mesterséges intelligencia átvételéhez, és üzleti értéket hoznak a cég számára. A becslések szerint a mesterséges intelligencia a következő évtizedben mintegy 13 billió dollárral növeli a világgazdaságot.

A szervezetek elfogadják az AI-t, és továbbra is befektetnek olyan technológiákba, amelyek automatizálják az ügyfélszolgálati követelményeket – például chatbotokba, virtuális asszisztensekbe és így tovább. A távközlési cégek mintegy 52%-a használ chatbotot működéséhez.

Más vezető mesterséges intelligencia vezérelt megoldásokat, például adatbányászatot, nyelvi fordítást, emberi erőforrás automatizálást, termékfejlesztést stb. valósít meg. Az AI-stratégiák a piacra is behatolnak a folyamatok egyszerűsítése és a termelési szabványok fokozása érdekében. A mesterséges intelligencia alkalmazása a szoftver, a távközlés és a pénzügyi szegmensben ismert stratégia, és az egészségügyi szegmensben is egyre terjed, a szolgáltatók 38%-a használ számítógépet diagnosztikai asszisztensként.

Mindazonáltal a mai vállalatoknak jelentős kötelezettségük van, vagyis a meglévő alkalmazottak képzése, az AI oktatásra való összpontosítás, valamint az új AI-szakemberek felvétele a frissített AI-trendeknek megfelelően, amelyek gazdagítják az általános üzleti fejlődést.

Miért alkalmazzák a szervezetek az AI-t?

A mesterséges intelligencia globális piaci értéke 39,9 milliárd USD, és jelenleg 2027-ig várhatóan minden évben 42%-os növekedési ütemben növekszik.

  1. Jobb ügyfélszolgálat és támogatás
   A mesterséges intelligencia segítségével intelligens javaslatokat adhatunk e-mailekben, automatizált jegygenerálást, panasz-útválasztást és interaktív hangos válaszrendszereket, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megoldják az ügyfelek problémáit vagy kérdéseit.
  1. Célmarketing és lead generálás
   A mesterséges intelligencia segít a cégeknek marketingkampányok kiváltásában, az adott vásárlói szegmensre vonatkozó hirdetések, promóciós üzenetek, termékajánlások a korábbi vásárlás alapján, beszédfelismerés stb.
  1. A HR funkciók irányítása
   A mesterséges intelligencia segíti a HR-osztályt a jelöltek felvételének megvalósításában és az alkalmazottak egyéni képzésében. A mesterséges intelligencia által vezérelt platform intelligens osztályozással és elemzéssel megkönnyítheti a toborzást.
  1. Ellátási lánc menedzsment és raktárbiztonság
   A mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerek segíthetik a vállalkozásokat a készletkezelésben, javíthatják a raktári személyzet biztonságát, megtervezhetik az utazási útvonalat, azonosíthatják a szállítási módokat stb. Az Amazon a Waterhouse felügyeleti rendszerét felszereli az összes fent említett művelettel, amelyet az AI felgyorsít.
  1. Az üzleti biztonság fokozása
   Az AI számos fejlett víruskereső szoftver kifejlesztéséhez járult hozzá, amelyek a rosszindulatú hivatkozások és az adathalász támadások észlelésére lettek kiképezve. Az iPhone FaceID egy olyan példa, ahol az AI-t minden nap használják a kiberbiztonság érdekében.
  1. A csalárd tranzakciók felderítése
   Az AI gyorsan végrehajtja az adatfeldolgozást, és segít azonosítani a pénzügyi tranzakciók mintáit. A pénzintézetek és a bankok mesterséges intelligencia által vezérelt csalásészlelő szoftvereket kezdtek használni a kiberfenyegetések és behatolások azonosítására.
  1. Biztonságosabb munkahely az alkalmazottak számára
   A mesterséges intelligencia térfigyelő kamerákat, drónokat stb. használ, hogy biztonságossá tegye a munkahelyet és biztosítsa a dolgozók biztonságát a kockázatokkal szemben. A mesterséges intelligencia és az IoT együttesen segít azonosítani a kockázatok vagy balesetek lehetséges jeleit.
  1. Javítja az alkalmazottak termelékenységét
   Mivel az AI segít az ismétlődő műveletek automatizálásában, energiát és időt takarít meg az alkalmazottak számára. Segít nekik a projektek befejezésében és a további kiadások elkerülésében. Ezért ez segít optimalizálni az erőforrásokat és elősegíti a termelékenység javítását.

