Válasszon és helyezzen el feladatot ipari robottal

A pick and place feladat legyen a legkönnyebben programozható robotalkalmazás…

Legalább ilyennek kell lenniük, de gyakran nem ilyen egyszerűek.

Hogyan programozhat gyorsan, egyszerűen és hatékonyan egy pick and place feladatot?

Íme egy útmutató a programozás egyszerűsítéséhez.

Nyilvánvaló, hogy egyes robotprogramokat nehezebb létrehozni, mint másokat. Ha összetett szenzorrendszereket használ fejlett mesterséges intelligencia algoritmusokkal, a programozás bonyolultsága is magas lesz.

A kiválogatás és az elhelyezés bizonyos formái összetettek lehetnek – például a szemetes kiszedés, amely fejlett látási algoritmusokat igényel. A kiválasztás és elhelyezés azonban általában rendkívül egyszerű feladat. Ez csak annyit jelent, hogy felvesz egy elemet a robot munkaterületének egyik helyéről, és áthelyezi egy másik helyre.

A pick and place feladat programozása is könnyű feladat…

A programozási feladatok kiválasztása és elhelyezése nem lehet egyszerű?

A legtöbb roboton a pick and place az egyik legegyszerűbb robotprogramozási feladat, amellyel találkozhat.

De ez nem jelenti azt, hogy mindig könnyű.

Fiatal majom számítógépes programozó asztali számítógépen dolgozik az irodában.

A programozás néha sokkal összetettebb a kelleténél. A robot tanító medáljával kell babrálni, vég nélkül kocogva előre-hátra a robot pozícióját. Ha frissíteni szeretne egy pozíciót a programban, az kínos, és sokkal többet kell frissítenie a programból, mint amire számított. Állandóan a programozási kézikönyvet kell keresnie, hogy emlékeztesse magát az utasítások pontos szintaxisára, a gyártó programozási nyelvét használva.

A probléma az, hogy gyakran azt gondoljuk, hogy csak a robot gyártójától származó programozási rendszert használjuk.

Feltételezzük, hogy használnunk kell a robot tanító függőjét, a gyártó programozási nyelvével kell programozni, és ha nem tetszik, akkor nincs mit tenni.

Ennek eredményeként az emberek gyakran elakadnak a túl sok kódsort, túl sok programozási lépést és a valóban szükségesnél több időt igénylő programozási módszereknél.

A pick and place feladat programozása csak néhány percet vesz igénybe.

5 különböző módszer a Pick and Place Task programozására

Többféleképpen is programozhatja a robotot a pick and place-re. Egyesek könnyebbek, mint mások.

Íme az 5 leggyakoribb programozási módszer:

1. A robot tanító medáljából

A legtöbb robotnál az alapértelmezett programozási lehetőség az alapértelmezett betanító függő használata. Bár a tanító medálok hasznosak lehetnek, általában megnehezítik a programozást a kelleténél. Egy kutatási felmérés szerint a felhasználók a függő programozás tanítását „unalmas és időigényes feladatnak” találták. Ennek az összetettségnek nincs értelme egy olyan egyszerű feladatnál, mint a pick and place.

2. Kézi vezetéssel

Egyre népszerűbb lehetőség az együttműködő robotok számára; ez a programozási módszer magában foglalja a robot kézi mozgatását. Minden bizonnyal könnyen használható lehetőség, de más programozási módszerekkel összehasonlítva a pontosság hiányától szenved. Ennek eredményeként csak pontatlan pick and place feladatokra alkalmas.

3. Az alapértelmezett programozási nyelvvel

A tanító függő használatának következő lépése a robotgyártó alapértelmezett programozási nyelvének használata a robot offline programozására. Ha Ön tapasztalt programozó, ez elég gyors lehet a kiválasztási és elhelyezési feladathoz, mivel a program egyes részei könnyen másolhatók és beilleszthetők. Azonban minden robot programozási nyelv más és más, és a feladat gyakran bonyolultabb a kelleténél.

4. Dedikált offline programozással

Egy jó offline programozó szoftver használata rendkívül egyszerűvé teheti a programozást. Általában percek alatt elérhető, és bármilyen robottal kompatibilis. Az egyetlen lehetséges hátránya, hogy a robotot egy másik számítógépről kell programozni. Mivel azonban már elérhető az offline programozás mobileszközökön is, még ez sem jelent nagyobb kihívást.

5. Virtuális valósággal

Oké, talán a VR még nem „elterjedt” programozási módszer, de valószínűnek tűnik, hogy az elkövetkező években egyre népszerűbb lesz. Még most is lehet robotot VR-rel programozni.

Mi a legegyszerűbb program kiválasztása és elhelyezése?

Hacsak nem használ speciális funkciókat, mint például a szemeteskomissiózás, akkor nem kell bonyolultnak lennie a kiválasztás és elhelyezés feladat programozásában.

Ha a teljesítmény nem fontos, és a robotja támogatja a kézi irányítást (bár a legtöbb robot nem támogatja ezt), akkor ezt a lehetőséget használhatja a feladat gyors programozására.

A legtöbb esetben azonban a legegyszerűbb megoldás egy dedikált offline programozószoftver.

Persze lehet, hogy elfogultak, ha ezt mondjuk. De tagadhatatlan, hogy a RoboDK-ban sokkal kevesebb lépés szükséges a pick and place feladat programozásához, mint sok más módszerben. A feladatot percek alatt beprogramozhatja.

3 egyszerű lépés a Pick and Place feladat programozásához

Ha offline programozást használ, a pick and place programozás lépései nagyon egyszerűek.

Ők:

  1. Állítsa be robot munkaállomását offline programozással — Adja hozzá a szükséges virtuális elemeket és a robotot a szimulációhoz. A beállításnak nem kell teljes mértékben a valós környezetet ábrázolnia (sőt, ez általában időpocsékolás). Csak adjon meg elegendő elemet a feladat elvégzéséhez.
  2. Hozzon létre célokat a feladat kulcspozícióihoz — Ezután hozza létre a feladatban fontos referenciakereteket. A 4 kötelező célpont a következő: a kiválasztási hely, a hely helye és a két kapcsolódó megközelítési hely.
  3. Programozza be a robot mozgását – Végül hozd létre a robotprogramot ezen a 4 helyen kerékpározva. Ez csak egy-két percet vesz igénybe az egyszerű kiválasztási és elhelyezési feladatokhoz.

Valójában ennyi kell ahhoz, hogy programozzon egy pick and place feladatot offline programozásban!