Mit kell tenniük a szervezeteknek az AI bevezetése érdekében?

  • Igazítsa a szervezet folyamatait az MI-hez
   A mesterséges intelligencia bevezetéséhez a vállalkozásoknak fel kell ismerniük és le kell küzdeniük a mesterséges intelligencia bevezetésével járó kihívásokat. A vállalkozásoknak fel kell ismerniük a befektetések mértékét és annak módjait, hogy naprakészek maradjanak az időszakos befektetésekkel. Fontos megérteni, hogy hol kell alkalmazni az AI-t a szervezet folyamatában. Az Amazon Go, a legnagyobb kisbolt-koncepció nem igényel fizetést. Az AI technológia nyomon tudja követni a kiválasztott tételeket, és automatikusan kiszámítja a díjat a telefonjára telepített Amazon Go alkalmazáson keresztül. Nincs pénztár, és kamerák figyelik, hogyan észlel és tölt minden terméket, amit a táskába tesz. Egy másik példa a Facebook, amely mesterséges intelligencia és mély tanulás segítségével alakítja át a strukturálatlan adatokat strukturált formává a DeepText nevű szövegértési motor segítségével. Pillanatok alatt megértik a felhasználók érzelmi érzelmeit és a tartalmat.
  • Fejlessze a jelenlegi erőforrásokat, és vegyen fel képzett erőforrásokat
   A vállalatok mesterséges intelligencia szakembereket alkalmaznak iparági alapú AI oktatással és minőségi készségekkel. Csak a szakértők tudják kezelni a mesterséges intelligencia átvételének bonyolultságát, és gondoskodni arról, hogy a folyamatok összehangolva legyenek, hogy vezető szerepet töltsenek be az AI-ban. Kulcsfontosságú a kísérleti projekt idővonalának meghatározása, és keményen dolgozni a cél elérése érdekében. A vállalatoknak emellett fel kell fejleszteniük a meglévő szakembereket a jelenlegi fejlett trendekkel, és hagyniuk kell őket a versenytársak előtt maradni. Győződjön meg arról, hogy tisztában vannak az egyensúly megtalálásával és a mesterséges intelligencia lehetséges felhasználásával az új piacokra való terjeszkedésre. Adjon lehetőséget az alkalmazottaknak arra, hogy MI-tanúsítványokkal fejlesszék készségeiket, és hozzászokjanak a mesterséges intelligencia részletes megvalósítási folyamatához.
  • Szembesüljön és frissítse a biztonsági kihívásokat
   A Világgazdasági Fórum 2021. évi Global Risks Report 2021. évi globális kockázati jelentése szerint az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a világnak szembe kell néznie a következő évtizedben, a kiberbiztonsági intézkedések hiánya lesz. Mivel a mesterséges intelligencia globálisan beágyazott, zavart okoz a rendszerek és országok biztonságának mikéntje. az esetleges támadások ellen. Jelenleg a vállalatok körülbelül 47%-a bevezette a tesztelési és képzési adatok szkennelését az észlelés és az adatvédelem érdekében. A cégeknek mérséklő gyakorlatokat kell alkalmazniuk, hogy távol maradjanak a biztonsági kihívásoktól, és mesterséges intelligencia-alapú biztonságot kell alkalmazniuk az üzleti folyamatok veszteségek és kockázatok elleni védelmére. .

Következtetés

Az olyan óriáscégek, mint a Meta, az Amazon és a Google, mesterséges intelligencia és ML segítségével győzik meg az ügyfeleket. A növekvő versenyben való túlélés érdekében a kkv-k kénytelenek magukkal hozni és átvenni azokat a mesterséges intelligencia-alapú implementációkat vagy folyamatokat, amelyek csak segítették őket a növekedésben.

Míg a mesterséges intelligencia jövője ígéretes és biztonságos, a mesterséges intelligencia által a szervezetek számára nyújtott lehetőségek többlet és minőségközpontúak. A szervezetekben a mesterséges intelligencia bevezetésével járó kockázatok csökkentésének legésszerűbb módja az alkalmazottak képzése és megfelelő oktatással történő formálása.